KESJULY18

2018-06-27 16:50:13
Ενώπιον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας η 10η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick

Ενώπιον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας η 10η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick


1069 νέοι επιστήμονες (πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί) παραδόθηκαν στην κοινωνία 

  Ιδιαίτερα συγκινητική και μοναδική στιγμή του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 για το Πανεπιστήμιο Frederick, η εντυπωσιακή Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στο Στάδιο Στίβου ΓΣΠ. Η φετινή Τελετή ήταν η 10η Τελετή Αποφοίτησης που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Frederick και αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό, καθώς συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από την ίδρυση και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Frederick.

Τη φετινή Τελετή Αποφοίτησης τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενώ ανάμεσα στους επίτιμους προσκεκλημένους ήταν η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη, ο Επίσκοπος Μεσαορίας εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κύριος Γρηγόριος, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, βουλευτές, ο Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, καθώς και πλήθος επίσημων προσκεκλημένων από τον ακαδημαϊκό κόσμο, τον χώρο του πολιτισμού και τον επιχειρηματικό κόσμο.

1069 νέοι επιστήμονες (πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί) παραδόθηκαν στην κοινωνία, έτοιμοι να εκκινήσουν τον δρόμο στίβου της αληθινής ζωής ή να συνεχίσουν το ταξίδι της περαιτέρω μάθησης και εξειδίκευσης. Η Τελετή πραγματοποιήθηκε ενώπιον  γονέων, συγγενών και φίλων των αποφοίτων, σε κλίμα συγκίνησης, χαράς και περηφάνιας.

Στην Τελετή απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, καθώς επίσης και οι δύο απόφοιτοι με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση μεταξύ όλων των αποφοίτων των πτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, επιπέδου Μάστερ, του Ακαδημαϊκού Έτους 17-18, Χαράλαμπος Φλαμπουράρης και Βενιαμίν Βενιαμίν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με την Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, απένειμαν τιμητικά διπλώματα και βραβεία στους δύο αυτούς απόφοιτους.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους στην ομιλία του επικεντρώθηκε στη βαθύτερη έννοια της ευθύνης που έχει το Πανεπιστήμιο απέναντι στους νέους, τους γονείς, την πολιτεία, την κοινωνία αλλά και τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα. Κορυφαία στιγμή της ομιλίας του Πρύτανη, ήταν όταν προς το τέλος της, ο Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να σηκωθούν, να γυρίσουν προς την κερκίδα όπου κάθονταν οι γονείς τους και να τους τιμήσουν με ένα  χειροκρότημα, ως ένδειξη εκτίμησης για την προσοδοφόρα επένδυση που έκαναν στη μόρφωσή τους.

Κατά τον χαιρετισμό της η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, επικεντρώθηκε στο αίσθημα περηφάνιας για τις επιτυχίες των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου, για τις επιτυχίες του ακαδημαϊκού του προσωπικού, για την ποιότητα σπουδών του, αλλά περισσότερο για την καθημερινή υλοποίηση του πρωταρχικού στόχου του Πανεπιστημίου, να καταφέρνει να βγάζει την καλύτερη εκδοχή του κάθε φοιτητή που μέσα από το δικό του ταξίδι στη γνώση ορίζει και τη δική του επιτυχία. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι κύριος στόχος της επόμενης δεκαετίας είναι η διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου και η εξωστρέφεια, προσελκύοντας φοιτητές, διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό από όλο τον κόσμο.

Ο Επίτιμος Προσκεκλημένος στην Τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκεστη μακρόχρονη πορεία του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς και στην επίζηλη θέση που κατέχει ανάμεσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, συνεχάρη το Πανεπιστήμιο, τόσο για την τακτική επικαιροποίηση των προγράμματα σπουδών του, των γνωστικών αντικειμένων και των ειδικοτήτων που προσφέρει, όσο και για τις συνεργασίες του, τονίζοντας πως όλα αυτά έχουν πάντοτε ως μέλημα τη στήριξη των φοιτητών του τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και προσωπικό επίπεδο. Τόνισε επίσης πως το γεγονός ότι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Κώστας Καδής και ο Πρύτανης Δρ Γιώργος Δημοσθένους, δύο εγνωσμένου κύρους και αξίας ακαδημαϊκοί προερχόμενοι από τις τάξεις του Πανεπιστημίου Frederick, διετέλεσαν Υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού κατά την τελευταία οκταετία, είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό για το Ίδρυμα και ενδεικτικό για το επίπεδο του ακαδημαϊκού του προσωπικού. Απευθυνόμενος στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου, τους παραίνεσε στη νέα πορεία που ανοίγεται μπροστά τους να πορευθούν με αυτοπεποίθηση τόλμη και θάρρος, καθώς σε αυτούς επενδύουμε όλοι για να διεκδικήσουν το βέλτιστο για τον τόπο μας. «Οι γονείς σας, σας έδωσαν με αγάπη και στερήσεις ό,τι σας άξιζε. Οι καθηγητές σας, σας άνοιξαν το δρόμο για μία λαμπρή επιστημονική διαδρομή. Ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσετε τα εφόδια και θα βαδίσετε τον δρόμο εναπόκειται πλέον σε σας».

Ακολούθησαν οι αντιφωνήσεις των δύο αποφοίτων με την υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση μεταξύ όλων των αποφοίτων των πτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, επιπέδου Μάστερ, του Ακαδημαϊκού Έτους 17-18, Χαράλαμπου Φλαμπουράρη, απόφοιτου του προπτυχιακού προγράμματος στη Φαρμακευτική και Βενιαμίν Βενιαμίν, απόφοιτου του μεταπτυχιακού προγράμματος Επιπέδου Μάστερ, στις Επιστήμες της Επικοινωνίας: Μέσα Επικοινωνίας και Δημοσιογραφία στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Σημαντική και ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στην Τελετή Αποφοίτησης ήταν η ιδιαίτερη τιμή που αποδόθηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου στην Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα Άντρη Αναστασιάδη, Πρόεδρο του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, για την πρωτοβουλία της να προτείνει την ίδρυση του συγκεκριμένου Φορέα, μέσω του οποίου προσφέρεται υψίστης κοινωνικής και εκπαιδευτικής σημασίας έργο, αφού στηρίζει οικονομικά Κύπριους φοιτητές πανεπιστημίων, εντός και εκτός Κύπρου, με σκοπό τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την πανηγυρική επικύρωση των τίτλων σπουδών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους.

Ενώπιον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας η 10η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick

Ενώπιον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας η 10η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick

Ενώπιον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας η 10η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016