Παν. Frederick: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο για την Εκπαιδευτική Ηγεσία και την Εκπαίδευση Ενηλίκων


Οι σύγχρονες εξελίξεις και προκλήσεις στα γνωστικά πεδία της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων ήταν στο επίκεντρο του Επιστημονικού Συνεδρίου «Έμπνευση, καθοδήγηση και ενδυνάμωση: Συγκλίσεις στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και την Εκπαίδευση Ενηλίκων», που διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής και την Έδρα UNESCO για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Frederick στις 12 και 13 Απριλίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή, παρουσιάστηκαν 113 πρωτότυπες εισηγήσεις στα θέματα της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, από ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και ερευνήτριες σε 21 Πανεπιστήμια σε Κύπρο και Ελλάδα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον περισσότερων από 250 συνέδρων που συμμετείχαν διαδικτυακά και με φυσική παρουσία.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, κα Έλενα Χατζηκακού. Χαιρετισμό απηύθυνε, επιπλέον, ο Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και Διευθυντής της Έδρας UNESCO για τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων, η Δρ Χρυσάνθη Κάτζη-Beltran, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, η Δρ Γεωργία Πασιαρδή, Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Ομίλου Εκπαιδευτικής Διοίκησης και ο Ομότιμος Καθηγητής Αλέξης Κόκκος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Μανώλης Κουτούζης, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση Ενηλίκων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και ο Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ηγεσίας. Ο Καθ. Κουτούζης ανέλυσε το θέμα της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών ως αποτύπωμα ηγεσίας ενώ ο Καθ. Πασιαρδής ανέπτυξε το τι σημαίνει Εκπαιδευτική Ηγεσία και τα μοντέλα ηγεσίας που χρειάζονται για ένα υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη σύνοψη των εισηγήσεων και τοποθετήσεων που κατατέθηκαν στο Συνέδριο και η οποία είναι προσβάσιμη στο κοινό, κατέγραψε ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων από τον χώρο των Οργανισμών, της Εκπαίδευσης και της Έρευνας: η κ. Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδας, ο Δρ Μανώλης Καρτσωνάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, και ο κ. Αλέξης Ονουφρίου, Διευθυντής της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασύνδεσης, του Πανεπιστημίου Frederick.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αναζητήσουν τη σύνοψη εδώ.




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










378