«20 Χρόνια Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου»


Φοιτητικός Διαγωνισμός Σχεδίασης Αφίσας

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου γιορτάζει με υπερηφάνεια την συμπλήρωση 20 χρόνων από την εισδοχή των πρώτων φοιτητριών και φοιτητών στην πρώτη Πολυτεχνική Σχολή του τόπου, τον Σεπτέμβριο του 2003. Η Πολυτεχνική Σχολή, στο πλαίσιο των επετειακών της εορτασμών, προκηρύσσει φοιτητικό διαγωνισμό σχεδίασης αφίσας, δίνοντας τη δυνατότητα στις/στους φοιτήτριες/τες και τις ερευνήτριες/ες της να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή αφίσα, η οποία θα αντανακλά το πνεύμα, τη δυναμική και την εξέλιξη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός της και θα αναδεικνύει τη «Μηχανική με ανοικτά σύνορα».

Στόχος του Διαγωνισμού είναι η δημιουργία μιας αφίσας που θα αντλεί έμπνευση από την ιστορία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας παράλληλα τις οπτικές και προοπτικές της για το μέλλον. Αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα και ευρηματικότητα των φοιτητών/τριών και ερευνητών/τριών της Σχολής, επιδιώκεται, με ένα εναλλακτικό τρόπο έκφρασης,  η ανάδειξη του πολυδιάστατου ρόλου των Μηχανικών, φωτίζοντας συγχρόνως τον ρόλο της Μηχανικής ως καταλύτης για θετική αλλαγή στον κόσμο:

Ως ηγέτιδες/ες, ως επιλυτές προβλημάτων και ως πρωτοπόρες/οι στην τεχνολογική καινοτομία και επιχειρηματικότητα, ως σχεδιάστριες/ες χώρων και υποδομών, ως διαμορφώτριες/ες μεθόδων λήψης αποφάσεων, ως αναστοχαστές και υλοποιητές ιδεών, ως κοινωνικοί δρώντες, ακόμα και ως θεματοφύλακες μιας πλούσιας κληρονομιάς.

Η αφίσα θα αξιοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους κατά τη διάρκεια των επετειακών εορτασμών της Σχολής εντός του έτους και θα προβληθεί μέσα από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, εκθέσεις, εκδόσεις και δημοσιεύσεις.

Ποιοι/Ποιες μπορούν να συμμετέχουν

Κάθε προπτυχιακός/ή, μεταπτυχιακός/ή ή διδακτορικός/ή φοιτητής/τρια ή/και ερευνητής/τρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ενθαρρύνονται οι ομαδικές προσπάθειες και οι διεπιστημονικές συνεργασίες ανάμεσα σε φοιτητές/τριες και ερευνητές/τριες από διαφορετικά πεδία που αναδεικνύουν την πολλαπλότητα των δραστηριοτήτων της Σχολής, τις συνέργειες μεταξύ των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής και τις συλλογικές οπτικές που αναπτύσσονται στη Σχολή και στο Πανεπιστήμιο.

Αξιολόγηση Προτάσεων – Κριτήρια Αξιολόγησης

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, φοιτητές/τριες, ερευνητές/τριες και εκπρόσωπο από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Για την αξιολόγηση των προτάσεων θα ληφθούν υπόψη τα πιο κάτω κριτήρια:

  • Συνολική αισθητική και πρωτοτυπία.
  • Σύλληψη και απόδοση  της ιστορίας, του πνεύματος και των μελλοντικών προοπτικών της Σχολής.
  • Σαφήνεια μετάδοσης και επικοινωνίας του μηνύματος.

Βραβεία

  • 1ο Βραβείο:  Συμβολικό χρηματικό βραβείο και τιμητική αναγνώριση κατά την επίσημη τελετή της επετείου των 20 χρόνων, με έκθεση της αφίσας.
  • 2ο και 3ο Βραβείο: Τιμητική διάκριση.

Υποβολή Προτάσεων

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας https://forms.office.com/e/qFUDSnzYZN  μέχρι την Πέμπτη 2 Μάϊου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ. Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής, στο τηλέφωνο 22894058 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο fae@ucy.ac.cy.




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










213