Επιτροπή Παιδείας: Στο τελικό στάδιο οι διαβουλεύσεις για κανονισμούς Δημοτικής Εκπαίδευσης


Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την επικαιροποίηση των Κανονισμών Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία συνήλθε την Τετάρτη. 

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, οι Βουλευτές είπαν ότι αναμένουν αίσιο αποτέλεσμα από τις διαβουλεύσεις ούτως ώστε να προχωρήσουν στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Ο Μάριος Στυλιανίδης, Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ, ανέφερε συνοπτικά τις αλλαγές και τροποποιήσεις που επέφερε το ΥΠΑΝ στο νομοσχέδιο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εισηγήσεις εμπλεκομένων φορέων. «Είμαστε στο τελικό στάδιο διαβούλευσης», πρόσθεσε.

Η Μύρια Βασιλείου, Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, ανέφερε ότι η ΠΟΕΔ έχει καταθέσει σε υπόμνημα τις θέσεις της. Είπε ακόμη ότι στην προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας διατύπωσε την έντονη διαφωνία της με την τροποποίηση που επιθυμεί να επιφέρει το ΥΠΑΝ στο θέμα των τριδιδάσκαλων σχολείων, σημειώνοντας ότι έχει ζητήσει διαβούλευση με την ΥΠΑΝ για το εν λόγω θέμα. 

Απαντώντας σε ερώτημα του Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφίδη, αναφορικά με τους κανονισμούς λειτουργίας των Ολοήμερων Σχολείων, η κ. Βασιλείου είπε ότι αρκετά σημεία χρήζουν τροποποίησης. «Έχει καταγραφεί η θέση μας για την έναρξη λειτουργίας των Ολοήμερων Σχολείων, ώστε τα ωράριά τους να είναι κοντά στα ωράρια των κανονικών δημοτικών σχολείων», σημείωσε.

Ο Ρένος Κουμή, Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοτικών Σχολείων, εξέφρασε τη συμφωνία του με τις τροποποιήσεις που έχουν κατατεθεί.

Η Τώνια Σιαμπτάνη, εκπρόσωπος του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ανέφερε ότι το Γραφείο της Επιτρόπου θέλει να δει τις τροποποιήσεις που επέφερε το ΥΠΑΝ στους κανονισμούς.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας είπε ότι έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος του νομοσχεδίου και ότι αυτό είναι εντάξει.

Οι τοποθετήσεις των Βουλευτών μετά τη συνεδρία

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «είμαστε σε καλό σημείο», διευκρινίζοντας ότι έχουν μείνει δύο άρθρα που χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση. «Το Υπουργείο Παιδείας υποσχέθηκε ότι θα τα ξαναδεί στην ερχόμενη συνεδρία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, είπε ότι ζήτησε να ξεκαθαρίσει στους κανονισμούς ότι τα Ολοήμερα Σχολεία ανοίγουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και κλείνουν με τη λήξη της. Ακόμη, ανέφερε ότι ήγειρε το ίδιο σημείο για τη λειτουργία των Θερινών Σχολείων, ώστε να ανοίγουν μετά το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και να είναι ανοικτά μέχρι τα τέλη Ιουλίου. 

Επιπλέον, ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι ζήτησε να ξεκαθαρίσει και η φοίτηση των παιδιών με αναπηρία στα Θερινά Σχολεία και να διασφαλιστεί ότι αυτά τα παιδιά θα έχουν τον συνοδό τους. «Περιμένουμε τις τροπολογίες από το Υπουργείο Παιδείας. Εάν αυτό ανταποκριθεί θετικά, θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τους κανονισμούς στην Ολομέλεια», κατέληξε. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2332