KESJULY18

2018-05-15 12:25:07
Διοικητική έρευνα διέταξε το Υπ. Παιδείας σε σχέση με τραυματισμό μαθητή σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας

Διοικητική έρευνα διέταξε το Υπ. Παιδείας σε σχέση με τραυματισμό μαθητή σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας


ΚΥΠΕ- Μαθητής σε γυμνάσιο της Λευκωσίας, τραυματίστηκε χθες μετά από πτώση ενώ καθόταν σε μεσότοιχο στον πρώτο όροφο του σχολείου του. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα διερευνώνται από λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ ο Διευθυντής της Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κυπριανός Λούης, διέταξε διοικητική έρευνα από ανεξάρτητο λειτουργό για τις συνθήκες κατά τις οποίες έγινε το περιστατικό αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ.       
 
Ο Διευθυντής της Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αναφορικά με το τραυματισμό του μαθητή, είπε ότι στις 12:30 χθες ενημερώθηκε για ένα περιστατικό σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας.
 
«Το περιστατικό αυτό έλεγε ότι κάποιος μαθητής στο μεσότοιχο του σχολείου του, στον πάνω όροφο, από εκεί έχει πηδήξει και το σχολείο εφάρμοσε το πρωτόκολλο μεταφέροντας το μαθητή μέσω ασθενοφόρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εκεί οι επί καθήκοντι γιατροί γνωμάτευσαν αυτό που γνωμάτευσαν και έστειλαν το παιδί στο σπίτι. Η μητέρα δεν θεώρησε ικανοποιητική την περίθαλψη που έτυχε το παιδί εκεί και θεώρησε χρήσιμο να πάει σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος ιδιώτης γιατρός τον ξανά παρέπεμψε στο νοσοκομείο, όπου οι επί καθήκοντι γιατροί συνέχισαν την περαιτέρω διερεύνηση και προέβησαν σε ακτινογραφίες και σε MRI και αυτά τα δύο γεγονότα έδειξαν ότι έχει μώλωπες στο σώμα και διάσειση και θεωρήθηκε χρήσιμο να κρατηθεί το παιδί για προληπτικούς λόγους, επί 24ώρου βάσεως και παραπέμφθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο», ανέφερε.
 
Είπε, επίσης, ότι όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός αυτό, στις 12:30, η πρώτη ενέργεια που έκαναν, πέρα του ότι είπαν στην σχολική μονάδα να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να σταλεί το παιδί για διάγνωση, ζήτησε έκθεση γεγονότων από την Διευθύντρια και παράλληλα, έστειλε επιθεωρητή για να μελετήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν αυτό.
 
«Παράλληλα, έστειλα λειτουργό στο Γενικό Νοσοκομείο χθες και παρακολουθούσε την κατάσταση της υγείας του παιδιού και με ενημέρωνε επί συστηματικής βάσης. Μέχρι και τα μεσάνυχτα είχα ενημέρωση. Σήμερα το πρωί δώσαμε οδηγία στον λειτουργό μας ο οποίος παρακολουθεί τα θέματα υγείας να μας ενημερώσει και αναμένω εντός των επόμενων λεπτών, να μας ενημερώσει και παράλληλα, έχω διατάξει διοικητική έρευνα από ανεξάρτητο λειτουργό για να έχω σαφή εικόνα των συνθηκών κατά τις οποίες έγινε το περιστατικό αυτό», σημείωσε.
 
Σε ερώτηση αν το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο κ. Λούης είπε ότι δεν έχει εικόνα αυτή την στιγμή και πρόσθεσε ότι θέλει να έχει ακριβή εικόνα για να αποφανθεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. «Αυτό θα το διαγνώσω μέσα από την έκθεση της Διευθύντριας και μέσα από την έρευνα, την διοικητή διερεύνηση που κάνει ο λειτουργός», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα ολοκληρωθεί η έρευνα εντός της ημέρας, ο κ. Λούης είπε ότι ο λειτουργός έχει πολλαπλά καθήκοντα, θα κάνει και αυτό το καθήκον.
 
«Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και παγκύπριες εξετάσεις. Πρωί -πρωί τα χαράματα ήταν στις παγκύπριες εξετάσεις και επιφορτίστηκε και με αυτό το καθήκον και αναμένουμε στην ουσία να μας δώσει αναφορά. Ήδη ξεκίνησε μια προ διερεύνηση χθες και σήμερα του έχω πει ότι αυτή η προ διερεύνηση καθίσταται διοικητική πλέον έρευνα η οποία προσδιορίζει συγκεκριμένη διαδικασία», συμπλήρωσε.          

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι ευτυχώς φαίνεται ότι δεν είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση της υγείας του παιδιού.
 
«Ευχόμαστε να πάμε όλα καλά. Περιμένουμε να γίνει η έρευνα που διέταξε το Υπουργείο Παιδείας. Απλά από αυτή την έρευνα θέλουμε να μας απαντήσουν μερικά ερωτήματα, δηλαδή πώς βρέθηκε ο μαθητής πάνω στο περιτοίχισμα του πρώτου ορόφου και έπεσε κάτω, που ήταν οι καθηγητές που ήταν υπεύθυνοι για την επιτήρηση και δεν τον αντιλήφθηκαν και απ’ εκεί και πέρα, να μας απαντήσουν γιατί ο μαθητής πήγε στις Πρώτες Βοήθειες με ασθενοφόρο, τον έδιωξαν και έπρεπε να επιστρέψει μετά από σύσταση ιδιώτη γιατρού επειδή δεν ένοιωθε καλά για να κρατηθεί για νοσηλεία και περαιτέρω εξέταση. Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία θέτουμε σαν γονιοί. Απλά εκλιπαρούμε όλες τις πλευρές να μάθουμε από τα λάθη μας», πρόσθεσε.  

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, σε ανάρτηση της μέσω του κοινωνικού της δικτύου, του Facebook, αναφέρει: «Είμαστε Απαράδεκτοι που ανεχόμαστε κάποιους να αποφασίσουν τις ζωές ανθρώπων. Μέσα σε λίγα 24ωρα, δεύτερο περιστατικό με σοβαρό ατύχημα σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, αφού μαθητής έπεσε από τον 1ον όροφο του σχολείου. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι επί καθήκον Ιατροί διέγνωσαν ότι είναι καλά και του έδωσαν εξιτήριο. Μετά από παραπομπή από ιδιώτη ιατρό ο μαθητής βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση πίσω στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τα ερωτήματα πολλά κύριοι και δεν θα μείνει τίποτε απαρατήρητο».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
UNICERT
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016