KESJULY18

2018-05-08 17:07:41
««Λογιπαίγνιον 2018». Τελικός και Βραβεύσεις στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

««Λογιπαίγνιον 2018». Τελικός και Βραβεύσεις στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Ετήσιος Διαγωνισμός  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου 

Με την ανάδειξη των νικητριών ομάδων Γυμνασίων και Λυκείων από ολόκληρη την Κύπρο, ολοκληρώθηκε ο Τελικός του 10ου Ετήσιου Διαγωνισμού Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «Λογιπαίγνιον 2018». Ο Τελικός του Διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Σάββατο 5 Μαΐου

Το «Λογιπαίγνιον 2018» συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο των προσπαθειών των δύο Πανεπιστημίων για την προώθηση της Επιστήμης της Πληροφορικής, της Κοινωνίας της Πληροφορίας, των Πολυμέσων και του Σχεδιασμού.

«Κύριος στόχος είναι η ενθάρρυνση της εφευρετικότητας, λογικής σκέψης και δημιουργικότητας στην Πληροφορική, καθώς και ο σωστός, εύχρηστος και κριτικός σχεδιασμός Πολυμεσικών Εφαρμογών», δήλωσε η Καθηγήτρια Αθηνά Στασοπούλου, Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Γενική Συντονίστρια της Οργανωτικής Επιτροπής «Λογιπαίγνιον 2018». Επιμέρους στόχοι είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων ορθού σχεδιασμού εφαρμογών και η καλλιέργεια της λογικής και αναλυτικής σκέψης στη λύση σύνθετων προβλημάτων. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και οι ομάδες κλήθηκαν να δημιουργήσουν παιγνίδια με περιεχόμενο τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά.

«Βιώνουμε την εποχή που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις και ανακατατάξεις. Η τεχνολογική επανάσταση, η νέα επιστημονικο-τεχνική  επανάσταση ανέτρεψε άρδην τα δεδομένα της ζωής στον πλανήτη», επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης, τον οποίο διάβασε ο Επιθεωρητής Πληροφορικής Μιχάλης Τορτούρης. Τόνισε πως η νέα επιστήμη, η Επιστήμη της Πληροφορικής, μέσα σε λίγο διάστημα έχει επιφέρει τόσες αλλαγές, που άλλες επιστήμες χρειάστηκαν αιώνες για να τις πραγματοποιήσουν.

Στο φετινό διαγωνισμό όλες οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή και με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης στον Τελικό προκρίθηκαν 3 παιγνίδια από την κατηγορία ΓΥΜΝΑΣΙΑ και 4 από την κατηγορία ΛΥΚΕΙΑ. Κατά την τελική φάση του Διαγωνισμού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η κάθε ομάδα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το παιχνίδι της και να απαντήσει σε ερωτήσεις της ειδικής Επιτροπής Παρουσιάσεων, αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς, επιθεωρητές Μέσης Εκπαίδευσης και εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας. Η τελική κατάταξη της κάθε ομάδας προέκυψε βάσει τόσο της τεχνικής αξιολόγησης όσο και της τελικής παρουσίασης, ως ακολούθως:

Οι ομάδες και τα παιγνίδια που έχουν διακριθεί στην κατηγορία «Γυμνάσια» είναι:

1ο Βραβείο: Solar Warriors για το παιγνίδι «Space Travel» από το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο. Μέλη ομάδας: Άντρεα-Μαρίνα Αλεξίου, Μαρία Τούρβα, Κυριακή Οικονόμου, Σεμέλη Κυριάκου, Λητώ Βρυωνίδου. Συντονίστριες: Μαρία Χριστοδούλου, Μαρία Χαραλάμπους Παπαϊωάννου. (Πρώτη φωτογραφία κάτω) 

2ο Βραβείο: R2-D2 για το παιγνίδι «DEFUSE» από το Γυμνάσιο Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους. Μέλη ομάδας: Άνδρεα Κόκκινου, Θέκλα Φιλιππέτη,  Μάριον Κόκκινου, Φοίβος Θεοδότου. Συντονιστής: Κλεάνθης Κόκκινος.(Τρίτη φωτογραφία κάτω)

3ο Βραβείο: GreenSmarties για το παιγνίδι «GoGreen Today» από το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας. Μέλη ομάδας: Αλέξανδρος Οβάνοβ, Θοδωρής Θεοδούλου, Πετρίνα Μενοίκου, Ραφαήλ Αδαμίδης, Ρένος Μιχαηλίδης. Συντονιστές: Γιώργος Χατζηγιάννης, Κατερίνα Καδή.

Οι ομάδες και τα παιγνίδια που έχουν διακριθεί στην κατηγορία «Λύκεια» είναι:

1ο Βραβείο: Binomial για το παιγνίδι «The Adventures of Igor» από το Λύκειο Ακροπόλεως. Μέλη ομάδας: Αρίστη Άρια Αριστοτέλους, Γιάννης Λαζάρου. Συντονίστρια: Ευτυχία Σαζεΐδου.(Πρώτη φωτογραφία πάνω)

2οΒραβείο: Blue Tape για το παιγνίδι «Goldberg’s House» από το International School of Paphos. Μέλη Ομάδας: Fillip Serov, Kirill Beskorovaynyi. Συντονιστές: Ανδρέας Γεωργίου, Ανθή Αριστοτέλους.(Δεύτερη φωτογραφία κάτω)

3ο Βραβείο: Λόγω ισοβαθμίας, το 3ο βραβείο απονέμεται εξίσου σε δύο ομάδες:

α) Danger Noodlez για το παιγνίδι «Mars Odyssey» από το International School of Paphos

Μέλη Ομάδας: Michael Tedeev, Herry Qian, Jack He, Sasindu Benjamin Συντονιστές: Ανδρέας Γεωργίου, Ανθή Αριστοτέλους.

β) Hyper-Astronauts για το παιγνίδι “HyperState” από το Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος». Mέλη Ομάδας: Μαρία Αντωνιάδου, Λάμπρος Διονυσίου, Γεώργιος Δημητρίου, Γρηγόρης Μιχαήλ, Χριστόφορος Χαραλάμπους. Συντονιστής: Ανδρέας Τάκη

Χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος του Μέγα Χορηγού CYTANET, κ. Στέλλα Ευσταθίου, από το τμήμα Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ. Η CYTANET στήριξε οικονομικά τη διοργάνωση και πρόσφερε 100 Ευρώ δωροκουπόνι από τα Cytashop σε κάθε μαθητή που συμμετείχε σε μία από τις τρείς καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού σε κάθε κατηγορία. Τέλος, η CYTANET προτίθεται να προβάλει τα παιχνίδια που διακρίθηκαν μέσω της ιστοσελίδας της.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (CCS) και το CSRC (Cyprus Science and Research Center).

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την διοργάνωση βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://logipaignion.org.cy/

««Λογιπαίγνιον 2018». Τελικός και Βραβεύσεις στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

««Λογιπαίγνιον 2018». Τελικός και Βραβεύσεις στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

««Λογιπαίγνιον 2018». Τελικός και Βραβεύσεις στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016