KESJULY18

2018-04-11 16:07:50
ΝΣΔ και σημεία βελτίωσης

ΝΣΔ και σημεία βελτίωσης


ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ*

Διάβαζα νωρίτερα το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Paideia-News σχετικά με την έναρξη της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του ΝΣΔ και πραγματικά μου προκάλεσε θλίψη η ακόλουθη εξαγγελία: Στο ΥΠΠ θεωρούν φυσιολογικό, στην πρώτη εφαρμογή του ΝΣΔ να υπάρχουν ενδεχομένως, σημεία, τα οποία να χρήζουν βελτίωσης. Κύριοι,

Μας λέτε πλέον κατάμουτρα ότι επρόκειτο περί πειράματος και πως περιμένατε από εμάς, τα 5.500 πειραματόζωα να υποβληθούμε σε αυτήν την απίστευτη διαδικασία η οποία μάζεψε πολλές αρνητικές πρωτιές εν τω γίγνεσθαί της όπως για παράδειγμα να αποστέλλονται μηνύματα 2 μέρες πριν την εξέταση των δεξιοτήτων που να ενημερώνουν πως θα είναι 2 τα γραπτά και όχι 1, να μην υπάρχουν λύσεις ούτε στα δειγματικά αλλά ούτε και στα εξεταστικά δοκίμια, να ανακοινώνονται αποτελέσματα 4 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ το πέρας των εξετάσεων, να διαρρέουν θέματα και να ΜΗΝ ακυρώνονται οι εξετάσεις, να γίνονται αναγωγές ΜΟΝΟ στους επιτυχόντες και να υπάρχουν άτομα που να έχουν αποτύχει για 0.5 ή και λιγότερο της μονάδας και πόσα τέτοια άλλα απίστευτα μα αληθινά ζήσαμε και υπομέναμε γιατί ΔΕΙΞΑΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΝΣΔ!! Έγιναν πολλά κύριοι και ενώ όλα και όλοι υπερθεμάτιζαν την προχειρότητα, τη μη στοιχειοθέτηση, την ανετοιμότητα και την απουσία μιας εις βάθους μελέτης, στοιχεία που καταδείκνυαν τον κυκεώνα αποριών, ενστάσεων στον οποία έχουμε όλοι μπλεκτεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την οποία κατάσταση ενισχύει η γενικότερη ασάφεια και αδιαφάνεια που υπάρχει στις διαδικασίες, συνεχίζετε να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας και να μιλάτε περί «σημείων» τα οποία «ενδεχομένως» να υπάρχουν και τα οποία χρήζουν «βελτίωσης».

Κύριοι, διαβάζω τις τελευταίες ημέρες πως πέρα από εμάς που κοπήκαμε για μόρια, πέρα από την καταταλαίπωρη κατηγορία των φιλολόγων η οποία καταποντίστηκε πραγματικά και έγινε η κορωνίδα του βαθύτατα «φιλοσοφημένου και δίκαιου» ΝΣΔ χαρίζοντάς του ένα κραυγαλέο 94.2% ΑΠΟΤΥΧΙΑ, πέρα από τους 16 που ενώ ήταν στον πίνακα διοριστέων και πέρασαν τη βάση στις εξετάσεις ΔΕΝ περιελήφθησαν στον κατάλογο διορισίμων (!), άρχισαν τώρα οι φωνές διαμαρτυρίας και από τους επιτυχόντες!! Κάνουν λόγο για αλλοίωση αποτελεσμάτων, «μαγικές» στατιστικές φόρμουλες και άλλα πολλά που σας αφήνουν – δυστυχώς – στο τέλος της ημέρας χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ!!

Είναι κρίμα κύριοι διότι επαναλαμβάνω, εμείς ήμασταν αυτοί που πιστέψαμε σε εσάς και ενώ οι εγγραφές αρχικά άγγιξαν τις 12.000 αν δεν κάνω λάθος, μόνον οι 5.500 προχωρήσαμε, φανήκαμε οι πιο ρομαντικοί, πιστέψαμε, ελπίσαμε. Η όλη διαδικασία μας διέψευσε οικτρά. Το κλείσιμο της αυλαίας μας βρίσκει όλους θυμωμένους αλλά ευτυχώς σοφώτερους (ευχόμεθα το ίδιο και δι’ υμάς). Το θετικό είναι πως πολλά στόματα μίλησαν, πληθώρα επιστολών στάληκαν ώστε να μην αδικηθούν άλλοι στο μέλλον και επιτέλους να αποκτήσει κύρος και αξιοπιστία το ΝΣΔ. Είστε αποφασισμένοι να το συνεχίσετε, αποφασισμένοι να το στηρίξετε όμως μην ξεχνάτε πως ΔΕΝ μπορείτε εσείς να το κάνετε αυτό αλλά μόνο εμείς μπορούμε ΕΑΝ θέλουμε να το συντηρήσουμε. Τα πειραματόζωα λοιπόν αφού δεν είχαν ούτε καν δωρεάν την πρώτη δοκιμή, αναμένουν να περιληφθούν στην όποια εξυγίανση προτίθεστε να κάνετε και να γίνουν καλοί πρεσβευτές του ΝΣΔ στηρίζοντάς σας και εσάς που το εφαρμόσατε. Αναμένουμε, πέρα από τις πάμπολλές δυσάρεστες εκπλήξεις που μας επιφύλαξε αυτή η διαδικασία, να κλείσει με μία ευχάριστη έκπληξη: την ορθολογική και ακριβοδίκαιη μελέτη και επεξεργασία των όσων στοιχείων έχετε στα χέρια σας για τα διάφορα θέματα που ενέσκηψαν και την απονομή δικαιοσύνης σε ολόκληρη την πρώτη «φουρνιά» υποψηφίων του ΝΣΔ.

*Αδιόριστη Φιλόλογος  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ανδρέας Αντωνίου
Thu April 12, 2018, 15:45:59
Ισχύει πράγματι αυτό με τους 16; Πού μπορώ να βρω στοιχεία; Ευχαριστώ

Μαρία Χρίστου
Wed April 11, 2018, 23:42:26
Έλενα Ματσάγγου, αναφερόμουν στον κ. Πόλη που μίλησε για σκοπιμότητες.

Έλενα Ματσάγγου
Wed April 11, 2018, 21:10:59
κ. Αλεξάνδρου θερμά συγχαρητήρια στην επιτυχούσα κόρη σας καταρχάς και ακόμη θερμότερα εαν είναι φιλόλογος και πέτυχε σε 6 και όχι σε 3 αντικείμενα!Κατά δεύτερον, δεν νομίζω η επιτυχούσα να μην δυσανασχέτησε ή να μην αισθάνθηκε εκτεθειμένη ή ακόμη και τώρα να μην προβληματίζεται για τη σειρά κατάταξής της ή για την απουσία λύσεων. Είναι για την όλη διαδικασία που μιλώ και αυτήν ψέγω κ. Αλεξάνδρου. Εαν αυτά δεν ισχύουν στην περίπτωση της κόρης σας καλό είναι να μιλήσει η ίδια και να βοηθήσει όλους εμάς να δούμε την ορθότητα και την θετικό πρόσημο του ΝΣΔ. Νομίζω το 94.2% αποτυχίας για τους φιλολόγους τουλάχιστον πρέπει να δημιουργήσει προβληματισμό.. Καθώς και το γεγονός πως στην περίπτωση των φιλολόγων η απώλεια 0.5 σε ένα από τα 4 μαθήματα στο πεδίο του γνωστικού αντικειμένου μεταφράζεται σε 0.041 στη γενική βαθμολογία.Λυπάμαι εαν απειλείστε από αυτά αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και κρίνονται από πολλούς ως άδικα έως και απαράδεκτα.Σας ευχαριστώ για την κατανόηση.

Έλενα Ματσάγγου
Wed April 11, 2018, 20:50:21
Μαρία Χρίστου σε κανένα σημείο στο άρθρο μου δεν αναφέρομαι σε "μέσον" αλλά σε βασικότατα και απαράδεκτα διαδικαστικά λάθη. Παρακαλώ να αναλύετε ό,τι πραγματικά διαβάζετε.

Μαρία Χρίστου
Wed April 11, 2018, 20:26:40
Δηλαδή όσοι πέτυχαν πέρασαν με μέσον; Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

Γιαννάκης Αλεξάνδρου (πατέρας επιτυχούσας στις εξετάσεις του ΝΣΔ)
Wed April 11, 2018, 19:11:12
Αγαπητή Έλενα κατανοώ την απογοήτευσή σου. Δεν γνωρίζω τι αλλαγές έχουν πρόθεση οι ιθύνοντες να κάνουν. Επειδή αντιδράτε ομαδικώς για τη μέθοδο επιλογής των επιτυχόντων ένα έχουμε να σας πούμε. Αν το Υπουργείο Παιδείας αλλάξει οτιδήποτε και αφήσει έξω τους επιτυχόντες που ανακοίνωσε όλα θα λυθούν στα δικαστήρια. Το μήνυμα ελπίζω να το πάρουν στο Υπουργείο. Αυτά τα παιδιά που έχουν ανακοινωθεί ως επιτυχόντες έχουν επιτύχει. Αν μειωθεί η βαθμολογία 50% στο 49.5 ή στο 49 κανένας από αυτούς που θα προστεθούν με μειωμένη βάση δεν έχει δικαίωμα να εκτοπίσει αυτούς πήραν το 50% έστω και αν έχουν μοριοδότηση. Λες ότι γίνατε πειραματόζωα. Αν είναι έτσι όλα τα παιδιά έγιναν πειραματόζωα όμως κάποια από αυτά πέτυχαν στις εξετάσεις και άλλα δεν πέτυχαν.

Μιχάλης Α. Πόλης
Wed April 11, 2018, 17:50:53
Ποιος θα μπορούσε να το σκεφθεί..Κάποιοι πέρασαν τη βάση αλλά αναβαθμολόγησαν τα γραπτά τους και έμειναν μετεξεταστέοι. Κάποιοι έγραψαν καλύτερα από άλλους αλλά με την αναβαθμολόγηση έμειναν πίσω από αυτούς που έγραψαν λιγότερο..Τελικά ποιος αποφάσισε αυτή τη μέθοδο αναβαθμολόγησης; Είσαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν σκοπιμότητες για να ευνοηθούν κάποιοι; Εγώ πάντος δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Μιχάλης Α. Πόλης
Wed April 11, 2018, 17:11:30
Όπως είπε κάποτε ένας σοφός συγγραφέας: " Ο δρόμος προς την κόλαση πάντοτε είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις "

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016