KESJULY18

2017-12-04 22:08:02
Τελετή έναρξης της εφαρμογής της μεθόδου Μουσικής Ακρόασης της  Αλέξιας Βασιλείου «Re-Be»

Τελετή έναρξης της εφαρμογής της μεθόδου Μουσικής Ακρόασης της Αλέξιας Βασιλείου «Re-Be»


 Πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Κύκκου Α΄

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα το πρωί στο Λύκειο Κύκκου Α΄ η τελετή έναρξης  της εφαρμογής της μεθόδου Μουσικής Ακρόασης της  Αλέξιας Βασιλείου με τίτλο  Re-Be. Μιλώντας στην εκδήλωση ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής ανέφερε ότι η στιγμή αυτή είναι το επιστέγασμα πολλών χρόνων δουλειάς της κ. Βασιλείου, αλλά και δύο και πλέον χρόνων προσπαθειών του ΥΠΠ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, να επιλεγούν τα σχολεία στα οποία θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά το πρόγραμμα και να πραγματοποιηθούν οι τεχνικές προσαρμογές.

Συνεχίζοντας σημείωσε τα εξής:

«Η κ. Βασιλείου – η Αλέξια μας – είναι σε όλους γνωστή εδώ και πάνω από 30 χρόνια για την υπέροχη φωνή της, τη μεγάλη της ευαισθησία, την πηγαία συνθετική της έμπνευση, αλλά και τις μοναδικές ερμηνείες της, μέσα από την υπηρεσία ποικίλων μουσικών ειδών, και με εμφανή την εξέλιξή της σε κάθε καινούριο θεματικό δίσκο που κυκλοφορεί.

Το πρόγραμμα Re-bE, που επιδιώκει την επικοινωνία του ανθρώπου με τον εαυτό του και την επιστροφή στην αυθεντική φύση μέσα από την επαφή με τη μουσική, αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, που συνίσταται στη μουσική ακρόαση, την έκφραση, τον αυτοσχεδιασμό, αλλά και την προώθηση του σεβασμού για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλον τον κόσμο, και απώτερός του σκοπός είναι η καλλιέργεια της νέας γενιάς και η δημιουργία ανθρώπων χαρούμενων, ισορροπημένων, υγιών, με συνείδηση περιβαλλοντική, με μουσικές και πολιτιστικές ευαισθησίες, και ενεργών μελών της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας.

Η μουσική ακρόαση αφορά σε ποικίλα είδη ποιοτικής μουσικής από όλον τον κόσμο: Κλασική Μουσική, Τζαζ, Μουσική Κινηματογράφου, Μουσικές του κόσμου /Παραδοσιακή Μουσική, έργα Κυπρίων και Ελλήνων συνθετών, το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, και Αυτοσχεδιαστική /Πειραματική Μουσική. Στην ολοκληρωμένη μορφή της μεθόδου Re-bE οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τη μουσική με διάφορους τρόπους: με την ακρόαση ηχογραφημένης μουσικής, παρακολουθώντας μουσικές παραστάσεις και συναυλίες, βλέποντας οπτικογραφημένες παραστάσεις και συναυλίες, και παρακολουθώντας διαλέξεις μουσικών, επιστημόνων, εικαστικών, περιβαλλοντολόγων κτλ..

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Αλέξια σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστική Αποκέντρωση 2017, προσέφερε το Πρόγραμμα Re-bE σε επτά απομονωμένα χωριά της Πάφου. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 150 παιδιά όλων των ηλικιών και είχε τεράστια επιτυχία και απήχηση στις κοινότητες.

Είναι μεγάλη η συγκίνησή μας, γιατί η Αλέξια – και της εκφράζουμε τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας για αυτό – προσφέρει στα νιάτα της Κύπρου δωρεάν μια πτυχή του προγράμματός της, και συγκεκριμένα, την ακρόαση ηχογραφημένης μουσικής. Η μουσική θα επιλέγεται από την ίδια και θα μεταδίδεται καθημερινά στον χώρο του σχολείου σε χρόνο κυρίως μη διδακτικό: κατά την προσέλευση το πρωί, κατά το μεγαλύτερο διάλειμμα και κατά την αποχώρηση από το σχολείο το μεσημέρι. Παράλληλα, η Αλέξια θα τροφοδοτεί την επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠ με πληροφορίες για το καθημερινό πρόγραμμα, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ενισχύουν τα ακούσματά τους με γνώσεις, και να μεγιστοποιείται η καλλιέργεια και η ωφέλειά τους».   

Καταλήγοντας ο υπουργός Παιδείας ευχήθηκε το πρόγραμμα να αγκαλιαστεί με θέρμη από τους μαθητές όλων των ηλικιών και από όλους τους εκπαιδευτικούς, και σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα η εφαρμογή του να γενικευθεί σε όλα τα σχολεία της Κύπρου.   

Τελετή έναρξης της εφαρμογής της μεθόδου Μουσικής Ακρόασης της  Αλέξιας Βασιλείου «Re-Be»


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016