KESJULY18

2017-11-13 18:15:40
Διεθνές Συνέδριο REDA 2017 “Regulation and Enforcement in the Digital Age”

Διεθνές Συνέδριο REDA 2017 “Regulation and Enforcement in the Digital Age”


Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συνδιοργανώνουν για δεύτερη φορά το Διεθνές Συνέδριο REDA 2017 "Regulation and Enforcement in the Digital Age" και σας προσκαλούν να συμμετέχετε στις εργασίες του που θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 16/11-17/11/2017. Το συνέδριο απευθύνεται σε ευρύ κοινό και αναμένεται να το παρακολουθήσουν νομικοί, καλλιτέχνες, δημιουργοί, εκδότες, οπτικοακουστικοί και μουσικοί παραγωγοί, ενημερωτικά portals, ΜΜΕ, αστυνομικές και άλλες κρατικές αρχές και πλήθος ιδιωτικών φορέων.

Ειδικότερα, όσον αφορά το περιεχόμενο και τους στόχους του συνεδρίου, αυτό αποσκοπεί ευρύτερα στην ανάπτυξη καίριων και καινοφανών νομικών ζητημάτων που άπτονται της εφαρμογής του δικαίου στο διαδίκτυο. Αναφορικά με τη διάρθρωση του προγράμματος και την ανάπτυξη των θεμάτων, αυτή θα αποτελείται από 8 επιμέρους ενότητες, οι οποίες θα παρουσιαστούν αναλυτικά κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του συνεδρίου, όπου και αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 30 ακαδημαϊκοί και ερευνητές τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας, το οποίο αποτελεί βασικό κίνητρο της πολιτιστικής παραγωγής και ενισχύει τον πολιτιστικό πλουραλισμό και την ποικιλομορφία, διέρχεται μια περίοδο κρίσης και μεταλλάξεων εξαιτίας της επιρροής των νέων τεχνολογιών και στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο στις δύο πρώτες ενότητες θα εξετάσει τις προκλήσεις και τις πρόσφατες εξελίξεις στην προστασία των δημιουργών και άλλων πολιτιστικών συντελεστών στην κοινωνία της πληροφορίας. Στις επόμενες δύο ενότητες στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν τα απορρέοντα ζητήματα μετά και την εφαρμογή του Κανονισμού 2015/20 της ΕΕ σχετικά με το διαδίκτυο και την ενιαία ψηφιακή αγορά, όπου πλέον δημιουργείται το ατομικό και εκτελεστό δικαίωμα των τελικών χρηστών να έχουν πρόσβαση και να διανέμουν περιεχόμενο και υπηρεσίες διαδικτύου της επιλογής τους, ενώ οι κοινοί κανόνες για την ουδετερότητα του διαδικτύου διασφαλίζουν ότι οι ίδιες διατάξεις εφαρμόζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό και καθώς το 2016 αποτέλεσε έτος αναφοράς και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μετά τη ψήφιση του Κανονισμού 679/2016 (ΕΕ), το ενδιαφέρον στρέφεται επιπλέον και στην προσαρμογή της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στις αυξανόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας εργασιών του συνεδρίου, τα θέματα που θα τεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αφορούν ειδικότερα σε ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων που συνοδεύουν τη δράση του ατόμου ως καταναλωτή στην αξιοποίηση της ενιαίας αγοράς και του διασυνοριακού εμπορίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να συζητηθούν οι απορρέουσες συνέπειες των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, του ηλεκτρονικού τζόγου, των προβλημάτων και κινδύνων στην κατάρτιση ηλεκτρονικών συμβάσεων, καθώς και η λειτουργία των διαθέσιμων εναλλακτικών μηχανισμών επίλυσης καταναλωτικών διαφορών. Στην 7η ενότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες προκλήσεις που υπονομεύουν την ασφάλεια του διαδικτύου και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει στον χρήστη, το συγκεκριμένο πάνελ θα επιχειρήσει μια παρουσίαση των πιο πρόσφατων εξελίξεων και ρυθμιστικών προσπαθειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχετικά με την ενδυνάμωση της ασφάλειας στο διαδίκτυο και στα πληροφοριακά συστήματα σε όλη την ένωση, καθώς και τους προβληματισμούς που ανακύπτουν από την εφαρμογή τους. Ως κατακλείδα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν στην τελευταία ενότητα από νέους υποψήφιους διδάκτορες, όψεις και προβληματισμοί που δημιουργεί η νέα κατάσταση πραγμάτων μετά και την εφαρμογή του τελευταίου Κανονισμού για θέματα διαδικτύου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η διοργάνωση του του εν λόγω αγγλόφωνου διεθνούς συνεδρίου αισιοδοξεί να συμβάλλει στη γενικότερη προαγωγή της νομικής σκέψης σε συνάρτηση με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας.

Διοργανωτική Επιτροπή:

Philippe Jougleux, Christiana Markou, Thalia Prastitou-Merdi, Tatiana Synodinou Sessions:

Copyright law in the digital era Internet regulation and enforcement Special issues in online data protection Data protection and consumer rights

Emerging trends and challenges of e-commerce and consumer law Cybersecurity and Internet regulation

PhD Students Special Session: Internet regulation: New challenges, new ideas

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Πληροφορίες και προ κράτηση θέσεων: τηλ. 22892920. Email: chrysok@ucy.ac.cy. Website: redaconference.blogspot.com

Επισυνάπτονται το επίσημο πρόγραμμα και η σχετική αφίσα του συνεδρίου


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016