KESJULY18

2017-11-10 14:35:55
FREDMUN 2017- Περισσότεροι από 160 μελλοντικοί διπλωμάτες στο Πανεπιστήμιο Frederick

FREDMUN 2017- Περισσότεροι από 160 μελλοντικοί διπλωμάτες στο Πανεπιστήμιο Frederick


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, οι εργασίες της δεύτερης Προσομοίωσης Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, FREDMUN 2017. Το διεθνές συνέδριο διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick στις εγκαταστάσεις του στη Λευκωσία, από 2 έως 5 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το μοναδικό, σε πανεπιστημιακό επίπεδο, Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, το οποίο πραγματοποιείται στην Κύπρο, με την επίσημη υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού συνεδρίου ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Στην εναρκτήρια τελετή παρέστησαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γεώργιος Δημοσθένους, εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διπλωμάτες και πρέσβεις. Ακαδημαϊκά υπεύθυνος του συνεδρίου για το Πανεπιστήμιο Frederick ήταν ο Λέκτορας του Τμήματος Νομικής, Δρ Κουρούπης Κωνσταντίνος.

Το FREDMUN 2017 ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, για τη μαζική προσέλευση συμμετεχόντων, οι οποίοι στήριξαν τη διοργάνωση. Χαρακτηριστικά, το Πανεπιστήμιο Frederick υποδέχτηκε τις 4 μέρες του Συνεδρίου, περισσότερους από 160 νέους φοιτητές-μελλοντικούς διπλωμάτες, οι οποίοι, μέσω οργανωμένων αποστολών τόσο από Πανεπιστήμια της Κύπρου όσο και από αρκετά Πανεπιστήμια της Ελλάδας, στήριξαν το FREDMUN 2017. Οι νέοι διπλωμάτες που συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου, συζήτησαν στα εξειδικευμένα Εργαστήρια Προσομοίωσης διαφόρων Επιτροπών του ΟΗΕ για θέματα παγκόσμιας επικαιρότητας, αντάλλαξαν επιχειρήματα μέσω γόνιμων αντιπαραθέσεων και κατέληξαν σε προτάσεις αντιμετώπισης των σύγχρονων προβλημάτων, στην βάση των αρχών και κανόνων του Διεθνούς Οργανισμού. Επιπρόσθετα, αξίζει να τονιστεί ότι φετινή καινοτομία του FREDMUN ήταν η δυνατότητα συμμετοχής μαθητών, σε Επιτροπή αποκλειστικά προορισμένη για εκείνους, όπου συζήτησαν για θέματα παιδείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η συγκεκριμένη καινοτομία στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών από πολλά σχολεία της Κύπρου συμμετείχε στην Επιτροπή.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, συζητήθηκαν θέματα παγκόσμιας επικαιρότητας, όπως η κατάσταση στην Μέση Ανατολή, το πρόβλημα της στρατολόγησης παιδιών και της εξάπλωσης των κυβερνοεπιθέσεων, το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα στην ψηφιακή εποχή, η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης περιοχών που πλήγησαν από ένοπλες συρράξεις, η καταπολέμηση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος και η προώθηση της ποιοτικής εκπαίδευσης.

Το υψηλό επίπεδο λύσεων που παρατέθηκαν για τα πιο πάνω θέματα, η μαζική συμμετοχή των νέων φοιτητών και μαθητών και ιδιαίτερα οι άριστες εντυπώσεις και κριτικές τους για το FREDMUN 2017, επιβεβαιώνουν τόσο τη μεγάλη επιτυχία του θεσμού όσο και τον ξεχωριστό αντίκτυπο στην εκπαιδευτική και πολιτιστική ζωή της Κύπρου. Παράλληλα, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του επόμενου FREDMUN, σφραγίζοντας τον διεθνή ρόλο του Πανεπιστημίου Frederick στα κοινωνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τους νέους, ως φορέας ξεχωριστής ποιότητας και εγνωσμένου κύρους.

FREDMUN 2017- Περισσότεροι από 160 μελλοντικοί διπλωμάτες στο Πανεπιστήμιο Frederick

FREDMUN 2017- Περισσότεροι από 160 μελλοντικοί διπλωμάτες στο Πανεπιστήμιο Frederick


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016