KESJULY18

2017-10-19 13:25:35
O Γενικός Διευθυντής της  Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

O Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


 Η αλληλεπίδραση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας- Βιομηχανίας- Κοινωνίας είναι ουσιώδης για την οικονομική ευμάρεια και ανάπτυξη

Έπειτα από πρόσκληση της Πολυτεχνικής Σχολής και της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, ο Γενικός Διευθυντής της  Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, Δρ. Πάνος Γ. Κελάμης, θα παραθέσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ομιλία με θέμα τη σχέση Ακαδημαϊκής Κοινότητας-Βιομηχανίας-Κοινωνίας. Η εν λόγω σχέση εάν διέπεται από ένα μοντέλο συνεχούς αξιολόγησης παρόντων δεδομένων και αλληλεπιδράσεων, θα διασφαλίσει την οικονομική ευμάρεια και την ανάπτυξη των κρατών.  

Η ομιλία του Δρα Κελάμη εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων που συνδιοργανώνουν οι δύο Σχολές με σκοπό την ενημέρωση σε θέματα εφαρμογών της επιστήμης και τεχνολογίας.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6:00μ.μ. στο Αμφιθέατρο Β108, στο Κτήριο Συμβουλίου- Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).

Στην ομιλία του ο Δρ. Πάνος Γ. Κελάμης θα παρουσιάσει ένα μοντέλο επιρροής των σχέσεων των τριών προαναφερθέντων πυλώνων ενός κράτους, το οποίο δεν θα διέπεται από την τήρηση παραδοσιακών σταδίων διαδοχής δράσεων αλλά από μια συνεχή αξιολόγηση των δεδομένων και κατάλληλη αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων και των απαιτούμενων δράσεων από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, την Βιομηχανία και την Κοινωνία. Ο ρόλος των τριών αυτών πυλώνων και η ανά πάσα στιγμή επαναξιολόγηση της αλληλεπίδρασής τους θα πρέπει να στηρίζεται σε μια ολιστική προσέγγιση της κοινωνικής κατάστασης και να στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων, προώθηση καινοτομίας και τελικώς στην οικονομική ευμάρεια. Η πρόθεση αποδοχής αλλαγών και η συνεχής επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα των τριών πυλώνων είναι ουσιώδεις και απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή του εν λόγω μηχανισμού. Η ίδια λογική διέπει και τον συσχετισμό μελλοντικών πρωτοβουλιών και τάσεων σχετικά με γεωφυσικές έρευνες για εύρεση υδρογονανθράκων και ανάπτυξη πιθανών κοιτασμάτων.   

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 22892249.

Σύντομο Βιογραφικό Δρ Πάνου Γ. Κελάμη

Ο Δρ. Πάνος Γ. Κελάμης ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής στην Κυπριακή Εταιρεία Υδρογονανθράκων (CHC) τον Οκτώβριο του 2016. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Φυσική και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Imperial College του Ηνωμένου Βασιλείου και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα του Καναδά. Στην πέραν των 30 χρόνων εμπειρία του στη βιομηχανία υδρογονανθράκων  κατείχε πολλές τεχνικές και διευθυντικές θέσεις στην εταιρεία  Saudi Aramco, μεταξύ των οποίων διετέλεσε ως επικεφαλής γεωφυσικός και επικεφαλής ανάπτυξης τεχνολογικών εφαρμογών  για τις γεωφυσικές έρευνες της εν λόγω εταιρείας. Ο Δρ. Κελάμης διέπεται από ηγετικές και διοικητικές  δεξιότητες, ισχυρό τεχνικό υπόβαθρο και ευρεία γνώση στην πρακτική εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής, ενώ παράλληλα υπήρξε ομιλητής, διοργανωτής και συμμετέχων σε διεθνή συνέδρια πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχει γράψει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά σχετικά με θέματα του τομέα υδρογονανθράκων. Επιπρόσθετα, είναι  ενεργός σύμβουλος σε σημαντικές βιομηχανικές κοινοπραξίες, ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Έχει πέραν των 150 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και έχει βραβευθεί πολλές φορές για την επιστημονική του εργασία και προσφορά.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016