KESJULY18

2017-09-20 14:40:17
«Πέραν των 500 εκπαιδευτικών δηλώνουν έτοιμοι να μην παραδώσουν βαθμολογίες Α΄ Τετραμήνου»

«Πέραν των 500 εκπαιδευτικών δηλώνουν έτοιμοι να μην παραδώσουν βαθμολογίες Α΄ Τετραμήνου»


 Νέα ενημέρωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Δημιουργία Ταμείου Προνοίας Νεοεισερχόμενων Καθηγητών

Με νέα ανακοίνωσή της η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Δημιουργία Ταμείου Προνοίας Νεοεισερχόμενων Καθηγητών ενημερώνει ότι:

  Πέρασαν μόλις δύο εβδομάδες από τη δημοσίευση του Ψηφίσματος για Διεκδίκηση των Συνταξιοδοτικών Δικαιωμάτων Νεοεισερχόμενων Εκπαιδευτικών (Paideia-News, 6/09/2017) και πέραν των 500 εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει έτοιμοι να μην παραδώσουν βαθμολογίες Α΄ Τετραμήνου και να απέχουν από συγκεκριμένα καθήκοντα. Ζητούν επίσης άμεσα την έγκριση του Κ.Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ των πιο πάνω μέτρων σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν λύσει το πρόβλημα αυτό ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 (ΜΕ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ). Την στήριξη και την συμμετοχή στα πιο πάνω μέτρα έχουν ήδη δηλώσει με σχετικές ανακοινώσεις τους στο Paideia-News η Επιτροπή Συμβασιούχων Εκτάκτων και Αντικαταστατών Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, η Επιτροπή Αντικαταστατών Μέσης Εκπαίδευσης Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ και ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης.

    Το ψήφισμα θα διαρκέσει μέχρι 31 Οκτωβρίου και τα αποτελέσματα θα δοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας καθώς επίσης και στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.

    Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΑ! ΄Η ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΑ ΦΟΡΤΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΄Η ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟ 2011 !

    Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα αυτό οποίο πλήττει μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, πέραν των 1500 και έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση τα συνταξιοδοτικά ωφελήματά τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή τον Αύγουστο του 2011 , οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011 δε δικαιούνται κυβερνητική σύνταξη, ούτε εφάπαξ φιλοδώρημα που δικαιούνται όσοι ήταν μόνιμοι την 30η Σεπτεμβρίου 2011.

    Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 216(Ι)/2012 , «οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι, δεν εντάσσονται σε Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων ή Σχέδιο Συντάξεων όμοιο με αυτό, ούτε εφαρμόζονται  σε σχέση με τους υπαλλήλους αυτούς οι διατάξεις οποιουδήποτε οικείου νόμου ή κανονισμών».  Με  πιο απλά λόγια, ο Νόμος αυτός συνεπάγεται την απώλεια πέραν των €400.000 σε συντάξεις και ωφελήματα για τον κάθε νεοεισερχόμενο εκπαιδευτικό . [Όσοι εκπαιδευτικοί είχαν αφυπηρετήσει μέχρι το 2012 στην τελευταία βαθμίδα της κλίμακας Α11 με 33  έτη υπηρεσίας, απολάμβαναν μεικτή μηνιαία σύνταξη €2200  και εφάπαξ φιλοδώρημα €125.000. Όλα αυτά τα ωφελήματα (πλην της πενιχρής σύνταξης των κοινωνικών ασφαλίσεων) οι νεοεισερχόμενοι εκπαιδευτικοί τα έχουν απωλέσει…].

      Το γεγονός αυτό δημιούργησε τη μεγαλύτερη ανισορροπία μεταξύ «παλαιών» και «νέων» εκπαιδευτικών και από το 2011 (εδώ και έξι χρόνια !!!), η ανισορροπία αυτή δεν έχει αρθεί. Αν και η επίλυση του ζητήματος αυτού είναι αίτημα όλων των παρατάξεων της ΟΕΛΜΕΚ, το ζήτημα δεν έχει λυθεί.

Καλούμε όπως όλοι εκπαιδευτικοί, στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, υπογράφοντας το πιο κάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Με εκτίμηση,    

 Ομάδα πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας νεοεισερχόμενων καθηγητών:

Στυλιανού Στέλιος (Αλλαγή)

Ματθαίου Κυριάκος (Προοδευτική)

Θεράποντος Θεράπων (ΔH.KI)

Κωνσταντίνου Ρένος (Νέα Κίνηση)

Μουσικός Στέλιος (Νέα Πνοή)                  

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Στέλιος Στυλιανού
Wed September 20, 2017, 15:05:11
...Ζητούν επίσης άμεσα την έγκριση του Κ.Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ για μη παράδοση βαθμολογίας Α' τετραμήνου σε περίπτωση που η κυβέρνηση δε λύσει το πρόβλημα αυτό ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 (ΜΕ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ).

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016