KESJULY18

2018-09-03 17:21:41
Εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ κατήγγειλαν τον Υπ. Παιδείας για παρεμπόδιση συνδικαλιστικών ελευθεριών

Εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ κατήγγειλαν τον Υπ. Παιδείας για παρεμπόδιση συνδικαλιστικών ελευθεριών


 ΚΥΠΕ - Εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ μετέβησαν σήμερα το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση των καθηκόντων τους στα σχολεία όπου έχουν τοποθετηθεί, σε κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς και προχώρησαν σε καταγγελίες σε βάρος του Υπουργού Παιδείας για παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών τους ελευθερίων και δικαιωμάτων, οι οποίες είναι βασισμένες σε διεθνείς νομοθεσίες, σε διεθνείς συμβάσεις των Ηνωμένων Εθνών, σε κυπριακή νομοθεσία η οποία βασίζεται στις συμβάσεις και σε συμφωνίες μεταξύ της οργάνωσης και του Υπουργείου Παιδείας "που έχουν καταπατηθεί βάναυσα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Ιουλίου".

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, συνοδευόμενος από τον Γενικό Ταμία της οργάνωσης Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, προσήλθαν στον Αστυνομικό Σταθμό του Αγίου Ιωάννη και προέβησαν σε ονομαστική καταγγελία, η οποία, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, καλύπτει όλους.
«Έχουμε και τα έγγραφα που θα δώσουμε. Είναι η ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, η γνωμάτευση του νομικού μας συμβούλου και η ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία», είπε, σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ.
Προσερχόμενος στον Αστυνομικό Σταθμό Αγ. Ιωάννη στη Λεμεσό, ο κ. Χαραλάμπους είπε μετέβησαν μαζί με τον Γενικό Ταμία της ΠΟΕΔ, για να προβούν σε καταγγελία σχετικά με τον συνδικαλιστικό χρόνο των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει καταργηθεί και δεν τους έχει δοθεί τίποτα στο χέρι που να διαφοροποιεί την προηγούμενη κατάσταση.
«Συνεπώς, είμαστε υποχρεωμένοι, βασιζόμενοι στις διεθνείς συμβάσεις, στην κυπριακή νομοθεσία και στις συμφωνίες που έχουμε μεταξύ μας με το Υπουργείο Παιδείας, να καταγγείλουμε το γεγονός ότι με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει καταπατηθεί κατάφωρα το δικαίωμα των εκπαιδευτικών οργανώσεων να συνδικαλίζονται», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση αν σε καταγγελία θα προβούν και άλλοι εκπαιδευτικοί, ο κ. Χαραλάμπους απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι έχει μια ακόμη αντιπροσωπεία στην Λευκωσία που κάνει αντίστοιχη καταγγελία, αλλά, όπως είπε, «δεν είναι ποσοτικό το θέμα και μία να γινόταν ήταν αρκετό, γιατί με τη γνωμάτευση του νομικού μας συμβούλου χρειαζόταν έστω μια καταγγελία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά σε προσφυγές και στα κυπριακά δικαστήρια, αλλά κυρίως στο ευρωπαϊκό δικαστήριο».
«Δημόσια τα είπαμε, τα ανακοινώσαμε, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση», σημείωσε και ανέφερε ότι αυτή η ενέργεια θα σφραγίσει την επόμενη πράξη.
«Για τα υπόλοιπα θέματα, επειδή έχουν παρθεί αποφάσεις χωρίς θεσμικό διάλογο και εκεί υπάρχει θέμα νομικό και πιστεύουμε με τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου θα γίνει και εκεί καταγγελία, τουλάχιστον στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ότι έχει παραβιαστεί ο θεσμικός διάλογος που είναι κάτι πολύ σημαντικός στην ΕΕ αυτό», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν τηρήθηκαν από τα μέλη τους όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο της ΠΟΕΔ, ο κ. Χαραλάμπους απάντησε καταφατικά.
«Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα μέτρα ήταν κυρίως συμβολικά . Θέλαμε να δώσουμε το μήνυμα στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό Παιδείας ότι τα σχολεία με τις αποφάσεις τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν φέτος όπως λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει πρόβλημα ξεκάθαρο και πρέπει να το κατανοήσουν. Ήταν κυρίως συμβολικά τα μέτρα. Τα μέτρα τα οποία θα είναι εκείνα που θα κάνουν αίσθηση , είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μετά τις Γενικές Συνελεύσεις της Τετάρτης», κατέληξε.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ανδρέας Καμπουρίδης
Mon September 03, 2018, 20:12:35
Αφήνοντας κατά μέρος τη διαδικασία που έστειλε τους συνδικαλιστές στα σχολεία, η κίνηση της Κυβέρνησης να το πράξει αν έγινε Liχωρίς να τακτοποιήσει ταυτόχρονα όποια συνδικαλιστική χορηγία, κατά τη γνώμη μου, στερείται τιμιότητας !

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016