KESJULY18

2018-05-29 10:12:12
Πρόσκληση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα INTELed

Πρόσκληση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα INTELed


Aφορά στους εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων

Το ευρωπαϊκό έργο INTELed [INovative Training via Embodied Learning and multi-sensory techniques for Inclusive Education] (www.inteled.org/)  σας προσκαλεί για την υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα τη χρήση καινοτόμων και διαδραστικών τεχνολογιών, με στόχο την προώθηση παιδαγωγικών προσεγγίσεων που στηρίζονται στην κιναισθητική και ενσώματη μάθηση για την υποστήριξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες στη σχολική τάξη όπως και την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τις ειδικές μονάδες στην γενική εκπαίδευση. 
Το INTELed χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενων έργων ERASMUS+ και συντονίζεται από το Cyprus Interaction Lab (www.cyprusinteractionlab.com/) στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).
Συμμετέχοντες
Η παρούσα πρόσκληση αφορά στους εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων με ειδικότητα (μεταπτυχιακές σπουδές) ή ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τριάντα (30) εκπαιδευτικοί. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προϋποθέτει βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Στόχοι προγράμματος
Στόχος του ευρωπαϊκού έργου INTELed είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με ειδικότητα ή ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων στη χρήση  καινοτόμων και διαδραστικών τεχνολογιών, με στόχο την προώθηση παιδαγωγικών προσεγγίσεων που στηρίζονται στην κιναισθητική και ενσώματη  μάθηση, καθώς και σε πολυαισθητηριακές τεχνικές για την αποδοτικότερη διδασκαλία σε μαθητές που διαγιγνώσκονται με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση και η εφαρμογή των τεχνολογιών αυτών για υποστήριξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες στη σχολική τάξη όπως και η ένταξη μαθητών από τις ειδικές μονάδες στην γενική εκπαίδευση, συμβάλλοντας στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών, καθώς επίσης και στην προώθηση της ενιαίας εκπαίδευσης.
Κριτήρια επιλογής συμμετεχόντων
Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

  • Ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
  • Δυνατότητα για ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα.
  • Βασικές γνώσεις χρήσης Η.Υ.
  • Δυνατότητα αξιοποίησης καινοτόμων και διαδραστικών τεχνολογιών στη σχολική τάξη για υποστήριξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, δυσαριθμησία, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής με/χωρίς Υπερκινητικότητα [ΔΕΠ/Υ] κ.λπ.) στη σχολική τάξη.
  • Δυνατότητα αξιοποίησης καινοτόμων και διαδραστικών τεχνολογιών στη σχολική τάξη με στόχο την ένταξη μαθητών από τις ειδικές μονάδες στην γενική εκπαίδευση σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Εκπαίδευσης στη σχολική μονάδα. 

Διάρκεια προγράμματος
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο 2018 μέχρι τον Μάιο του 2019. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα διοργανωθούν τρία βιωματικά σεμινάρια, τα οποία θα γίνουν στη Λεμεσό (ΤΕΠΑΚ) κατά τον ελεύθερο χρόνο των εκπαιδευτικών (συνήθως Σάββατο, μεταξύ 8:30-14:00). Οι ημερομηνίες των βιωματικών σεμιναρίων θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Επιπλέον, κατά το δεύτερο μισό του προγράμματος (Ιανουάριος-Μάιος 2019) οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες και παιδαγωγικές προσεγγίσεις στη σχολική τους μονάδα,  με την υποστήριξη της ομάδας του INTELed.

Πιστοποιητικό συμμετοχής
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο συντονίζει το πρόγραμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Δήλωση ενδιαφέροντος
Συμπλήρωσε την δήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018. Η δήλωση μπορεί να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά στο:
https://goo.gl/forms/WAVCuGRrY25WEu4e2
Η υποβολή αιτήσεων ενδέχεται να συνεχιστεί μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2018 σε περίπτωση που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
Επιπρόσθετες πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο inteled@cyprusinteractionlab.com ή να επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος INTELed στο www.inteled.org
 
Για συνεχή ενημέρωση μπορείτε επίσης να κάνετε like και να ακολουθείτε τα νέα του προγράμματος στην αντίστοιχη  σελίδα στο Facebook
(www.facebook.com/INTELedErasmus/).

Δρ. Άντρη Ιωάννου
Επιστημονική Υπεύθυνος INTELed
Επίκουρη Καθηγήτρια
Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: andri.i.ioannou@cut.ac.cy
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25002276


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016