KESJULY18

2018-05-03 09:44:49
 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Ημέρες Σταδιοδρομίας και Επιχειρηματικότητας 2018 στο Παν.  Κύπρου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Ημέρες Σταδιοδρομίας και Επιχειρηματικότητας 2018 στο Παν. Κύπρου


     Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Ημέρες Σταδιοδρομίας και Επιχειρηματικότητας 2018 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις 25-26 Απριλίου. Σχεδόν 3.000 φοιτητές, απόφοιτοι και νέοι κατέκλυσαν την Πανεπιστημιούπολη, δράττοντας την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις επιλογές σταδιοδρομίας, να διασυνδεθούν με μεγάλες, μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους.

Έμπνευση στο κοινό με τις επαγγελματικές ιστορίες τους έδωσαν ο γνωστός παρουσιαστής Λούης Πατσαλίδης, η πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος Νεκταρία Παναγή και ο επιτυχημένος νεαρός επιχειρηματίας Αργύρης Αργυρού. Για «τον κόσμο που έρχεται και την ανάγκη αναζήτησης δημιουργικών ευκαιριών» μίλησε ο κ. Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος του ΟNEK, προτρέποντας τους νέους να ακούνε την καρδιά τους, να έχουν ανοιχτά τα μάτια στις εξελίξεις και να εκθέτουν τον εαυτό τους σε καινούριες εμπειρίες και ερεθίσματα.

Σε συζήτηση με θέμα «Τι ζητούν οι εργοδότες σήμερα από τους νέους απόφοιτους», ο κ. Μιχάλης Αντωνίου, Διευθυντής της OEB, η κα Ξένια Ι. Λοϊζίδου, Διευθύντρια της Isotech Ltd και ο κ. Κυριάκος Κόκκινος, Executive Director στην PwC, τόνισαν την ανάγκη οι νέοι να αναπτύξουν επαγγελματικές δεξιότητες, όπως η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η προσαρμοστικότητα και η ηγεσία.

Στη συζήτηση με θέμα «Τεχνολογία, Επιχειρηματικότητα, Έρευνα, Ναυτιλία: πώς προδιαγράφεται το μέλλον;», φιλοξενήθηκαν ο κ. Θεοχάρης Θεοχαρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ερευνητικό Κέντρο «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου, η κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, εκπρόσωπος του Global Entrepreneurship Network, η κ. Λήδα Ιωάννου-Ττόφα, Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας στο Ερευνητικό Κέντρο «Νηρέας» του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο κ. Σωτήρης Καμπανέλας, Πρόεδρος του Youngship Cyprus. Οι ομιλητές ανέδειξαν τις εξελίξεις και τις προοπτικές απασχόλησης στους εν λόγω τομείς και υπογράμμισαν την ανάγκη οι νέοι να εξέλθουν της ασφαλούς ζώνης της άνεσής τους, να ταξιδέψουν, να μάθουν νέα πράγματα και να αναζητούν νέες εμπειρίες. Η παρουσίαση του προγράμματος και ο συντονισμός των συζητήσεων έγιναν από την δημοσιογράφο του Alpha, κ. Αθηνά Χάλκου.

Παράλληλα, λειτούργησε Έκθεση Σταδιοδρομίας και Επιχειρηματικότητας, στην οποία 75 εταιρείες και οργανισμοίαπό διάφορους τομείς παρουσίασαν το έργο και τα προγράμματά τους, καθώς και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης. Οι εργοδότες επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την προτίμησή τους για τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου, προχωρώντας ήδη σε συμφωνίες εργοδότησης. Οι φοιτητές, απόφοιτοι και νέοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους συμμετέχοντας σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων, ενώ σε σταθμούς CV Clinic και Mock Interviews έλαβαν εξατομικευμένες συμβουλές για το βιογραφικό τους και απέκτησαν καθοδήγηση με εικονικές συνεντεύξεις. Τέλος, ήρθαν τετ-α-τετ με έμπειρους μέντορες και έμαθαν πώς να προετοιμαστούν ανάλογα για τον τομέα που θέλουν να εργαστούν (Speed Mentoring).

Σε χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου απηύθυνε μήνυμα στους νέους, αλλά και στους εργοδότες: «Σας καλώ να ακολουθήσετε τους κτύπους της καρδιάς σας, αλλά να τους ακολουθήσετε έξυπνα, πρωτότυπα, δημιουργικά. Συνθέστε. Συνεργαστείτε. Επικοινωνήστε. Δικτυωθείτε. Να μην είστε ντροπαλοί. Δείξτε τι μπορείτε να κάνετε. Στους εργοδότες θέλω να πω να δίνετε ευκαιρίες: Δεν χρειάζεται να είσαι μόνο έμπειρος, για να πετύχεις επαγγελματικά, πρέπει να έχεις πάθος, ιδέες και φαντασία. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι νέοι μας και αξίζουν της προσοχής και της εμπιστοσύνης σας».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016