KESJULY18

2018-02-20 16:01:12
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από γονείς μαθητών του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από γονείς μαθητών του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου


ΛΑΡΝΑΚΑ (ΚΥΠΕ)-  Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες φοίτησης των παιδιών τους πραγματοποίησαν το πρωί γονείς στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα.

Οι γονείς συγκεντρώθηκαν γύρω στις 07.45 έξω από το σχολείο και διαμαρτυρήθηκαν για τα πολλά προβλήματα που - όπως ανέφεραν - υπάρχουν, μεταξύ των οποίων η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο, το οποίο έπρεπε να κατεδαφιστεί, η μη ύπαρξη περίφραξης και στεγάστρου για τα παιδιά και το γεγονός ότι με τις βροχές η αυλή πλημμυρίζει. Οι γονείς αναφέρθηκαν επίσης και στο ότι οι αίθουσες το χειμώνα είναι παγωμένες λόγω του κρύου και το καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι ανυπόφορη αφού δεν υπάρχει σύστημα κλιματισμού.
 
Σε δηλώσεις του ο Χρυσόστομος Χριστοδούλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, ανέφερε ότι «σήμερα συγκεντρωθήκαμε για να παρουσιάσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά μας σ’ αυτό το σχολείο. Το κτίριο έχει κτιστεί εδώ και 50 χρόνια χωρίς κάποια αντισεισμική αναβάθμιση και απαιτούμε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα που έχουν εγκριθεί εδώ και αρκετά χρόνια για ένα ασφαλές κτίριο για τα παιδιά μας.Δεν αποδεχόμαστε οποιεσδήποτε άλλες καθυστερήσεις από τους διάφορους αρμόδιους φορείς».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «το πρόβλημα ξεκινά από πολύ παλιά» εξηγώντας πως οι αρμόδιοι φορείς επισκέφθηκαν το σχολείο και πραγματοποίησαν μελέτες ούτως ώστε το κτίριο να γίνει αντισεισμικό και αποφασίστηκε πως το κτίριο «είναι ακατάλληλο, πρέπει να κατεδαφιστεί και να ανεγερθεί ένα καινούργιο κτίριο. Αυτό έγινε το 2011, το κονδύλι έχει εγκριθεί, το 2012 παρουσιάστηκαν τα σχέδια, ωστόσο από τότε δεν έγινε οτιδήποτε».
 
Ερωτηθείς για την είσοδο εξωσχολικών στο σχολείο, ο κ. Χριστοδούλου απάντησε πως αρκετές φορές έτυχε και ο ίδιος να αντιληφθεί την είσοδο ατόμων από την περίφραξη στο πίσω χώρο του σχολείου «που περνούσαν από την αυλή για να κόψουν δρόμο αντί να κάνουν τον κύκλο του σχολείου. Απλά περνούσαν μέσα από το σχολείο, την ώρα που έπαιζαν στην αυλή του σχολείου τα παιδιά».
 
Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει περίφραξη στο πίσω μέρος του σχολείου. Αυτό που υπάρχει τώρα τοποθετήθηκε προσωρινά από τον εργολάβο ο οποίος ασχολείται με την ανέγερση των γηπέδων τένις πίσω από το σχολείο και ουσιαστικά τοποθετήθηκε για ασφάλεια των παιδιών προκειμένου να μην μπαίνουν στο εργοτάξιο».
 
Από την πλευρά της η Μαρία Ζουρίδου – Τζαρρίδου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, είπε πως «είμαι στο σχολείο εδώ και 14 χρόνια και το κτίριο παρέμεινε ως έχει. Έχουμε στείλει πάρα πολλές επιστολές και είχαμε πολλές συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η τελευταία επιστολή που στείλαμε στους αρμοδίους φορείς ήταν το Δεκέμβριο του 2017 και δεν έχουμε πάρει καμία απολύτως απάντηση».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «οι αίθουσες του σχολείου είναι παλιές, είναι 50 χρόνων, πέφτουνε σουβάδες, όταν βρέχει υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και οι συνθήκες που δημιουργούνται δεν είναι κατάλληλες για τα παιδιά. Έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια των παιδιών μας και νομίζω αυτός είναι ένας λόγος που δεν έρχονται άλλα παιδιά εδώ» και σημείωσε πως «σε ένα ιστορικό σχολείο όπως είναι του Αγίου Λαζάρου, φοιτούσαν προηγουμένως γύρω στα 300 παιδιά ενώ σήμερα φοιτούν μόνο 160 περίπου παιδιά».

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με τη Διεύθυνση του σχολείου ζητώντας σχόλιο για το ζήτημα που προέκυψε, ωστόσο η Διεύθυνση δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016