KESJULY18

2018-02-15 11:26:45
Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου συμμετέχει από φέτος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου συμμετέχει από φέτος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.


    Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου συμμετέχει από τη φετινή σχολική χρονιά σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Το πρόγραμμα έχει τίτλο: «Mathematics for the Millions (M4TM): Mathematics for my world-Μαθηματικά για το εκατομμύριο: Μαθηματικά για τον κόσμο μου». Εντάσσεται στα πλαίσια του έργου ΚΑ2-Συνεργασία για την καινοτομία και ανταλλαγή ορθών πρακτικών, Στρατηγικές συνεργασίες για τη σχολική εκπαίδευση, Ανάπτυξη της καινοτομίας. Ο κωδικός του προγράμματος είναι 2017-1-UK01-KA201-036545. Ο διαχειριστής του έργου είναι το British Council του Ηνωμένου Βασιλείου και ο συντονιστής του το Ermington Primary School που βρίσκεται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Το έργο εμπνέεται από το ομότιτλο βιβλίο του Lancelot Hogben (1936) που ενέπνευσε δεκαετίες ανθρώπων στη ζωή και τον κόσμο των Μαθηματικών, καθιστώντας τα ένα προσιτό θέμα τόσο για χρηστικούς σκοπούς όσο και για την ελίτ ως ακαδημαϊκό μάθημα. Το «Μαθηματικά για το εκατομμύριο» είναι φιλόδοξο ως προς το πεδίο εφαρμογής του, αφού αποβλέπει ότι το ένα εκατομμύριο αποτελεί τον ρεαλιστικό αριθμό μαθητών που μπορούν να επωφεληθούν από τα αποτελέσματα του έργου στα έξι διαφορετικά κράτη που θα συμμετάσχουν. Τα «Μαθηματικά για τον κόσμο μου» εκφράζουν την αξία του νοήματος των μαθηματικών για τους μαθητές, ώστε τα Μαθηματικά να είναι σκόπιμα και προσβάσιμα σε όλους.

   Στόχος του έργου είναι να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, διασφαλίζοντας ότι τα Μαθηματικά είναι συναφή με την καθημερινή ζωή. Δεύτερος στόχος είναι να δημιουργήσει και να παρέχει δειγματικά υλικά για να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς στο διδακτικό τους έργο και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και την τεχνογνωσία που είναι άμεσα διαθέσιμες στο σχολείο, στην κοινότητα και στους γονείς. Τρίτος στόχος είναι να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες καλές πρακτικές στα σχολεία που συμμετέχουν και να στηρίξουμε την αυτοπεποίθηση και τις ικανότητες των εκπαιδευτικών στο θέμα, συνδέοντας τη διαθεματική εφαρμογή των Μαθηματικών.

   Η επιστημονική στόχευση του έργου είναι ως εξής:

* Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή αποτελεσματικών προσεγγίσεων επικοινωνίας,

*  Η ανάπτυξη αυθεντικής γονικής συμμετοχής,

*  Η εφαρμογή παιδαγωγικών αποτελεσμάτων μέσω μιας σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς,

*  Η εφαρμογή μη τυπικών εκπαιδευτικών συνδέσεων για την προώθηση της εφαρμογής της μαθηματικής γνώσης στην πραγματική ζωή,

*  Ο σχεδιασμός της αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης των δασκάλων στα Μαθηματικά,

*  Η δημιουργία Καρτέλων Εργασίας με βάση ερευνητικά δεδομένα του προγράμματος και

*  Η συγγραφή της Τελικής Έκθεσης με τα συμπεράσματα του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα είναι τριετές (2017-2020) και σε αυτό συμμετέχουν δέκα εταίροι από έξι χώρες ως ακολούθως:

 1. Ermington Primary School, Devon UK (Σχολείο-Συντονιστής)
 2. St. Andrew's CofE Aided Primary School, Devon UK
 3. University of St. Mark and St. John, Plymouth, UK
 4. Fortunaskolen, Esjberg, Denmark
 5. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, Κύπρος
 6. Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης, (ΚΕΕΑ-ΠΙ-ΥΠΠ) Κύπρος
 7. Alytaus sv. Benedikto gimnazija, Alytus, Lithuania
 8. PI "Projektu manija", Alytus, Lithuania
 9. Szent II. János Pál Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Budapest,         Hungary
 10. CEIP Maestro José Rodríguez Aniceto, Seville, Spain

   Ο σχεδιασμός του προγράμματος περιλαμβάνει 9 διακρατικές κινητικότητες, 2 επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (διάρκειας 5 ημερών) και 2 επιμορφώσεις μαθητών Δ΄τάξης (διάρκειας 5 ημερών).

   Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τις €438 949. Πιο συγκεκριμένα για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου ο προϋπολογισμός φτάνει τις €34 485.

   Η πρώτη διακρατική συνάντηση έγινε στο Tavistock, επαρχία του Devon στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 2 μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2017, στην οποία συμμετείχε η Διευθύντρια του Σχολείου ως συντονίστρια του προγράμματος στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τις επόμενες κινητικότητες, δόθηκαν οδηγίες για την οικονομική διαχείριση του προγράμματος και έγινε ο καταμερισμός εργασίας ανάμεσα στους εταίρους.

   Η δεύτερη διακρατική συνάντηση έγινε στην πόλη Arahal της επαρχίας της Σεβίλλης στην Ισπανία από τις 15 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2018, στην οποία συμμετείχε και πάλι η συντονίστρια του προγράμματος στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου. Στη συνάντηση έγινε ο σχεδιασμός των δράσεων σε επίπεδο σχολικών μονάδων για την εμπλοκή των γονέων στο πρόγραμμα, την επιλογή των δραστηριοτήτων που θα περιληφθούν στις τσάντες που θα αποστέλλονται στο σπίτι για εργασία των παιδιών με τις οικογένειές τους και ο σχεδιασμός των διαθεματικών εφαρμογών της διδασκαλίας των Μαθηματικών.

   Η τρίτη διακρατική συνάντηση έχει προγραμματιστεί στην πόλη Alytus στη Λιθουανία στις αρχές Ιουνίου 2018. Σε αυτή θα συμμετάσχουν 3 εκπαιδευτικοί του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου. Στόχος της συνάντησης είναι ο προγραμματισμός της εφαρμογής των δράσεων από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2018-19.

   Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου θα φιλοξενήσει την 4η διακρατική συνάντηση του προγράμματος τον προσεχή Οκτώβριο.


Αφήστε ένα σχόλιο

 • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016