KESJULY18

2018-01-31 13:49:26
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Κυπριακή Εκπαίδευση

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Κυπριακή Εκπαίδευση


 Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), έχοντας θέσει ως στρατηγικό στόχο την ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Government) στην κυπριακή εκπαίδευση, προκήρυξε διαγωνισμό Αγοράς Υπηρεσιών Συμβούλων για το Συγχρηματοδοτούμενο Έργο «Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης (ΣΥΥ)».  Η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης ενός μείζονος σημασίας έργου για την κυπριακή εκπαίδευση το οποίο, μέσω ενός προηγμένου πληροφοριακού συστήματος, θα βελτιώσει τη διαχείριση πληροφοριών και τον αυτοματισμό των διαδικασιών των Σχολικών Μονάδων, θα επιταχύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα διευκολύνει την επικοινωνία και θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Με την εφαρμογή του ΣΥΥ, οι γονείς θα μπορούν άμεσα, όλο το 24ωρο, να ενημερώνονται σχετικά με τις παρουσίες και τα αποτελέσματα των εξετάσεων/διαγωνισμάτων των παιδιών τους. Παράλληλα, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά διάφορα είδη αιτήσεων (εγγραφές/μετεγγραφές κτλ.), αλλά θα μπορούν να πραγματοποιούν και τις οικονομικές τους συναλλαγές με το σχολείο.  Οι μαθητές από την άλλη, θα έχουν άμεση πρόσβαση στο σχολικό τους πρόγραμμα, στο βαθμολόγιο, στα προγράμματα διαγωνισμάτων/εξετάσεων, καθώς και σε κάθε είδους πληροφόρηση για τις σχολικές τους δραστηριότητες (εκδρομές, επισκέψεις, συμμετοχή σε ομίλους κτλ.). Το ΣΥΥ θα αποτελέσει ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο και για τους εκπαιδευτικούς, αφού θα τους παρέχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε διαδραστικό βαθμολόγιο, σε παρουσιολόγιο μαθητών σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων (άδειες, απουσίες, τοποθετήσεις, μετακινήσεις), ενστάσεων, αναφορών προβλημάτων κτλ.

Το ΣΥΥ αναμένεται ότι θα αλλάξει και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διοίκησης, ενώ θα παρέχει, παράλληλα, χρήσιμα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την επίδοση και τις απουσίες των μαθητών, την παραβατική συμπεριφορά, τη σχολική αποτυχία κτλ.  Σημαντικό χαρακτηριστικό στοιχείο του ΣΥΥ είναι ότι η πρόσβαση σε αυτό θα γίνεται από όλα τα είδη συσκευών (έξυπνα κινητά, ταμπλέτες, ΗΥ κ.ά.), χωρίς κανένα περιορισμό στην τεχνολογία.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι με ειδίκευση την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα προηγμένων τεχνολογιών, μπορούν να βρουν τα έγγραφα του διαγωνισμού στον ιστότοπο http://www.eprocurement.gov.cy. Το Έργο «Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης» είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Τάσος Τάσου
Wed January 31, 2018, 20:07:21
Ξέχασες και το Ωρολόγιο και τον ΔΙΑ, αγαπητέ Λοίζο! Φυσικά από το Αβάκιο υποφέρουμε ακόμη και, όπως φαίνεται, θα υποφέρουμε για πολλά χρόνια αφού η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση μάλλον δεν περιλαμβάνει την Γραμματεία. Δέσμιοι ενός προγράμματος που μόνο ταλαιπωρία προκαλεί. Δυστυχώς τα τόσα παθήματα δεν γίνονται ποτέ μαθήματα!

Λοΐζος Σέπος*
Wed January 31, 2018, 16:29:02
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στα σχολεία για μαθητές και καθηγητές υπάρχει!!!! και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ.... ΜΟΥΧΤΙ......

Ακόμα ένα έργο υπό την κάλυψη της δήθεν νομιμότητας για διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Επανάληψη της περίπτωσης με το αβάκιο.
Σκάνδαλο....σκάνδαλο....σκάνδαλο. Να ανοίξουν οι φυλακές.....
Δεν έχουν καταφέρει να γίνονται οι αιτήσεις για τις παγκύπριες εξετάσεις διαδικτυακά και θα κάνουν τη ηλεκτρονική διακυβέρνηση!!!

*Διευθυντής Λυκείου Ακροπόλεως

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016