KESJULY18

2017-12-17 19:01:47
 Ν. Αναστασιάδης: Ανοίγει δρόμους η Κλινική Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ

Ν. Αναστασιάδης: Ανοίγει δρόμους η Κλινική Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ


«Οι διακρίσεις που δέχεται το ΤΕΠΑΚ, τη μια μετά την άλλη, είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα πιστοποιητικά της άριστης δουλειάς που επιτελείται ανάμεσα στον ακαδημαϊκό κόσμο»

«H ολοκλήρωση του έργου της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αποκάταστασης αποτελεί το πρώτο κτήριο που κατασκευάστηκε στον Β’ Πόλο Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και συνιστά ένα πρωτοποριακό έργο καθώς είναι η πρώτη δημόσια Κλινική Αποκατάστασης στην Κύπρο, η οποία είναι μάλιστα ενταγμένη στο πλαίσιο του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ».

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας σήμερα Κυριακή στην τελετή  εγκαινίων της  Κλινικής Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η κλινική θα προσφέρει υπηρεσίες ανοικτές στο κοινό και, συγκεκριμένα, διαγνωστικές και θεραπευτικές συνεδρίες λογοθεραπείας για άτομα όλου του ηλικιακού φάσματος που παρουσιάζουν διαταραχές επικοινωνίας. Συνεχίζοντας σημείωσε:
«Όπως έχω διαπιστώσει η κλινική είναι σήμερα πλήρως εξοπλισμένη με εργαστήρια για έρευνες σε διάφορα πεδία και αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής ειδικά για να εξυπηρετεί άτομα με δυσκολίες επικοινωνίας.
Ανοίγει την ίδια ώρα δρόμους στον τομέα της αποκατάστασης για προσέλκυση ερευνητικής χρηματοδότησης, κυρίως από πηγές στο εξωτερικό, κάτι που της προσδίδει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία.
Επί πλέον θα αποτελεί ένα έγκυρο και αποτελεσματικό φορέα επιστημονικής κατάρτισης που είμαι βέβαιος θα αξιοποιηθεί από τους φοιτητές του τμήματος αποκατάστασης ως μοντέλο καλής πρακτικής για την κλινική τους εξάσκηση, ενσωματώνοντας έτσι θεωρητική, αλλά και κλινική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.
Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συνέλαβαν την ιδέα και εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου έργου, και να ευχηθώ πλήρη αξιοποίηση του τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και προς όφελος ευρύτερα της κοινωνίας των πολιτών».

Αναφερόμενος στο εργο του ΤΕΠΑΚ ανέφερε ότι "οι διακρίσεις που δέχεται το ΤΕΠΑΚ, τη μια μετά την άλλη, είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα πιστοποιητικά της άριστης δουλειάς που επιτελείται ανάμεσα στον ακαδημαϊκό κόσμο" και πρόσθεσε:

Το πρόγραμμα για νέα κτήρια
«Ήδη, μέσω κρατικών χορηγιών ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του 2ου ορόφου του κτηρίου Συνεργατικού Ταμιευτηρίου, κόστους 250 χιλ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για ανακαίνιση του κτηρίου της Δημοτικής και Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης – βρίσκεται προς το τέλος, είναι εμφανή τα σήματα πραγματικά ανακαίνισης και ανάδειξης αυτού του σημαντικού ιστορικού κτηρίου της Λεμεσού - και της ανέγερσης της Α’ φάσης του κτηρίου Εργαστηρίων του Τμήματος Καλών Τεχνών, συνολικής δαπάνης 3.6 εκ. ευρώ.
Εντός του 2018 προγραμματίζεται η έναρξη κατασκευής έργων δαπάνης 8.5 εκ. ευρώ, που αφορούν την επέκταση του κτηρίου Διοίκησης και την ανέγερση κτηρίων για τη Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και του Τμήματος Καλών Τεχνών. 
Προηγουμένως εγκαινίαζα ένα πολιτιστικό έργο, που είναι συνυφασμένο με το Τμήμα Καλών Τεχνών, και που είναι ένα εικαστικό κέντρο, κέντρο αναφοράς για την πόλη και την Κύπρο.
Στη βάση της πάγιας πολιτικής της Κυβέρνησης για στήριξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και προς ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου και του Δήμου Πολεμιδιών, πάντα σε συνεννόηση με τον Δήμο Λεμεσού, αποφασίστηκε όπως αναθεωρηθεί το τοπικό σχέδιο Κάτω Πολεμιδιών που καλύπτει τον οικισμό Βερεγγάρια, κατά τρόπο που να επιτρέπει την αξιοποίηση και χρήση μέρους της περιοχής για αναγκαίες υποδομές του ΤΕΠΑΚ.

Συμπληρωματικά στα Πολεμίδια
Θα πρέπει φίλε Δήμαρχε να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεννόηση με τη Διοικούσα αλλά και με τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου είναι ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν οι βασικές υποδομές του Πανεπιστημίου, όπως η Διοίκηση και οι Σχολές, στην περιφέρεια. Απλά κάποιες υποδομές για να διευκολύνονται οι φοιτητές μας, να αθλούνται, να υπάρχουν φοιτητικές εστίες και ενδεχόμενα ένα – δύο ερευνητικά κέντρα ή κάτι ανάλογο. Συνεπώς, ο στόχος η πόλη της Λεμεσού να μη χάσει ούτε ποσοστό από την αίγλη που έχει αποκτήσει ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του ΤΕΠΑΚ, να μη μειωθεί ποσώς η προσπάθεια να το διευκολύνουμε και να το εμπλουτίσουμε με τα απαραίτητα συστατικά υποδομής που κάθε πανεπιστήμιο και πανεπιστημιούπολη χρειάζονται. Συνεπώς, χρειάζονται κάποια συμπληρωματικά που δεν επηρεάζουν το ένα το άλλο, αντίθετα, αποτελούν στοιχεία σύνδεσης και υποδομής».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016