KESJULY18

2017-11-17 17:08:32
Θεατρική Παράσταση ΔΗΚΟ για το ΝΣΔΕ

Θεατρική Παράσταση ΔΗΚΟ για το ΝΣΔΕ


ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ*

Είναι με μεγάλη μου έκπληξη, που παρατηρώ τον πολύ αγαπητό συνάδελφο κ. Πανίκο Λεωνίδου να κάνει πισωγυρίσματα στις θέσεις του ΔΗΚΟ ενόψει των εκλογών. Για έναν ολόκληρο χρόνο προς τιμή του το ΔΗΚΟ στήριξε τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και αυτό το τιμά. Ως πολιτική θέση χαρακτηρίζεται προοδευτική και εκσυγχρονιστική. Κόντρα στις δυνάμεις κράχτες του κατεστημένου. Κόντρα σε όλους αυτούς που πολέμησαν με μένος την κάθε μεταρρύθμιση.

Δυστυχώς, όμως, ενόψει εκλογών κάποιοι ανέβηκαν στο άρμα του λαϊκισμού και της αντίδρασης. Καταδέχτηκαν, θέλω να πιστεύω άθελά τους και χωρίς να το αντιλαμβάνονται, να συναινέσουν με τις βουλήσεις και τα οικονομικά συμφέροντα μηχανισμών μεθοδευμένης και στοχευόμενης άνευ προηγουμένου υπόσκαψης της μεταρρύθμισης του Νέου Συστήματος Διορισμών. 

Έχουν πέσει στο δίκτυ των ορέξεων, των επιδιώξεων και των σχεδιασμών όλων εκείνων οι οποίοι μεθοδεύουν αδιαλείπτως την ακύρωση και την απαξίωση στα μάτια του λαού της μεταρρύθμισης, που αυτοί οι ίδιοι στήριξαν και τελικά ψήφισαν.  Άφησαν τον εαυτό τους να συγγράφει προτάσεις νόμου άκρως αντισυνταγματικές για χάριν της εγγραφής προς εξυπηρέτηση των ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων και όχι μόνο πελατών τους. Άφησαν τον εαυτό τους να εκφράσει αυτούσιες θέσεις ομάδων συμφερόντων χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους είτε την νομιμότητα είτε τη λογική αυτών των θέσεων. Αφέθηκαν ως έρμαια κάποιων να απαιτούν τη συζήτηση εξ υπαρχής του νέου νόμου που διέπει και καθορίζει των τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση. Είναι όντως εξόφθαλμοι οι στόχοι τους και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των λαϊκών και ευάλωτων και οικονομικά ομάδων, οι οποίες εδώ και δεκάδες χρόνια απαιτούν ποιοτικούς εκπαιδευτικούς. Είναι πασιφανές ότι αναδεικνύονται περίτρανα και σε υψηλούς προστάτες της παραπαιδείας στον τόπο μας. Οι θέσεις αυτές είναι σε πλήρη αντίθεση με τις διαχρονικές θέσεις του ΔΗΚΟ και του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, που πολύ ορθά εντόπιζε την ανάγκη εκσυγχρονισμού και ποιοτικής αναβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.  Καταδέχτηκαν στη βάση ενός απαράδεκτου λάθους στη διαδικασία των παρόντων εξετάσεων να ανεβούν στο άρμα της πολεμικής κατά του ΝΣΔ και για την κατάργησή του.  Είναι αυταπόδεικτο ότι δεν τους ενδιαφέρει το απαράδεκτο όντως λάθος αλλά η κατάργηση του νόμου του νέου συστήματος διορισμών, γιατί έτσι τους το επιβάλλουν οι ισχυροί και νεοφανείς υποστηρικτές τους.  

Με αυτή τους την πράξη δε ζητούν τη συζήτηση των δίκαιων προβλημάτων των εκτάκτων και αντικαταστατών, αλλά ζητούν να συζητηθεί η πρόταση των οικονομικών συμφερόντων των νέων πελατειακών τους σχέσεων. Είναι θλιβερό, που υπηρετείται η φιλοσοφία του Μάρκετινγκ, η οποία λέει: Ό,τι θέλει ο πελάτης! Ο πελάτης είναι ο βασιλιάς! Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο!

Επιθυμώ με την ευκαιρία αυτή να επαναλάβω τη γνωστή ομόφωνη θέση της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας ότι θεωρώ ανηθικότητα να συζητώ ό,τιδήποτε σχετίζεται με το ΝΣΔ, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι άνθρωποι παρακάθονται σε εξετάσεις. Επίσης, θεωρώ ανήθικο, αντιδεοντολογικό και απαράδεκτο από πάσης απόψεως την οποιαδήποτε συνάντηση με ομάδες συμφερόντων,  που υποσκάπτουν ολοφάνερα ένα Νόμο τον οποίον η πολιτεία ψήφισε ενώ κάποιοι άνθρωποι εν αγωνίως αγωνίζονται για να κατακτήσουν επάξια και με βάση μόνο τα προσόντα τους μια θέση εργασίας στο δημόσιο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι η καλλιέργεια του φόβου ότι δήθεν οι αντικαταστάτες θα χάσουν την εργασία τους είναι ένα καθαρά αποτυχημένο προεκλογικό πυροτέχνημα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κανένας δεν θα απολέσει την εργασία του όπως σήμερα την έχει κατοχυρώσει και την ασκεί. Ο διάλογος για τα εργασιακά στη δημόσια εκπαίδευση είναι και επιθυμητός και επιβεβλημένος. Και βεβαίως αυτός θα διεξαχθεί μέσα σ'ένα κλίμα νηφάλιο και με άκρως καλοπροαίρετη πρόθεση εκ μέρους της υπεύθυνης κυβέρνησης. Απορρίπτω χωρίς δεύτερη σκέψη εκβιαστικά διλήμματα και απαράδεκτες πιέσεις προκειμένου να αναγκαστεί η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε βεβιασμένες αποφάσεις προεκλογικά.

Προσωπικά δηλώνω ότι πρόθεση μου είναι να υπερασπιστώ την όλη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιστώ όλα τα νόμιμα δικαιώματα των αντικαταστατών και συμβασιούχων. Κλείνοντας θα ήθελα να πω μόνο τούτο: Εμάς τα πολιτικά πρόσωπα μας κρίνει καθημερινά ο λαός. Αφήνω λοιπόν στην κρίση του λαού τις αντιδραστικές σειρήνες και τους κινδυνολόγους επίδοξους εκτελεστές της κοσμογονικής αυτής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που αφόρα στο Νέο Σύστημα Διορισμών.

 *Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Παναγιώτης Νεοκλέους
Sat November 18, 2017, 23:03:52
Κυριε Σπύρου να σας ερωτησω κάτι. Αν όπως λέτε αναγνωριστούν όλοι οι 30 μηνοι συμβασιουχοι, αντικαταστατες κτλ τότε ποιος ο λογος να παραμείνουν κ οι δυο καταλογοι για 10 χρονια κ η προσληψη 50-50?? Διαλεξτε τί θελετε διοτι δεν ειστε μονοι στην εκπαιδευση αλλα κ χιλιαδες καθηγητωνκ δασκαλων.

Γιώργος Σπύρου- Πρόεδρος ΔΗΚΙ Δασκάλων-Νηπιαγωγών
Fri November 17, 2017, 22:47:23
«Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του» κύριε Χατζηγιάννη. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η δική σας ετσιθελική – αυτοκρατορική απόφαση -άρνηση σας να θέσετε δημοκρατικά τις δίκαιες και λογικές προτάσεις του κ. Πανίκου Λεωνίδου- ΔΗΚΟ, τουλάχιστον, προς συζήτηση. Αλλά φαίνεται πως αυτό που σας έμαθαν είναι ότι δημοκρατικό, δίκαιο και ορθό είναι μόνο αυτό που εσείς και το κόμμα σας μπορείτε να σκεφτείτε και να προτείνετε.
Σταθερός και αμετακίνητος στόχος του κ. Π. Λεωνίδου αλλά και όλων εμάς (ΔΗΚΙ) που αυτά τα δύο χρόνια παλεύουμε για ορθότερες και δικαιότερες λύσεις, ήταν και παραμένει η μετατροπή όλων των συμβασιούχων και των αντικαταστατών με 30μηνη αθροιστική υπηρεσία σε εργαζομένους αορίστου χρόνου, όπως ορίζεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Με τις προτάσεις αυτές χωρίς να αλλάξει την φιλοσοφία του Νέου Σχεδίου Διορισμών πράττουμε το καλύτερο δυνατό για την Παιδεία του τόπου, διατηρώντας το δικαίωμα στο νέο που θέλει να διεκδικήσει θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και προστατεύοντας ταυτόχρονα μια ομάδα εκπαιδευτικών που θεωρούμε πως έχει αυτό το δικαίωμα να συνεχίσει να διδάσκει τα παιδιά μας. Μια ομάδα εκπαιδευτικών που συνδυάζει τον ενθουσιασμό και τις νέες πρακτικές διδασκαλίας με τις οποίες ένας νέος εκπαιδευτικός εμβολιάζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα αλλά ταυτόχρονα κουβαλά και μια εμπειρία και επιμόρφωση για κάποια χρόνια σε αυτό…
Υπάρχει πιο αντισυνταγματική πρόταση από τη δική σας κ. Χατζηγιάννη ότι «…κανένας δεν θα διορίζεται με σύμβαση πέραν των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών και κανενός η σύμβασή του δεν μπορεί να ανανεωθεί πέραν των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών...» ;
Οι λαϊκιστές «τιμωρούνται» κ. Χατζηγιάννη και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα η κοινή γνώμη έτσι θα κάνει και σε σας…

Γεωργια Γεωργιου
Fri November 17, 2017, 21:14:36
Πραγνατικσ πως φαινοντσι ενσ ενα ττα ατομα που εν να κανονιστουν που το νσδ. Γλυφουν τους βουλευτες που πρεπει και δεν εντοπιζουν πουθενα οτι υπαρχει προβλημα με υο αδιαβλητο. Τελεια ζουμε στην κυπρο που οποιος ειχε τα θεμστσ θα μπει. Τι προβλημα να υπαρχει. Εμεις που δεν τα ειχαμε κανει μας το ολοημερο

Αντρέου Νικόλας
Fri November 17, 2017, 20:14:52
Μπράβο κύριε Χατζηγιάννη! Επιτέλους μια φωνή συνετή μέσα στην κακοφωνία των λαϊκιστικών εξάρσεων και της ανθρωποφαγίας των τελευταίων ημερών. Σάς συγχαίρω γιατί διατηρείτε υψηλό το πολιτικό ήθος που έχει εκφυλιστεί ελέω προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Όλοι όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γιατί τάχατες έχει τρωθεί το αδιάβλητο των εξετάσεων στην πραγματικότητα θέλουν να χαϊδέψουν τα αυτιά των δυνάμει ψηφοφόρων τους. Πραγματικός σκοπός όλων αυτών των ψιθυριστών που διαδίδουν ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες είναι η κατάρριψη του ΝΣΔΕ. Ως αδιόριστος εκπαιδευτικός που παρακάθισα στις εξετάσεις διορισίμων θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί με την στάση σας μάς δίνετε ελπίδα για το μέλλον.

Έμιλυ Ευλαβή
Fri November 17, 2017, 20:08:15
Μπράβο για τα όσα έχετε γράψει κ. Χατζηγιάννη. Ο Πανίκος Λεωνίδου δεν έχει ιδέα για τα όσα αναφέρει.

Κωστας Κωνσταντινου
Fri November 17, 2017, 18:40:59
Κυριε Χατζηγιαννη απαξιω να ασχοληθω μαζι σου σε μια δηλωση μια σελιδας ειπατε 100 ψεμματα.
Ψεμα 1. Υπερασπιζεστε τους αντικαταστατες και συμβασιουχους αλλα κανετε ακριβως το αντιθετο γιαυτους απο αυτο που ζητουν. Επιαης τους χαρακτηριζεται ομαδα συμφεροντων

Ψεμα 2. Δεν θα απολεσει κανενας εκπαιδευτικος την δουλεια του οπως την εχει κτοχυρωσει. Δηλαδη οι φετινοι συμβασιουχοι να μην αγχωνονται για την νεα χρονια;

Ψεμα 3. Μιλατε για αντισυνταγματικες προτασεις. Η μονη αντισυνταγματικη προταση ειναι η δικη σας και της κυβερνησης σας με το νομοσχεδιο που βεβιασμενα τρεξατε να συζητησετε ατην βουλη με το οποιο τον αριστο των εξετασεων θα τον διωχνεται σε 24 μηνες


Λυπαμαι για εσας και το κομμα σας .

Παναγιώτης Νεοκλέους
Fri November 17, 2017, 17:49:04
Είναι πολλά τα συμφέροντα κ οι πελατειακές σχεσεις δυστυχώς.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016