KESJULY18

2017-11-10 18:15:07
ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε: Ακύρωση των εξετάσεων και επανεξέταση του ΝΣΔΕ

ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε: Ακύρωση των εξετάσεων και επανεξέταση του ΝΣΔΕ


Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε ενώ συμφωνεί ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι επιτακτική ανάγκη, ωστόσο, παρακολουθώντας με προσοχή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και ιδιαιτέρως αναφορικά με τις εξετάσεις διορισίμων, οι οποίες διεξάγονται με σκοπό την εφαρμογή του ΝΣΔΕ, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και απογοήτευση του για τη διαρροή θεμάτων και το διαβλητό, όπως διαφάνηκε, της διαδικασίας.

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης, υπόλογοι του Υπουργείου Παιδείας αλλά κατά τα άλλα συνεργάτες υπό το καθεστώς Αγοράς Υπηρεσιών, διερωτούνται ποια η εγγύηση για το αδιάβλητο της διαδικασίας σε όλα τα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα, όπως της Νεοελληνικής Γλώσσας, των Δεξιοτήτων αλλά και των Ειδικοτήτων, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τη διαδικτυακή κοινοποίηση των θεμάτων την περασμένη Δευτέρα πριν από τις εξτάσεις. Το δημοσιοποιηθέν χρονικό του λάθους, όχι απλά δεν απαντά τα ερωτήματά μας αλλά θεωρούμε ότι υποτιμά και τη νοημοσύνη ενδιαφερομένων και μη.  

Επιπρόσθετα, ωσάν να μην έφταναν τα παραπάνω, ακούμε συνεχώς τον κ. Υπουργό να επισημαίνει  ότι θα καλύψει τα έξοδα στους Ελλαδίτες και μη συναδέλφους του εξωτερικού. Αλήθεια με ποιο κονδύλι; Είναι τελικά περί χρημάτων ο αγώνας; Στους ντόπιους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιβιώνουν με μισθούς πείνας, ποιος θα καλύψει τα έξοδα των μισθών, του χαμένου χρόνου αλλά και της ψυχικής οδύνης από την εναπόθεση των ελπίδων τους στο καινοτόμο και κατά τα άλλα αδιάβλητο σύστημα που έχει εξελιχθεί σε φιάσκο;

Καταληκτικά να τονίζουμε λοιπόν ότι μας απογοητεύουν τα εξής σημεία και όχι απαραιτήτως με αυτή τη σειρά: 

1) Το γεγονός ότι άτομα  που ήταν άμεσα εμπλεκόμενα με τη θεματοθέτηση των εξετάσεων, δίδασκαν παράλληλα  σε φροντιστήρια είτε οι ίδιοι είτε οι σύζυγοι τους. Ακόμα, το ότι τα θέματα των εξετάσεων βρίσκονταν στα χέρια λειτουργών οι οποίοι διακινούνταν ανεξέλεγκτα προ των εξετάσεων. 

2) Ότι παρακάθονται στις εξετάσεις εκατοντάδες διορισμένοι στην Ελλάδα συνάδελφοι με στόχο μια καλύτερη θέση στα σχολεία της Κύπρου, έχοντας ως πλεονέκτημα τη μοριοδότηση της πείρας, σε αντίθεση με εμάς τους Κύπριους αδιόριστους που εργαζόμαστε στα ΚΙΕ, στους οποίους δεν αναγνωρίζεται αναλογικά η πολύχρονη εμπειρία μας. 

3) Το περιεχόμενο των γραπτών στις εξετάσεις της Ελληνικής Γλώσσας και των Γνωστικών Αντικειμένων δεν ήταν σε συνάρτηση με τον δοθέντα χρόνο, με αποτέλεσμα η εξέταση να μετατραπείς ε αγώνα δρόμου.

4) Πολλές από τις ερωτήσεις στις Δεξιότητες και στα Γνωστικά Αντικείμενα ήταν, όπως διαφάνηκε, θέματα σεμιναρίων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στα οποία είχαν πρόσβαση μόνο διορισμένοι και όχι αδιόριστοι. Αυτό σε συνάρτηση με το γεγονός ότι δεν προκαθορίστηκε συγκεκριμένη εξεταστέα ύλη ούτε προτάθηκε σχετική βιβλιογραφία, οδηγεί στην αποτυχία συγκεκριμένης μερίδας εκπαιδευτικών.

5) Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της ελληνικής φιλολογίας αλλά και οι οικονομολόγοι καλούνται να πάρουν το 50% σε κάθε επιμέρους θεματική της ειδικότητας τους και όχι αθροιστικά σε όλα τα μαθήματα της ειδικότητας, με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε δυσμενή διάκριση έναντι των υπολοίπων

Συνεπώς, εύλογα, εκφράζουμε  την έντονη απογοήτευσή μας και δικαίως απαξιώνουμε το νέο σύστημα διορισμού, το οποίο στήθηκε χωρίς όπως φαίνεται εκ βαθέων μελέτη και συντονισμό και φυσικά, χωρίς να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των άμεσα εμπλεκομένων, θυματοποιώντας εκατοντάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016