KESJULY18

2017-11-10 14:47:31
Είναι η κατάλληλη ώρα κ. Χατζηγιάννη;

Είναι η κατάλληλη ώρα κ. Χατζηγιάννη;


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ*

Από την περασμένη Δευτέρα σε μια μικρή χώρα ενός μακρινού πλανήτη επικρατεί πανδαιμόνιο. Οι κάτοικοι ζουν στον αστερισμό της διαρροής και του σαμποτάζ…

Οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη ακούνε από τα ΜΜΕ ότι υπάρχει διαρροή θεμάτων στις εξετάσεις των εκπαιδευτικών, ένα σύστημα που υποτίθεται ότι είχε ανάγκη η χώρα εδώ πολλά χρόνια. Ο Υπουργός Παιδείας της χώρας υποστηρίζει ότι έγινε ένα ανθρώπινο λάθος και είναι πρόθυμος να πληρώσει τα έξοδα  των υποψηφίων αλλά και των επιτηρητών για να καλύψει την γκάφα ολκής τους από τους φορολογούμενους κάτοικους. Η πληρωμή αυτή θα στοιχίσει όσα θα στοίχιζαν 6 συνοδοί για παιδιά με ειδικές ικανότητες ή όσο 3 δάσκαλοι ή ειδικοί εκπαιδευτικοί τους οποίους το Υπουργείο χρειάζεται μεν αλλά δεν εγκρίνει με την πρόφαση της έλλειψης  χρημάτων.

Το κυβερνών κόμμα της χώρας διακηρύττει έντονα ότι συνεχίζει τις σωστές  μεταρρυθμίσεις, εμπλουτίζοντας την παιδεία της χώρας με  άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και συνεχίζει να προχωρεί ακάθεκτο, αφού νομίζει ότι έχει τυφλή στήριξη από το λαό. Ως εκ τούτου, οι διάφοροι πολιτικοί του κόμματος αυτού διαμαρτύρονται ότι υπάρχει εντεταλμένος σαμποτέρ της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που τροχοδρομήθηκε εδώ και δύο χρόνια στον πλανήτη τους.

Από την άλλη, οι κάτοικοι ακούνε όλες  τις δικές τους εκπαιδευτικές οργανώσεις και κινήσεις του δικού τους πλανήτη να ζητούν την αναστολή του δικού τους ΝΣΔΕ, να αμφισβητούν το αδιάβλητο των εξετάσεων και να ζητούν την ακύρωση των εξετάσεων εξαιτίας της παραβίασης της νομοθεσίας αλλά και της διαρροής των θεμάτων που έγινε πριν λίγες μέρες, Επίσης, βλέπουν τους  υποψηφίους να αντιδρούν και να ψάχνουν  νομικά μετρά να προστατευτούν και να διασφαλίσουν όση αξιοπρέπεια τους άφησε το δικό τους  ΥΠΠ.

Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να πιστέψουν αφού διαβάζουνε δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή τους ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ φροντιστηρίων , ιδιωτικών πανεπιστημίων και δημόσιων υπαλλήλων που πιθανόν να είχαν πρόσβαση στα θέματα των εξετάσεων και ταυτόχρονα προετοίμαζαν τους υποψηφίους (με περίπου €2000 κόστος έκαστος) χωρίς καν να έχουν λάβει άδεια ιδιωτικής απασχόλησης από τον εργοδότη τους. Επιπρόσθετα, μαθαίνουν ότι ο Γενικός Εισαγγελέας τους πρόκειται να διερευνήσει πιθανότητα ποινικών ευθυνών ενάντια σε όσους σχετίζονται με την διαρροή των θεμάτων.

Το χειρότερο από όλα όμως, που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα είναι ότιυπάρχει κατατεθειμένη πρόταση νόμου που δικαιώνει τους 30μηνίτες εκπαιδευτικούς αλλά ο δικός τους Πρόεδρος Επιτροπή Παιδείας υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα να συζητηθεί στη Βουλή.

Τι λέτε για όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτό τον μακρινό πλανήτη κ. Χατζηγιάννη;  Αν συνέβαιναν όλα αυτά στην Γη, στον δικό μας πλανήτη θα βάζατε την εν λόγω πρόταση νόμου για συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής; Θα την εγκρίνετε επιτέλους;

 *Λογοθεραπευτής, Δημοτική Εκπαίδευση


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κυριάκος Ματθαίου
Fri November 10, 2017, 19:30:16
Αν είναι δυνατόν να εγκλωβίζονται τα θέματα της Παιδείας στην κρίση ενός ανθρώπου που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
Και που τον έβαλαν εκεί για να εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα και τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης...

Μιχάλης Α. Πόλης
Fri November 10, 2017, 18:16:00
Πλησιάζουν εκλογές τιμωρήστε τους με τη ψήφο σας.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016