KESJULY18

2017-10-30 21:25:49
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θρηνεί για την απώλεια του καθηγητή του Πάνου Πασιαρδή

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θρηνεί για την απώλεια του καθηγητή του Πάνου Πασιαρδή


Πρύτανης: «Ο εκλεκτός συνάδελφος, Kαθηγητής Οικονομικών Πάνος Πασιαρδής υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Πράος και ανθρώπινος, ένας καταξιωμένος επιστήμονας με βαθιά μόρφωση, καλλιέργεια και αίσθηση του ρόλου του»

Με βαθύτατη  θλίψη το Πανεπιστήμιο Κύπρου και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα, θρηνούν για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικών, Πάνου Πασιαρδή, ο οποίος  απεβίωσε χθες, Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί την Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 14:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Η οικογένεια του εκλιπόντος θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία, μεταξύ 13:00 και 14:00.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια  του εκλιπόντος.  Οι σημαίες του Πανεπιστημίου Κύπρου κυματίζουν μεσίστιες έως και την ημέρα τέλεσης της κηδείας ως ένδειξη πένθους.

Ο εκλιπών, Καθηγητής Πάνος Πασιαρδής γεννήθηκε το 1949. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το διδακτορικό του το 1979 από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Birkbeck College). Εργάστηκε στο διεθνούς φήμης Institute for Fiscal Studies και δίδαξε στο City University (UK) και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 1991. Ο Καθηγητής Πασιαρδής διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών στα αρχικά στάδια ίδρυσής του, με καταλυτική συνεισφορά στο διδακτικό, διοικητικό και ερευνητικό έργο. Διετέλεσε Πρόεδρος των Συγκλητικών Επιτροπών Οικονομικών και Έρευνας και είχε σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση του Τμήματος Οικονομικών και γενικότερα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 2002, με δική του πρωτοβουλία, ιδρύθηκε το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών, του οποίου ήταν Διευθυντής μέχρι την αφυπηρέτησή του στις 31 Αυγούστου 2016.

Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται σε θέματα ανάλυσης της συμπεριφοράς του καταναλωτή, ανάλυσης ευημερίας, φορολογίας και κοινωνικών παροχών και γενικότερα σε θέματα δημοσίων οικονομικών και εφαρμοσμένης οικονομετρίας. Η άριστη επιστημονική προσφορά του περιλαμβάνει βιβλία και πολλά άρθρα, που έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως: American Economic Review, International Economic Review, Journal of Public Economics, The Review of Economics and Statistics, The Economic Journal κ.ά. Παράλληλα, δημοσίευσε μεγάλο αριθμό μελετών σε θέματα της κυπριακής οικονομίας, που είχαν εκτενή κάλυψη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, απετέλεσαν σημείο αναφοράς στη δημόσια συζήτηση και είχαν επιρροή στη διαμόρφωση κοινωνικοοικονομικής πολιτικής.

Σε γραπτή δήλωσή τους, το Τμήμα Οικονομικών και το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για την απώλεια του Καθηγητή Πάνου Πασιαρδή, τονίζοντας το εύρος της προσφοράς του στην έρευνα, στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην κοινωνία, και σημειώνουν ότι η επιστημονική κοινότητα της Κύπρου είναι τώρα φτωχότερη. «Οι συνάδελφοί του, τον ευχαριστούν βαθύτατα για την ακούραστη στήριξη και προσφορά του στο έργο του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών. Μέσα από το έργο του στο Τμήμα Οικονομικών και στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών έχει μεταλαμπαδεύσει το αστείρευτο και πολύπλευρο ενδιαφέρον για την έρευνα σε συναδέλφους, ερευνητές και φοιτητές. Αξιοσημείωτη είναι η συνεισφορά του σε θέματα ανάλυσης καταναλωτικής ζήτησης, ευημερίας και δημοσίων οικονομικών. Πρωτοστάτησε στη θεμελίωση της ποσοτικής διερεύνησης πτυχών της κυπριακής οικονομίας που είχε ως αποτέλεσμα την εξαγωγή συμπερασμάτων κοινωνικοοικονομικής πολιτικής. Αποχαιρετούμε ένα ξεχωριστό άνθρωπο και επιστήμονα που το έργο του είχε σημαντική συμβολή τόσο στην οικονομική επιστήμη διεθνώς όσο και στη μελέτη καίριων θεμάτων οικονομικής πολιτικής στην Κύπρο. Η απώλεια του Πάνου Πασιαρδή αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο Τμήμα Οικονομικών και στο  Κέντρο Οικονομικών Ερευνών, στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και στην κοινωνία. Το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών εκφράζει τη βαθιά λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του αείμνηστου Πάνου Πασιαρδή, αγαπητού συναδέλφου και μέντορα». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016