KESJULY18

2017-10-28 22:29:53
Καλό σου ταξίδι φίλε Κυριάκο Παπαβασιλείου

Καλό σου ταξίδι φίλε Κυριάκο Παπαβασιλείου


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ*

   Να περιγράψει κανείς την προσφορά ενός ευσυνείδητου και εργατικού εκπαιδευτικού, που υπηρέτησε την εκπαίδευση τα δύο τρίτα της ζωής του, δεν είναι εύκολο. Σαράντα, σχεδόν, χρόνια προσφοράς στα σχολεία. Η πείρα που απέκτησε ως εκπαιδευτικός, η αγάπη του για τους μαθητές και τους συναδέλφους του και τα χαρίσματα που διέθετε ως άνθρωπος, τον έκαναν να ξεχωρίζει.

   Ο Κυριάκος Παπαβασιλείου ταύτισε το όνομά του με την Τεχνική Εκπαίδευση και την Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ΄, σχολείο στο οποίο υπηρέτησε για 30 σχεδόν χρόνια, από την πρώτη μέρα έναρξης της λειτουργίας της, το 1981. Έφτασε μέχρι τη θέση του Διευθυντή Σχολείων Τεχνικής Εκπαίδευσης, θέση που υπηρέτησε με πάθος, εργατικότητα και ευσυνειδησία για τέσσερα συνεχή χρόνια, στη Β΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού. Αγαπήθηκε από τους συναδέλφους και συνεργάτες του γιατί ήταν ανθρώπινος, φιλικός, συμπονετικός και είχε κάτι να προσφέρει σε όλους. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, έχουν κάτι θετικό να πούνε για όλα τα χαρίσματα που τον διέκριναν.

   Το γνήσιο ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση συνεχίστηκε μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του, κατά τις οποίες εργαζόταν σκληρά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να διεκπεραιωθούν αποτελεσματικά όλες οι εργασίες οργάνωσης και προγραμματισμού του Σχολείου. Ποτέ του δεν επέτρεψε προχειρότητες και καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των καθηκόντων του. Πίστευε στην προσφορά της Τεχνικής Εκπαίδευσης, στον ρόλο που καλείτο να διαδραματίσει στην κυπριακή κοινωνία και είχε ολοκληρωμένη άποψη για τη βελτίωση της προσφερόμενης εκπαίδευσης στις Τεχνικές Σχολές.

   Αγαπητέ μου φίλε Κυριάκο, όσοι σε γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί σου μπορούν να αναφέρουν πολλά για τα χαρίσματά σου, τα θετικά στον χαρακτήρα σου και την αγάπη σου για τον άνθρωπο. Θεωρώ ότι αποτελείς το καλύτερο παράδειγμα και την καλύτερη απάντηση σε όσους αβασάνιστα και ισοπεδωτικά κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων μας.

Ο άδικος και πρόωρος χαμός σου έχει κάνει τους φίλους και συνεργάτες σου να νιώθουν φτωχότεροι γιατί αυτά που μας δίδαξες με τις πράξεις και τα παραδείγματά σου είναι πολλά. Γἰ αυτά και άλλα πολλά θα έχεις πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

   Αιωνία σου η μνήμη.

*Διευθυντής Τεχνικής Σχολής Μακάριος


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Λεωνίδας Γαλάζης
Sun October 29, 2017, 21:12:23
Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Κ. Παπαβασιλείου πριν δύο χρόνια. Άνθρωπος με σπάνια ποιότητα. Αιωνία του η μνήμη.

Τσέλεπος Ντίνος
Sun October 29, 2017, 19:44:13
Το πιο καλό παιδί....
Ήταν πάνω απ' όλα Ανθρωπος..
Αιωνία του η μνήμη

Μιχάλης Α. Πόλης
Sun October 29, 2017, 16:53:31
Οι καλοί και οι έντιμοι φεύγουν πάντα πρόωρα γιατί αγόγγυστα φορτώνονται όχι μόνο το δικό τους σταυρό αλλά και τους σταυρούς των άλλων..

Μιχάλης Α. Πόλης
Sun October 29, 2017, 16:51:12
Τα τελευταία δύο χρόνια έχω μετρήσει και άλλους τρεις πρόωρους θανάτους εκπαιδευτικών. Είναι τυχαίο; Αυτό το επάγγελμα είναι πολύ ψυχοφθόρο και η πίεση αυξάνει συνέχεια. Τι τραγελαφικό που νομίζουν κάποιοι ότι είναι εύκολο..
Αιωνία η μνήμη στο συνάδελφο και μακάρι να διαψευστώ και να μην έχουμε και άλλους πρόωρους θανάτους εκπαιδευτικών.

Κυριακός Αρτεμιου
Sun October 29, 2017, 10:13:00
Καθηγητής, φίλος, Πατέρας , πρότυπο ανθρώπου
Αιωνία του η μνήμη

Κωνσταντίνος Αρσαλιδης
Sun October 29, 2017, 01:35:37
Απλά να προσθέσω χωρίς να μπορώ να πλησιάσω στο εύρως και ειδος του φίλου, του ανθρώπου, του συναδέλφου, του Διευθυντή που ήταν.
Ήταν Διευθυντής με δυνατή προσωπικότητα, έκπεμπε κύρος, ευέλικτος, ευρηματικός και έδινε γρήγορες δίκαιες λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Πράος, γλυκομιλητος και ΠΑΝΤΑ είχε μια καλή κουβέντα να σου πει. Να δώσει θαρρος σε συναδελφους και μαθητες, να συμβουλέψει, να παροτρύνει, να παρακινήσει. Μια ζωή με το γλυκό του χαμογελο. Πάντα τον ένοιαζε ο συνάδελφος και οι μαθητές. Όταν έβγαινε το προγραμμα των συναδέλφων το κοιτούσε ξανά και ξανά για να είναι πιο ανθρώπινο. Κοίταζε τα προγράμματα των τμημάτων και προσπαθούσε να τα βελτιώσει για να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένα. Ανιδιοτελής, πρόσεχε την κάθε λεπτομέρεια, διακριτικός, ευγενικος με χαμογελο που σκλαβώνει. Το χιούμορ και η απλότητα του απερίγραπτη. ΗΤΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Τυχεροί όσοι τον γνώρισαν και δούλεψαν μαζί του. Άτυχοι πόσοι δεν τον γνώρισαν.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
KYPRIA2018
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718