KESJULY18

2017-09-06 11:18:29
Ψήφισμα για διεκδίκηση συνταξιοδοτικών ωφελημάτων νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών

Ψήφισμα για διεκδίκηση συνταξιοδοτικών ωφελημάτων νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών


Ανακοίνωση την οποία υπογράφει Ομάδα Πρωτοβουλίας Γενικών Αντιπροσώπων ΟΕΛΜΕΚ αποτελούμενη από τους Στέλιο Στυλιανού (Αλλαγή), Κυριάκο Ματθαίου (Προοδευτική), Θεράπων Θεράποντος (ΔΗ.ΚΙ), Ρένο Κωνσταντίνου (Νέα Κίνηση) και Στέλιο Μουσικό (Νέα Πνοή) αναφέρει:

«Τον Αύγουστο του 2011, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, ψήφισε τα κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούσαν τη δημοσιονομική εξυγίανση. Στο πακέτο μέτρων αυτό ήταν και η σφαγιαστική απόφαση για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή, οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011 δε δικαιούνται κυβερνητική σύνταξη, ούτε εφάπαξ φιλοδώρημα που δικαιούνται όσοι ήταν μόνιμοι την 30η   Σεπτεμβρίου 2011. Το γεγονός αυτό δημιούργησε τη μεγαλύτερη ανισορροπία μεταξύ «παλαιών» και «νέων» εκπαιδευτικών και από το 2011 (εδώ και έξι χρόνια !!!) η ανισορροπία αυτή δεν έχει αρθεί. Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Νόμου 216(Ι)/2012, «οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι, δεν εντάσσονται σε Κυβερνητικό Σχέδιο Συντάξεων ή Σχέδιο Συντάξεων όμοιο με αυτό, ούτε εφαρμόζονται  σε σχέση με τους υπαλλήλους αυτούς οι διατάξεις οποιουδήποτε οικείου νόμου ή κανονισμών». Με πιο απλά λόγια, το μέτρο αυτό συνεπάγεται την απώλεια πέραν των €400.000 σε συντάξεις και ωφελήματα για τον κάθε νεοεισερχόμενο εκπαιδευτικό . [Όσοι εκπαιδευτικοί είχαν αφυπηρετήσει μέχρι το 2012 στην τελευταία βαθμίδα της κλίμακας Α11 με 33 1/3  έτη υπηρεσίας , απολάμβαναν μεικτή μηνιαία σύνταξη €2200  και εφάπαξ φιλοδώρημα €125.000. Όλα αυτά τα ωφελήματα (πλην της πενιχρής σύνταξης των κοινωνικών ασφαλίσεων) οι νεοεισερχόμενοι εκπαιδευτικοί τα έχουν απωλέσει…]. Επίσης παράδοξο, έως προκλητικό, είναι ότι οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011 πληρώνουν αυξημένη εισφορά στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (7,8%) έναντι αυτών που ήταν μόνιμοι την 30η Σεπτεμβρίου 2011 (3,95%).

Βαρύτατες ευθύνες για την απώλεια των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών  φέρει τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση καθώς έκανε ένα μετέωρο βήμα και άφησε τους νεοεισερχόμενους εκπαιδευτικούς συνταξιοδοτικά αθωράκιστους εφ’  όρου ζωής. Ευθύνες φέρει όμως και η σημερινή κυβέρνηση, αφού δεν επέδειξε τον απαιτούμενο ζήλο για να επιλύσει το πρόβλημα.

Έξι χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά, και η κατάσταση φαίνεται  να παγιώνεται…To ζήτημα θα έπρεπε να λυθεί…. χθες! Χάθηκαν άσκοπα έξι χρόνια. Δυστυχώς πλέον βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο χρονικά (Προεδρικές Εκλογές 2018). Αν το θέμα δε διευθετηθεί ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ μέσα στους επόμενους  μήνες, τότε είναι βέβαιο ότι «θα παραμείνει στα συρτάρια» για πολλά χρόνια.

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΘΕΜΑ ΛΥΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 (ΜΕ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ). ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ A’ TETΡAMHNOY ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:

 https://goo.gl/forms/a6uCMkFNWD71VoTD2

Το ψήφισμα θα διαρκέσει μέχρι 31 Οκτωβρίου και τα αποτελέσματα θα δοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας καθώς επίσης και στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Νικολέτα Τσαγγαριδου
Wed September 06, 2017, 23:32:00
Να επαναφέρετε όσα δικαιούμαστε

Στυλιανού Στέλιος
Wed September 06, 2017, 14:38:58
Είτε δημιουργία ταμείου προνοίας είτε σε αντίθετη περίπτωση έγκριση από ΟΕΛΜΕΚ για μη παράδοση βαθμολογίας Α τετραμήνου.Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει...Τα ψέματα 6 ετών τελείωσαν.Για να δούμε ποιος έχει μεγαλύτερα κότσια...

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016