KESAISTHTIKI18

2017-02-12 20:56:59
Εμφανέστατη και αποδεδειγμένη σκοπιμότητα

Εμφανέστατη και αποδεδειγμένη σκοπιμότητα


ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ ΦΥΛΑΚΤΟΥ*

Όλοι οι αξιωματούχοι της ΠΟΕΔ,στηΓραμματεία, στο ΔΣ, στα Επαρχιακά Γραφεία, στηνΠαγκύπρια Συνδιάσκεψη αρθρογραφούνκαι καλά κάνουν.Όσα εκφράζουν δεν δεσμεύουν, δεν αντικατοπτρίζουν, δεν ταυτίζονται κατ’ ανάγκη με τις επίσημες θέσεις της Οργάνωσης. Εκφράζουν τις δικές τους απόψεις. Θεμιτό και αναμενόμενο.

Αν, άλλωστε, συνέβαινε κάτι τέτοιο τότε θα έπρεπε τα υπόλοιπα έξι μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, τα υπόλοιπα είκοσι τέσσερα μέλη του ΔΣ, κ.ο.κ.να διαχωρίζουν με ανακοίνωση τη θέση τους από το άρθρο οποιουδήποτε αξιωματούχου της ΠΟΕΔ. Έπρεπε να κάνουν, με λίγα λόγια, αυτό που έκαναν πέντε μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας (δύο της ΑΚΙΔΑ, δύο της ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ένας της ΔΗΚΙ) στις 27 Ιανουαρίου 2017 με το κοινό άρθρο τους που δημοσίευσαν με τίτλο «Τα μυστικά μιας υπογραφής».

Με νηφαλιότητα και μεγάλο προβληματισμό θεώρησα ότι η πιο πάνω άποψη επιβάλλεται να τεκμηριωθεί με αδιάσειστα στοιχεία και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις. Ώστε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να αισθάνονται όλοι οι αξιωματούχοι της ΠΟΕΔ άνετα να εκφράζονται χωρίς να φοβούνται ή να αναρωτιούνται αν αυτά που θα γράψουν δεσμεύουν την ΠΟΕΔ. Άλλωστε, ο γραπτός μας λόγος μένει σαν το αποτύπωμά μας στην ιστορία. Ό,τι γράφεται δεν ξεγράφεται. Ξέροντας ότι από τα γραπτά μας θα κριθούμε και θα αξιολογηθούμε από όλους τους αναγνώστες κάνουμε τις συνειδητές προσωπικές επιλογές μας.

Αντιπαρέρχομαι το περιεχόμενο του άρθρου των πέντε μελών της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας (27 Ιανουαρίου 2017, «Τα μυστικά μιας υπογραφής») το οποίο θεωρώ ότι και βάσει του Καταστατικού της ΠΟΕΔ ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες μιας Επαρχιακής Επιτροπής όπως ορίζονται από το Άρθρο 25 του Καταστατικού:

Άρθρο 25: Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

25.2. Η Επαρχιακή Επιτροπή έχει τις πιο κάτω αρμοδιότητες:

25.2.1. Διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Επαρχιακού Γραφείου, κρατεί τους λογαριασμούς και διευθύνει τις εργασίες του, σύμφωνα με τις οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου.

25.2.2. Εκτελεί τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης και των Γενικών Συνελεύσεων των μελών.

25.2.3. Αποφασίζει και ενεργεί με δική της βούληση μόνο σε θέματα τοπικής φύσης και πάντοτε στα πλαίσια της γραμμής που χαράσσεται από τα αρμόδια όργανα της Οργάνωσης.

Η ΠΟΕΔ δεσμεύεται και εκφράζεται μόνο όταν κείμενα, επιστολές, έγγραφα κ.λπ. φέρουν την υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα. Η διάταξη αυτή του Καταστατικού (Άρθρο 16) επεκτείνεται και στα υπόλοιπα σώματα της Οργάνωσης, όπως τα Επαρχιακά Γραφεία. Συνεπώς, η άποψη,ένα άρθρο, του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα κ.λπ. δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη τις θέσεις και τις αποφάσεις της Οργάνωσης.

Άρθρο 16: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

16.1. Η ΠΟΕΔ δεσμεύεται από τις υπογραφές του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και του Γενικού Ταμία, εκτός από τις περιπτώσεις που προνοείται διαφορετικά από το Καταστατικό.

16.2. Όσον αφορά τη διεξαγωγή αλληλογραφίας δεσμεύεται με την υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα ….

Το πιο πάνω θέμα απασχόλησε και το ΔΣ της ΠΟΕΔ μετά που εγγράφηκε ως θέμα. Αντί της όποιας υποκειμενικής άποψης που θα μπορούσα να εκφράσω, προτίμησα να αφήσω τα γεγονότα και την ιστορία να κατευθύνουν στην αναζήτηση της τεκμηρίωσης της αρχικής μου τοποθέτησης.

Ανέτρεξα δύο σχεδόν χρόνια πίσω στον χρόνο στην Ηλεκτρονική Σελίδα PaideiaNews. Από τις 27 Ιανουαρίου 2017 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2015. Εντόπισα 67 άρθρα που γράφτηκαν από αξιωματούχους της ΠΟΕΔ που προέρχονται από τις Κινήσεις των πέντε, πιο πάνω, μελών της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας:

ΑΚΙΔΑ: 49 άρθρα

ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 6 άρθρα

ΔΗΚΙ: 11 άρθρα

Από κοινού ΑΚΙΔΑ, ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΗΚΙ: 1 άρθρο

Όλα ανεξαίρετα τα άρθρα υπογράφονται από τους αξιωματούχους της ΠΟΕΔ που προέρχονται από τις Κινήσεις ΑΚΙΔΑ, ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΔΗΚΙ (και καλά κάνουν) χρησιμοποιώντας τη θέση που κατέχουν ως αξιωματούχοι της ΠΟΕΔ. Επισυνάπτεται το σχετικό αναλυτικό αρχείο. Κάτι που θεωρώ ότι σωστά γίνεται και δεν υπάρχει ο,τιδήποτε κατακριτέο ή που να πλήττει την ΠΟΕΔ. Κάθε άλλο, φαίνεται ακριβώς η πολυφωνία, οι διαφορετικές κάποτε απόψεις και η λειτουργία της δημοκρατίας στον υπέρτατο βαθμό με το σεβασμό των αποφάσεων των συλλογικών σωμάτων της Οργάνωσης, ανεξαρτήτως των προσωπικών απόψεων.

Ο,τιδήποτε άλλο, νομίζω, έχει εμφανέστατη σκοπιμότητα!

*Χωρίς οποιοδήποτε τίτλο ή ιδιότητα την οποία ας αποφασίσει ο κάθε αναγνώστης και η κάθε αναγνώστρια ανάλογαΑφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κυριάκος Παπασολομώντος
Mon February 13, 2017, 08:35:06
Είναι άξιο απορίας η σπουδή που δείχνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ στην προσπάθειά του να κρίνει μια διαδικασία που ακολουθήθηκε επικαλούμενος ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ μερικά άρθρα του καταστατικού της ΠΟΕΔ. Όμως θα ήταν πιο ηθικά σωστό για τον ίδιο και τον θεσμό που εκπροσωπεί να σχολιάσει πρώτα ως πρόεδρος της ΠΟΕΔ το περιεχόμενο του άρθρου της Προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής της ΠΟΕΔ η οποία λίγο πολύ υπογράφοντας ως Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής της ΠΟΕΔ κατακρίνει την απόφαση της ΠΟΕΔ (την οποία ως πρόεδρος εκπροσωπεί) για απεργιακά μέτρα, ένα μέτρο που αποφασίστηκε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ από το ΔΣ της ΠΟΕΔ μετά από την έγκριση που πήρε από το 90% των μελών της. Επιπλέον θα έπρεπε ως πρόεδρος της ΠΟΕΔ να ΣΕΒΑΣΤΕΙ τον θεσμό που ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ψηφίστηκε να εκπροσωπεί και να λειτουργεί ως πραγματικός Πρόεδρος ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών, να λειτουργεί συναινετικά και δημοκρατικά για τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ των μελών και των παρατάξεων της ΠΟΕΔ.
Τέλος η ΔΗΜΟΣΙΑ τοποθέτησή του ως πρόεδρος να είναι η φωνή ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών μελών της ΠΟΕΔ.
Κυριάκος Παπασολομώντος

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
MA/MSc2018
NEAPJUL17
INTERCOLLEGE
MIDMA
TONERAOS
THALIS
CDA2018
PAJUNE18
MARTIME
AIGAIA
FORUMMARCH
global
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016