KESAISTHTIKI18

2015-05-18 13:41:55
Οδυνηρή για τους υποψηφίους στις Παγκύπριες «η οδύνη της δεκαετίας»

Οδυνηρή για τους υποψηφίους στις Παγκύπριες «η οδύνη της δεκαετίας»


Σφοδρά παράπονα για το αδίδακτο κείμενο των Νέων Ελληνικών εκφράζουν οι υποψήφιοι που παρακάθισαν σήμερα στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τους μαθητές, το κείμενο ήταν δυσνόητο – με ασάφειες και τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να επεκταθούν ή να απαντήσουν θα μπορούσε κάποιος να τα προσεγγίσει με τη δική του κριτική διάθεση με υποκειμενικά κριτήρια.

Αρκετοί μαθητές ζητούν να θεωρηθούν όλες αυτές οι προσεγγίσεις, ορθές κατά τη διόρθωση των γραπτών.  

Αποτέλεσμα της δυσκολίας του εξεταστικού δοκιμίου ήταν και το γεγονός ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι άργησαν να τελειώσουν.

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα του Paideia-News  ανήκουν στην εταιρία CHR-NEWS.LTD


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Chryso Georgiou
Tue May 19, 2015, 13:12:07
Εμείς που δεν πηγαμε φροντιστήρια, γιατί δεν υπήρχαν στην εποχή μας αγαπητέ Στέλιο, είχαμε και κριτική σκέψη και πολλές, πάμπολλες γνώσεις. Αλοίμονο να υποκαταστήσει το φροντιστήριο το βασικό σχολείο. Ευχή όλων μας είναι να εξαλειφθεί η παραπαιδεία γιατί τα κακά είναι πολύ περισσότερα από τα καλά που συνεπάγεται.

Αντώνης κουμης
Tue May 19, 2015, 00:03:50
Σε 1 ωρα και 15 λεπτα περιπου (ο χρονος που διαθετεις για την εκθεση)και με την πίεση που εχεις δεν ξέρω ποσο ευκολο είναι να αναπτύξεις ενα θέμα για το οποίο ποτε δεν διδάχτηκες και δεν ηταν ξεκάθαρο...και ρωτάτε αυτους που όλο το χρονο διαβαζαν αδιάκοπα πως νιώθουν που ο κόπος τους δεν ανταμείφθηκε..

Νίκος Τύλληρος
Mon May 18, 2015, 23:21:55
Κύριε Σέπο εσείς σε ποιο λεξικό βρήκατε τη λέξη "πηγαίνονταν";

Στέλιος Παναγή
Mon May 18, 2015, 22:36:30
Όλοι τα βάζουν με τους φροντιστηριούχους... Αλλά οι φροντιστηριούχοι είναι αυτοί που στέκονται δίπλα στους μαθητές όταν οι "έμπειροι" και "πλήρως καταρτισμένοι" καθηγητές των σχολείων τρέχουν να καλύψουν την ύλη όπως αυτή καθορίζεται από το υπουργείο παιδείας χωρίς να ενδιαφέρονται αν ο μαθητής τους ακολουθεί και κατανοεί το μάθημα. Και ποιος είπε ότι οι φροντιστηριούχοι μας ωθούν στην στείρα αποστήθιση γνώσεων; Αντίθετα αυτοί είναι που μας βοηθουν να αναπτύξουμε κριτική ικανότητα μέσα από ένα εναλακτικό και δημιουργικό μάθημα που ξεφέυγει από το στενά όρια και περιορισμούς που θέτουν τα αναλυτικά προγράμματα του υπουργείου παιδείας και είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν όποτε τους χρειαζόμαστε. Αν οι θεματοθέτες θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις και "κλειστό" εύρος απαντήσεων τότε να θέτουν και πιο και σαφείς συγκεκριμένες ερωτήσεις. Αφού σκοπός είναι η αξιολόγηση της κριτικής ικανότητας τότε τότε γιατί να μην γίνονται όλες οι απαντήσεις ορθές. Τι γίνεται αν κάποιος μαθητής έχει τη δική του κρίση και άποψη και όχι αυτή του θεματοθέτη; Τι; Θα μας επιβάλλουν και πως να σκεφτόμαστε τώρα;

*Τελειόφοιτος μαθητής

Μαρλια Χριστοφή
Mon May 18, 2015, 18:02:26
Επιτέλους! Θέματα που επιτρέπουν στους μαθητές να ξεφύγουν από την παπαγαλία! Ας σταματήσουν οι γκρίνιες, γιατί οι μαθητές δεν έγραψαν αυτά που οι φροντιστηριούχοι τους έμαθαν να αποστηθίζουν. Και λίγη κριτική σκέψη δεν βλάπτει!!!!

Νικόλας Γενεθλίου
Mon May 18, 2015, 17:23:22
Πιστεύω πως για να μην υπάρχουν αυτά τα παιχνίδια πίεσης από τους φροντιστηριούχους που πολύ ορθά αναφέρει ο κύριος Σέπος, θα έπρεπε οι οδηγίες διόρθωσης να δίνονται την ίδια μέρα και ώρα με την εξέταση και οι διορθωτές να μην μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με άλλους εκτός της αίθουσας, όπως γίνεται και με τους θεματοθέτες.

Λοΐζος Σέπος*
Mon May 18, 2015, 15:31:12
Να σταματήσουν οι βλακείες και οι ανοησίες, διότι το κείμενο ήταν πολύ απλό και πολύ κατανοητό. Αυτά είναι παιχνίδια των φροντιστηριούχων. Εάν αυτό το κείμενο δεν είναι κατανοητό για καποιον που κάνει 6 χρόνια Ελληνικά στο Γυμνάσιο/Λύκειο τότε δεν του αξίζει απολυτήριο. Εάν οι διορθωτές προτείνουν να "ανοίξουν" το εύρος των απαντήσεων ώστε να "ικανοποιήσουν" όλους, θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ πάραυτα!! ΔΕΝ τους αξίζει να διδάσκουν!! Ελπίζω αύριο που θα βρεθούν να πάρουν οδηγίες, να απαγορευτεί στους διορθωτές να έχουν τηλέφωνο για να μην επαναληφθούν τα περσινά που τα μηνύματα πηγαινονταν και έρχονταν για να ανοίξει το εύρος των απαντήσεων για να ικανοποιηθούν και αυτοί που έκαναν φροντιστήρια. Το συνώνυμο και το αντίθετο πρέπει να¨ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ της πρότασης του κειμένου και όχι ότι συνώνυμο έχει το λεξικό.

*Διευθυντής Λυκείου Ακροπόλεως

FREDERICK-EX
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
MA/MSc2018
NEAPJUL17
THALIS
microsoft1718
AOSINK
HPJETPRO
CDA2018
PAJULY17
AIGAIA
MOECEE
FORUMMARCH
iky2018
global
OPAPCYPRUS
Middlesex2016