KESJULY18

2019-05-29 13:06:36
Το συνταξιοδοτικό ζήτημα και οι ανασφάλιστοι εκπαιδευτικοί

Το συνταξιοδοτικό ζήτημα και οι ανασφάλιστοι εκπαιδευτικοί


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ*

Το συνταξιοδοτικό ζήτημα είναι ο διαχωρισμός και αποκλεισμός των εργαζομένων που διορίστηκαν μόνιμοι μετά το 2011 από το κρατικό σχέδιο σύνταξης και το εφάπαξ και η πολιτική υπόσχεση ότι θα ενταχθούν σε ταμείο προνοίας. Αυτή την στιγμή, περίπου 1800 εκπαιδευτικοί και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης, δεν έχουν σχέδιο σύνταξης όπως οι υπόλοιποι. Αντίστοιχα αυτό ισχύει και για μερικές χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που εκπροσωπούνται από την ΠΑΣΥΔΥ ή την ΙΣΟΤΗΤΑ.

Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε γιατί το 2011 και υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης που πρωτοεμφανιζόταν αποφασίστηκε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα διορίζονται μετά το 2011 δεν θα έχουν τα ίδια συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αλλά θα ενταχθούν σε ένα ταμείο προνοίας το οποίο θα δημιουργηθεί. Το ταμείο προνοίας αποφασίστηκε με απόφαση της βουλής και η διαβεβαίωση των βουλευτών και της τότε κυβέρνησης ήταν ότι το επικείμενο ταμείο προνοίας θα εξίσωνε στον ίδιο βαθμό τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των δύο ομάδων εργαζομένων. Από την άλλη, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποδέχτηκαν την απόφαση μετά τις διαβεβαιώσεις.

Από το 2011 μέχρι σήμερα δόθηκε μόνο μια πρόταση ταμείου προνοίας το 2017, η οποία απορρίφθηκε από όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εκπαιδευτικών ως άνιση και άδικη. Σε καμιά περίπτωση δεν πληρούσε τις διαβεβαιώσεις για εξίσωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αυτό αναλύθηκε από αναλογιστή ο οποίος κλήθηκε από την ΟΕΛΜΕΚ και σε παρουσίαση του σχεδίου εξήγησε και ανέλυσε σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ γιατί έπρεπε να απορριφθεί εκείνο το σχέδιο. Την ίδια στιγμή εξήγησε ότι όσο πιο πριν εργάστηκε κάποιος στην εκπαίδευση τόσο πιο ασύμφορο είναι το ταμείο προνοίας. Αντίθετα, κάποιος που θα διοριστεί σε νεαρή ηλικία και εργαστεί μέχρι τα 67, θα έχει διαφορετικά δεδομένα. Εξήγησε επίσης ότι σε καμιά περίπτωση το ταμείο προνοίας δεν θα εξισώσει τα δικαιώματα των νεοεισερχομένων με τους υπόλοιπους.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η δεύτερη πρόταση για σχέδιο ταμείου προνοίας από το Υπουργείο Οικονομικών. Παρόλα αυτά οι συνθήκες έχουν ωριμάσει σε τέτοιο βαθμό που κάνουν οποιαδήποτε πρόταση να ακούγεται «μπαγιάτικη». Αυτό ενδυναμώνεται από τη στάση της ΠΑΣΥΔΥ η οποία δεν συζητά καμιά πρόταση για ταμείο προνοίας για τις χιλιάδες μέλη της. Απαιτεί ξεκάθαρα και από την πρώτη μέρα, επιστροφή στο παλιό συνταξιοδοτικό.

Ταυτόχρονα προκύπτουν ερωτήματα και προβληματισμοί σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής ενός ενδεχόμενου ταμείου προνοίας. Αυτό ξεκινά από το γεγονός ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν μετά το 2011 οι οποίοι εργάζονταν ως συμβασιούχοι στην εκπαίδευση από το 2000. Επομένως έχουν 19 ανασφάλιστα χρόνια τα οποία θα πρέπει να καλύψουν στο δικό τους μέρος με εισφορές ταμείου προνοίας διπλά, καθώς ταυτόχρονα με την εισφορά τους θα καταβάλλουν και αναδρομικά για 19 έτη. Αντίστοιχα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν τα αμέσως επόμενα χρόνια με αποτέλεσμα για κάθε έτος να διαφοροποιείται το σχέδιο εισφορών. Δημιουργείται επίσης και το ζήτημα των αναδρομικών εισφορών του κράτους το οποίο θα πρέπει να καταβάλει εκατομμύρια για κάλυψη των κενών ετών. Αυτό θα εντείνεται όσο δεν επιλύνεται το συνταξιοδοτικό ζήτημα.

Από την άλλη, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί για τα κριτήρια με τα οποία καθορίζεται ένας νεοεισερχόμενος. Για παράδειγμα κάποιος που εργαζόταν από το 2000 ή το 2008 στην εκπαίδευση ως συμβασιούχος δεν έχει συνταξιοδοτικά δικαιώματα ενώ κάποιος που μονιμοποιήθηκε το 2011 χωρίς προηγούμενη υπηρεσία έχει ενταχθεί στο παλιό σχέδιο σύνταξης. Με ποια κριτήρια θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτό δίκαιο ώστε να μπορεί να αποδεχθεί κάποιος ένα σχέδιο ταμείου προνοίας; Την ίδια στιγμή δημιουργείται νομικό έρεισμα καθώς κάποιος ο οποίος εργάστηκε πριν το 2011 δεν μπορεί να θεωρείται ως νεοεισερχόμενος.

Η ΟΕΛΜΕΚ ξεκαθάρισε τη θέση της στην τελευταία Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων. Ζητά επιστροφή στο παλιό συνταξιοδοτικό σχέδιο ή σχέδιο που θα εξισώνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλα τα μέλη της. Το δεύτερο δεν μπορεί να επιτευχθεί με ενδεχόμενο ταμείο προνοίας με βάση την αναλογιστική μελέτη. Έτσι, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με βάση τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών και των ηγεσιών των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Το ίδιο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και θεσμικά από την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ όπως έχει γίνει με την ΟΕΛΜΕΚ.  

Επομένως, οποιαδήποτε πρόταση για σχέδιο ταμείου προνοίας προκύψει το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αξιολογηθεί στον βαθμό που εξυπηρετεί τους πραγματικούς νεοεισερχόμενους και να γίνει αποδεκτό μόνο εφόσον διασφαλίζει την εξίσωση των δικαιωμάτων τους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η κυβέρνηση θέλει να επιλύσει πραγματικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις αναλογιστικές μελέτες και το κριτήριο ισότητας ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Φυσικά το ιδανικό είναι η επιστροφή όλων των εργαζομένων στο παλιό συνταξιοδοτικό σύστημα και αυτό θα πρέπει να είναι το ζητούμενο και η διεκδίκηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Ταυτόχρονα, οποιαδήποτε πρόταση για ταμείο προνοίας νεοεισερχομένων προκύψει θα πρέπει να εξαιρεί όσους εκπαιδευτικούς εργάστηκαν προ του 2011, οι οποίοι θα πρέπει να ενταχθούν στο παλιό σύστημα συντάξεων. Η συγκεκριμένη πρόνοια θα πρέπει να είναι όρος σε μια πιθανή συμφωνία ανάμεσα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και την κυβέρνηση και να ισχύει άμεσα με τη σύναψη συμφωνίας για ταμείο προνοίας των νεοεισερχόμενων. Αυτό φυσικά, εφόσον η ενδεχόμενη πρόταση ταμείου προνοίας αφήνει ικανοποιημένους όσους εργάστηκαν στην εκπαίδευση μετά το 2011. 

*Γενικός Αντιπρόσωπος ΟΕΛΜΕΚ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Wed May 29, 2019, 16:04:49
Οι νεοεισερχόμενοι, δηλαδή όσοι μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1/10/2011 δεν εντάσσονται σε συνταξιοδοτικό σχέδιο και είναι πράγματι στη χειρότερη μοίρα. Όσοι όμως πρόλαβαν και μονιμοποιήθηκαν ως τις 30/9/2011 δεν βρίσκονται όλοι στην ίδια μοίρα, γιατί όσο μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας τους ευρίσκεται στην περίοδο από 1/1/2013 και μετά τόσο πιο μικρά είναι τα δικαιώματα που θεμελιώνουν.
Κάθε μήνας υπηρεσίας από 1/1/2013 θεμελιώνει το 70% των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που θεμελιώνει ένας μήνας υπηρεσίας ως τις 31/12/2012. Όσο πιο αργά μπήκε κάποιος στην υπηρεσία τόσο πιο μικρή σύνταξη και εφάπαξ θα πάρει.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
HPJETPRO
TETRAMINA
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016