KESJULY18

2019-05-08 12:13:00
Πρόσκληση για Εκδήλωση Ενδιαφέροντος. Απόσπαση Μορφωτικού Συμβούλου στο Βερολίνο

Πρόσκληση για Εκδήλωση Ενδιαφέροντος. Απόσπαση Μορφωτικού Συμβούλου στο Βερολίνο


 Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι υπάρχει ανάγκη για εκτέλεση καθηκόντων Μορφωτικού Συμβούλου στην Πρεσβεία της Κύπρου στο Βερολίνο.

Α. Καθήκοντα και ευθύνες :

 1. Η διοργάνωση εκδηλώσεων/δραστηριοτήτων για προβολή του πολιτισμού και της σύγχρονης καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας της Κύπρου.
 2. Η ενίσχυση της συνεργασίας με δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς της Γερμανίας για καλύτερη προβολή του πολιτισμού της Κύπρου.
 3. Η συνεργασία με άλλες πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην οργάνωση κοινών εκδηλώσεων.
  1. Η προώθηση της συμμετοχής της Κύπρου σε θεσμοθετημένα πολιτιστικά γεγονότα/δραστηριότητες στη Γερμανία.
  2. Η συνεργασία με τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για ενημέρωση του γερμανικού κοινού για τα πολιτιστικά θέματα της Κύπρου.
  3. Η αξιοποίηση και υποβοήθηση των Κυπρίων καλλιτεχνών που ζουν στη Γερμανία.
  4. Η συμβολή στην καλλιέργεια και προαγωγή των κυπρολογικών σπουδών στη Γερμανία.
  5. Η ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την πολιτιστική ζωή και κίνηση στη Γερμανία.

Ο Μορφωτικός Σύμβουλος είναι υπόλογος στο Διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και υπάγεται διοικητικά στον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο.

Β. Απαιτούμενα Προσόντα :

 1. Κυπριακή Υπηκοότητα
 2. Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε ένα από τα πιο κάτω θέματα ή συνδυασμό των θεμάτων αυτών : Φιλολογία, Ιστορία, Φιλοσοφία, Αρχαιολογία, Γλώσσες, Πολιτιστικές, Κοινωνιολογικές ή Κλασικές Σπουδές, Αρχιτεκτονική ή/και Καλές Τέχνες.

Σημ.: Ο όρος «πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο

 1. Μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλος σε σχέση με τους κλάδους σπουδών που αναφέρονται στην παράγραφο 2 πιο πάνω θα θεωρείται πλεονέκτημα.
 2. Κάτοχος Κλίμακας τουλάχιστον Α8-10-11, είτε στη Δημόσια είτε στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία.
 3. Ενημερότητα πάνω στην πνευματική και πολιτιστική ζωή της Κύπρου, της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
 4. Ακεραιότητα χαρακτήρα, οργανωτική και διοικητική ικανότητα, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και ευθυκρισία.
 5. Άριστη γνώση της γερμανικής και άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας.
 6. Δεκαετής, τουλάχιστον, πείρα σε θέματα εκπαιδευτικών ή/και πολιτιστικών αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 7. Ικανότητες συνεργασίας με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή/και εμπειρία στο θέμα αυτό.

Αναφορικά με τα απαιτούμενα προσόντα στις γλώσσες, ισχύει ο κατάλογος αποδεκτών από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας / Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας τεκμηρίων για γνώση της ελληνικής, της αγγλικής, της γαλλικής και της γερμανικής γλώσσας, όπως αυτά καθορίζονται στους ιστότοπους http://psc.gov.cy και http://eey.gov.cv, αντίστοιχα.

Γ. Η περίοδος απασχόλησης, θα είναι για ένα χρόνο, από την 16.11.2019 μέχρι 15.11.2020, με δυνατότητα παράτασης μέχρι τέσσερα χρόνια, με ανανέωση της απασχόλησης σε ετήσια βάση.

Δ. Ο Λειτουργός, ο οποίος θα επιλεγεί, θα αμείβεται με το μισθό του και τα επιπλέον Επιδόματα Εξωτερικού, όπως καθορίζονται στις σχετικές εγκυκλίους του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών.

 1. Αιτήσεις εκ μέρους των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν στο Ειδικό Έντυπο το οποίο μπορούν να ανακτήσουν από την Ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού www.moec.gov.cy. Το Ειδικό Έντυπο θα πρέπει να παραδοθεί στο Γραφείο του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ή να σταλεί ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου, 2006 Λευκωσία), όχι αργότερα από τις 10/06/2019, συνοδευόμενο από βιογραφικό σημείωμα στο πρότυπο του Europass (https://europass.cedefop.europa.eu/el/documents/curriculum-vitae) και από συνοδευτική επιστολή (motivation letter) μαζί με όλα τα απαραίτητα Διπλώματα/Πιστοποιητικά/Βεβαιώσεις. Αιτήσεις που δεν θα συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα Πιστοποιητικά, σε σχέση με τα Απαιτούμενα Προσόντα, δεν θα λαμβάνονται υπόψη.
 2. Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 8 Μαΐου 2019

 


Αφήστε ένα σχόλιο

 • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016