KESJULY18

2018-12-21 14:09:03
Κάλαντα στον Υπ. Παιδείας ο οποίος διαβεβαίωσε για διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών

Κάλαντα στον Υπ. Παιδείας ο οποίος διαβεβαίωσε για διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών


ΚΥΠΕ - Πέραν από 400 παιδιά από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, Προδημοτική, Δημοτική, Μέση και Ειδική Εκπαίδευση, γέμισαν τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το πρωί της Παρασκευής, 21ης Δεκεμβρίου, και έψαλλαν τα κάλαντα, στον Υπουργό, Κώστα Χαμπιαούρη, την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά και άλλους ανώτερους λειτουργούς.

Καλωσορίζοντας τους μαθητές ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με αυτή μας την εκδήλωση πέραν της αγάπης και της στήριξης προς τα παιδιά είναι τα διαβεβαιώσουμε ότι θα διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα και να συνδέσουμε την παρουσία των παιδιών και της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού ότι πέραν από την αγάπη και τη στήριξή μας που τα έχουν τα παιδιά είναι ότι πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους» είπε ο Υπουργός Παιδείας.
 «Εμείς διαβεβαιώνουμε ότι θα τα διασφαλίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι όμως σημαντικό να έχετε φωνή και να λέγετε την άποψή σας», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές.
Ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας «άνοιξε τις πόρτες του για να σας υποδεχθεί με αγάπη - όπως άλλωστε είναι πάντοτε ανοικτές -  και να δείξει και έμπρακτα πόσο σας αγαπάμε. πέραν των άλλων που κάνουμε».
«Είμαστε εδώ όλοι μαζί για εσάς, για να σας στηρίζουμε και για να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για εσάς τα παιδιά» είπε ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος προτού παραδώσει τον λόγο στην Επίτροπο, Λήδα Κουρσπουμπά, ευχήθηκε σε όλους «Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, Καλό και Ευτυχισμένο Καινούργιο Χρόνο».
Η Επίτροπος δήλωσε πως «φέτος το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι η σημαντικότητα του να γνωρίζουν τα παιδιά ποια είναι τα δικαιώματά τους ώστε να μπορούν να τα διεκδικήσουν».
Κάλεσε τους ενήλικες, λίγες μέρες προτού «εισβάλει» ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, ο Άγιος Βασίλης, «να κατανοήσουν ότι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να δώσουν στα παιδιά τους είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους».
Καταλήγοντας η κ. Κουρσουμπά εξέφρασε την ευαρέσκειά της «που το Υπουργείο Παιδείας επιτέλους άνοιξε τις πόρτες του και έχει γίνει χώρος των παιδιών και είμαι βέβαιη ότι τα παιδιά θα νιώθουν άνετα να έρχονται εδώ οποιαδήποτε μέρα».
Εκπρόσωπος των διοργανωτών της εκδήλωσης ευχαριστώντας πρώτα τον Υπουργό Παιδείας για τη φιλοξενία είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι κατ’ εξοχήν γιορτή των παιδιών και για τον λόγο αυτό το μυαλό όλων μας βρίσκεται σε παιδιά που υποφέρουν από αρρώστιες, από φτώχεια, από δυστυχία αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά.
Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από μαθητές των πιο κάτω σχολείων :
Δημοτικό Σχολείου Αγίου Δημητρίου, Νηπιαγωγείο Χρυσελεούσης, Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας, Τεχνική Σχολή Λάρνακας, Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας μαζί με το Παγκύπριο Γυμνάσιο, 5ο Δημοτικό Αγλανζιάς, Λύκειο Κύκκου Β’ και Μουσικό Γυμνάσιο Λευκωσίας μαζί με το Γυμνάσιο Ακρόπολης.
Τα κάλαντα από τις παιδικές φωνούλες «χάιδευαν» τα αυτιά, ο ξυλοπόδαρος συγκέντρωνε τα βλέμματα, φεύγοντας όμως, η όσφρηση δεν μπορούσε να «αγνοήσει» την μυρωδιά από τους παραδοσιακούς λουκουμάδες που επιτόπου τηγανίζονταν για να ευχαριστήσει και να κεράσει ο Υπουργός Παιδείας τους μικρούς του φίλους για τις όμορφες στιγμές που του χάρισαν.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016