KESJULY18

2018-08-11 14:20:17
Τοποθέτηση για πρόσφατες αναρτήσεις του ΓΕ σχετικά με παλιές διαφωνίες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων

Τοποθέτηση για πρόσφατες αναρτήσεις του ΓΕ σχετικά με παλιές διαφωνίες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων


ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΛΟΒΟΥ*

Κύριε Γενικέ, η μέθοδος του «διαίρει και βασίλευε» για να λειτουργήσει πρέπει να έχει τον σωστό συγχρονισμό. Δυστυχώς για εσάς, και όσους προσπαθούν να σπείρουν τα ζιζάνια της διχόνοιας ανάμεσα στις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθυστερήσατε. Καθυστερήσατε χαρακτηριστικά διότι το ποτάμι όχι απλά φούσκωσε αλλά παραφούσκωσε. Και μην μου πείτε ότι προσπαθείτε να συμβάλετε στον δημόσιο διάλογο διότι αν αυτή ήταν η πρόθεση θα το κάνατε εξ αρχή αναρτώντας και αυτά τα δημοσιεύματα. Προσπαθούσατε να βρείτε τον κατάλληλο χρόνο και θεωρείτε ότι τώρα, 15 ημέρες πριν την έναρξη των κινητοποιήσεων, θα το επιτύχετε. Εκτός αν υπάρχει η υποψία της προεδρικής παρέμβασης που θα αποτρέψει την σύγκρουση, κάτι που στην υπηρεσία δεν θέλετε να σκέφτεστε.

Καλώς ή κακώς, οι εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ήταν η πηγή πληροφόρησης έχοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία του ανεξάρτητου θεσμικού παράγοντα, με αποτέλεσμα να γίνεται επίκληση από όλους όσοι, πιθανόν, διαβουλεύονταν και αποτελούσαν μέρος του δημόσιου διαλόγου. Όλες αυτές τις ημέρες η παράθεση των στοιχείων και οι πολλαπλές ανατροπές των όσων κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν, εκ μέρους σας, καθιστούν πλέον τη φιλοσοφία μέτρησης μη αντικειμενική, βασισμένη σε αμιγώς λογιστικές πρακτικές, ξένη ως προς τις εκπαιδευτικές πρακτικές, παραγνωρίζοντας τοπικές, εθνικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες.

Επομένως, είναι βέβαιο ότι ακόμα και όσοι σας επικαλέστηκαν κάνουν δεύτερες σκέψεις, όχι ως προς μια μεταχρονολογημένη - συνδικαλιστική μετάνοια, αλλά, ως προς την αξιοπιστία των μετρήσεων αυτών. Άλλωστε, αν το δει κανείς επί της ουσίας, οι όποιες ενδο-εκπαιδευτικές και ενδο-συνδικαλιστικές διαφορές, του παρελθόντος, διαγράφονται από τη στιγμή που οι οργανώσεις κατήλθαν σε έναν διάλογο με το Υπουργείο έχοντας κοινές θέσεις και ενοποιώντας το πλαίσιο των αιτημάτων ή της άρσης των στρεβλώσεων.

Μπορεί το δόγμα «divide et impera» να χρησιμοποιήθηκε από ιμπεριαλιστικές και αποικιοκρατικές δυνάμεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι «για να κυβερνάς με ασφάλεια και να διατηρείς την εξουσία σου, φρόντισε να σπείρεις τη διχόνοια ανάμεσα στους αντιπάλους σου», σε εποχές κατά τις οποίες οι λαοί ήταν αγκιστρωμένοι και πλήρως εξαρτημένοι από τις εκάστοτε μορφές εξουσίας, όμως, εν έτει 2018 ας πιστωθούμε ότι έχουμε τα εχέγγυα να διακρίνουμε και να ερμηνεύσουμε τον ρόλο του καθενός, τις σκοπιμότητες τις οποίες υπηρετεί και ποιοι οι στόχοι του σε μίκρο- και σε μάκρο-επίπεδο.

*Εκπαιδευτικός Μέσης  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016