KESJULY18

2018-07-18 18:29:04
Πόλεμος γραπτών δηλώσεων ΑΚΕΛ-Κυβέρνησης με φόντο την Παιδεία

Πόλεμος γραπτών δηλώσεων ΑΚΕΛ-Κυβέρνησης με φόντο την Παιδεία


Σε πόλεμο ανακοινώσεων με επίκεντρο την παιδεία επιδόθηκαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και το ΑΚΕΛ.

Τον χορό των γραπτών δηλώσεων άνοιξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Στη δήλωσή του ανέφερε:

Δήλωση Στεφάνου

«Αντί να αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα και τη λειτουργία του ως εθνικό ζήτημα από το οποίο εξαρτάται το μέλλον του τόπου και της ανάπτυξής του, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού το διαχειρίζεται με αυταρχισμό και ετσιθελισμό, χωρίς διάλογο και διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη, προκαλώντας αναστάτωση και κρίση στην κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Γενικώς τα προβλήματα είναι με διάλογο που επιλύονται, πολύ δε περισσότερο όταν είναι προβλήματα του μέλλοντός μας. Την πρώτιστη ευθύνη για να γίνει διάλογος έχει η κυβέρνηση. Και για να είναι παραγωγικός αυτός ο διάλογος πρέπει να γίνει από μηδενική βάση. Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει τις προειλημμένες και χωρίς διαβούλευση αποφάσεις της, και να εισέλθει σ’ ένα διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη. Αν δεν το κάνει αυτό θα φέρει ακεραία την ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις που είναι προφανές ότι θα υπάρξουν.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάψει να θυματοποιεί τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς, το δημόσιο σχολείο».

Απάντηση Προδρόμου

Η Κυβέρνηση προχωρά στο ζητούμενο από την κοινωνία, δηλαδή την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αναφέρει σε γραπτή του απάντηση προς το ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
"Είναι πράγματι αξιοσημείωτο ότι σημερινές δηλώσεις από πλευράς του ΑΚΕΛ εξαντλούνται σε επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης και αγνοούν εντελώς τη σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις χαμένες ώρες διδασκαλίας στο σχολείο. Πώς τοποθετείται άραγε το κόμμα της αντιπολίτευσης στις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή;" διερωτάται ο κ. Προδρόμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, ο Εκπρόσωπος αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ότι "οι δηλώσεις, όμως, του ΑΚΕΛ μάς δίνουν την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πόσες βελτιωτικές αλλαγές και επωφελή μέτρα έχει πάρει η Κυβέρνηση για τα σχολεία, στο πλαίσιο μιας συνολικής μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη".
Ο κ. Προδρόμου υπενθυμίζει τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή των Αναλυτικών Προγραμμάτων στα σύγχρονα παιδαγωγικά και κοινωνικά δεδομένα, τον τερματισμό της διασπάθισης πόρων και τον κατακερματισμό της προσπάθειας των παιδιών στο Λύκειο, με την εισαγωγή Λυκείου επιλογής κατεύθυνσης, που επιτρέπει στους νέους να εστιάσουν καλύτερα τις προσπάθειες και στο σχολείο να επικεντρωθεί σε καίρια γνωσιολογικά αντικείμενα και να ανταποκριθεί καλύτερα στα ενδιαφέροντα των μαθητών και μαθητριών,
τον εκσυγχρονισμό μέσα από αναθεώρηση των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων, την ανάπτυξη του ολοήμερου σχολείου και
τη μεγάλη αλλαγή με την καθιέρωση αξιοκρατικής επιλογής των εκπαιδευτικών.
"Με αυτό τον τρόπο και με αποφασιστικότητα σε βελτιωτικές αλλαγές, παρά τη συντηρητική στάση και τη μηδενιστική άρνηση που δείχνει μερίδα της αντιπολίτευσης, η Κυβέρνηση προχωρά στο ζητούμενο από την κοινωνία, δηλαδή την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης" καταλήγει ο Εκπρόσωπος.

Ανταπάντηση Στεφάνου
Λίγο αργότερα ο Εκπρόσωπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου ανταπάντησε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο
«Στην κυβέρνηση και τις αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις της, απάντησαν οι εκπαιδευτικοί με την μαζική διαδήλωση τους. Αντί η κυβέρνηση να πάρει το μήνυμα και να εισέλθει σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς χωρίς προειλημμένες  αποφάσεις, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τα πράγματα σε κρίση.  Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατανοεί τι πραγματικά συμβαίνει αλλά βρίσκεται μακριά από την κοινωνία, στον δικό της μικρόκοσμο.
Οι πολίτες κρίνουν και τον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό της κυβέρνησης αλλά και τις προθέσεις της να υποβαθμίσει το δημόσιο σχολείο, μαζί και την εκπαίδευση. Αντί να λύνει προβλήματα, προσθέτει καινούρια»

Διαβάστε επίσης: Κυβ. Εκπρόσωπος: Ο Υπ. Παιδείας έχει στα χέρια του και εφαρμόζει αποφάσεις του Υπουργικού


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Συμεού
Wed July 18, 2018, 19:05:30
Ας μιλήσουμε για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και αλλαγή αναλυτικών προγραμμάτων...
Να αναφέρω το μάθημα των Ελληνικών στο δημοτικό, που έχουν συγγραφεί δείκτες επιτυχίας και επάρκειας, χωρίς να υπάρχει υλικό, παρά μόνο τα διδακτικά εγχειρίδια της Ελλάδας και καλείται ο δάσκαλος να μασήσει φύλλα Πυθίας για να κάνει την αντιστοιχία;; Να αναφέρω το μάθημα της Γεωγραφίας στο δημοτικό, που σταμάτησε η μεταρρύθμιση του στην τριτη τάξη και που το βιβλίο της πεμπτης τάξης είναι το ίδιο εδώ και 30!! πλέον χρόνια κι ακόμη αναφέρεται σε Οικονομική Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε) και άλλους απαρχηωμενους, ξεπερασμένους θεσμούς και στατιστικα στοιχεία της δεκαετίας του 80;;; Να αναφέρω το μάθημα των Ηλεκρονικων Υπολογιστών στα ολοήμερα σχολεία, που το αναλυτικό του πρόγραμμα χρονολογείται πέραν των 25 χρόνων και αναφέρεται σε λογισμικά προγράμματα που δεν υπάρχουν πλέον στους υπολογιστές των σχολείων και επιπρόσθετα θέλετε να φύγει κι η ώρα του συντονιστή υπολογιστων;; Να αναφέρω το πρόβλημα με το όγκο ύλης που θέλετε να διδάξουμε στα κυρίως μαθήματα και κανείς δεν το επιτυγχάνει λόγω έλλειψης ωρών των κυρίως μαθημάτων και τώρα θέλετε να εισάγετε κι άλλο μάθημα; Από ποια μαθήματα θα κόψετε ωρες;
Τα πιο πάνω είναι λίγα από τα πολλά παραδείγματα που καταδεικνύουν πόσο πραγματικά κόπτονται για την παιδεία μας οι εκάστοτε τελευταίοι υπουργοί της παιδείας, οι προϊστάμενοι τους κι οι ακόλουθοι τους. Όταν πηγαίνουμε στις επιμορφώσεις και εκφραζουμε τα παράπονα μας για όλα αυτά, οι εκπαιδευτικοί σας λειτουργοί μας κοιτάζουν αμήχανα, μας λένε ότι κάνουν ότι μπορούν, αλλά δυσκολεύονται πάρα πολύ γιατί δεν έχουν τις απαραίτητες ώρες και κονδύλια για να τα κάνουν. Κι όλα αυτά δεν είναι φετινά προβλήματα, αλλά υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια. 
Είναι καιρός πλέον, ο κόσμος να μαθαίνει όλη την αλήθεια και στο τέλος να αποφασίσει τι είδους παιδεία θέλει για τα παιδιά του. Θέλει να είμαστε δάσκαλοι της έδρας και κατά τον γενικό ελεγκτή καθαρά δημόσιοι υπάλληλοι που να κτυπάμε κάρτα και να εργαζόμαστε μόνο όσο είμαστε στην τάξη, κι όταν πηγαίνουμε σπίτι να μην παίρνουμε βαλίτσα και βιβλία και να μην κάνουμε τιποτα; Ή θέλει πραγματική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ!!!

ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!

Mαρίνα Βασιλειάδου
Wed July 18, 2018, 18:48:20
Να υπενθυμίσω στον κ. Προδρόμου ότι το Λύκειο με επιλογή κατεύθυνσης (κλάδων) το κατέργησαν και το αντικατέστησαν με το Ενιαίο Λύκειο η κυβέρνηση ΔΗΣΥ επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη το 2000 σε παγκύπρια κλίμακα. Αυτό λοιπόν το ενιαίο Λύκειο το οποίο υπερδιαφήμιζαν (όπως και το Νέο Σχέδιο Διορισμών την περσινή χρονιά) ήρθε μετά από 15 χρόνια η κυβέρνηση ΔΗΣΥ επί προεδρίας Νίκου Αναστασιασή και υποστήριξε ότι δεν ήταν καλό και ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ το Λύκειο επιλογής κατεύθυνσης αυτό δηλαδή που είχαμε προηγουμένως. Άρα κάποιος μπορεί εύκολα να πει ότι καμιά βελτίωση δεν υπήρξε. Απλά για 15 χρόνια εφαρμόστηκε κάτι που ήταν λάθος εκ προοιμίου (σας παραπέμπω σε αρθρογραφία από ακαδημαϊκους τότε αλλά και πρόσφατη, που υποστήριζαν τον ανορθολογισμό και την παραμόρφωση πίσω από την εφαρμογή του Ενιαίου Λυκείου π.χ Βαλανίδου, 2015)και μετά από δεκαπέντε χρόνια καταλάβαν επιτέλους το λάθος και επανέφεραν το παλιό σύστημα. Δυστυχώς όμως για τα παιδιά που μπήκαν ως πρωτάκια το 2000 και αποφοίτησαν το 2015 αυτό το λάθος δε μπορεί να διορθωθεί....

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016