KESJULY18

2018-05-22 18:32:42
Η Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών κατέθεσε υπομνήματα στο ΥΠΠ για τους 30μηνους και για το 24μηνο

Η Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών κατέθεσε υπομνήματα στο ΥΠΠ για τους 30μηνους και για το 24μηνο


Σε συνάντηση που είχε σήμερα η Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στο ΥΠΠ με τη Νομική Υπηρεσία και την Εκπαιδευτική Υπηρεσία κατέθεσε 2 υπομνήματα που αφορούν στο θέμα της πρότασης Νόμου του κ. Λεωνίδου και στην εφαρμογή του 24μηνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομάδας Αδιόριστων Εκπαιδευτικών:

«Σχετικά με την Πρόταση του κ. Λεωνίδου

Η Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών τάσσεται κατά της πρότασης Νόμου του κ. Λεωνίδου για μετατροπή των 30μηνων εκπαιδευτικών  σε αορίστου χρόνου,  δημιουργία 3ου καταλόγου και  παράταση της μεταβατικής περιόδου για την παράλληλη εφαρμογή του Πίνακα Διοριστέων και του Πίνακα Διορισίμων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2028 για τους εξής λόγους:

  1. Η πριμοδότηση των 20 μορίων που δίνεται για την εκπαιδευτική προϋπηρεσία αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στη δημόσια εκπαίδευση, ώστε να παρακαθίσουν στις εξετάσεις διορισίμων και να διεκδικήσουν μόνιμη θέση.
  2. Από τη στιγμή που αναγνωρίζεται η εκπαιδευτική προϋπηρεσία και στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, θεωρούμε ότι πρέπει να ισχύουν  οι ίδιες προϋποθέσεις και η ίδια μεταχείριση για όλους. Δεν πρέπει να είναι σε δυσμενέστερη θέση ο εκπαιδευτικός του ιδιωτικού σχολείου, που επίσης έχει εργαστεί για 30 μήνες. Υπενθυμίζουμε δε, ότι ήδη γίνεται δυσμενής διάκριση με τη μη αναγνώριση της εκπαιδευτικής υπηρεσίας όσων απασχολούνται σε προγράμματα του ΥΠΠ και σε εγκεκριμένα από το ΥΠΠ φροντιστήρια.
  1. Η δημιουργία 3ου καταλόγου, εν ολίγοις, ακυρώνει το ΝΣΔΕ. Οι 30μηνοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται παράλληλα σε 3 Πίνακες: Πίνακα Διοριστέων, Πίνακα Διορισίμων και Πίνακα Εκπαιδευτικών Αορίστου Χρόνου. Το γεγονός αυτό καθιστά επί της ουσίας τους 30μηνους εκπαιδευτικούς μονομάχους και όχι υποψήφιους για διορισμό.

Ως εκ τούτων, η εν λόγω  πρόταση Νόμου παραβιάζει την Αρχή της μη Διάκρισης.

Σχετικά με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το 24μηνο

 Η Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών [ΟΑΕ] δηλώνει την αντίθεσή της σχετικά με την πρόταση νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που αφορά τον εικοσιτετράμηνο διορισμό των Εκπαιδευτικών.

Είμαστε αντίθετoι με τη συγκεκριμένη πρόταση Nόμου γιατί, παρόλο που κλείνει τη στρόφιγγα, την ίδια στιγμή προκαλεί σωρεία προβλημάτων:

1. Παραγωγή Εκπαιδευτικών με «ημερομηνία λήξης».

2. Με τη συγκεκριμένη πρόταση τα σχολεία θα γίνουν «κέντρο διερχόμενων» εκπαιδευτικών, γεγονός που δεν εξυπηρετεί την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

3. Η πρόταση θα δημιουργήσει ανασφάλεια σε όλες τις ομάδες εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί θα εργάζονται χωρίς συνέπεια, χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον, αφού δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό κίνητρο ως εργαζόμενοι.

Διότι πέραν του ότι κάθε δύο χρόνια θα παρακάθονται σε εξετάσεις για να βελτιώσουν τη βαθμολογία τους (που είναι ψυχοφθόρα διαδικασία), ΔΕΝ θα δικαιούνται να διοριστούν για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά.        

Με βάση τα πιο πάνω επιδιώκουμε μια πιο λογική, μια διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος, ώστε να καταστεί το σύστημα δικαιότερο για όλους.

Η ΟΑΕ προτείνει τα εξής:

1. Να έχει δικαίωμα επαναδιορισμού πέραν των 24 μηνών ο εκπαιδευτικός που αριστεύει σε συνεχόμενες εξεταστικές δοκιμασίες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τροποποίηση της παρούσας νομοθεσίας: Να επιτρέπεται η σύναψη συμβολαίου μετά την 24μηνη υπηρεσία κάποιου, νοουμένου ότι ανάμεσα στην παρούσα και την επόμενη σύμβαση παρεμβάλλεται χρονικό διάστημα πέραν των 45 ημερών συμπεριλαμβανομένων και των μη εργάσιμων [κάτι που ισχύει στην Ελλάδα].

2. Να μοριοδοτείται η συμμετοχή στις εξετάσεις, όπως γίνεται και με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, ούτως ώστε να επιβραβεύεται η συνεχής προσπάθεια του εκπαιδευτικού για βελτίωση της θέσης του στην κατάταξή στον Πίνακα Διορισίμων.

3. Στον Πίνακα Διορισίμων να κατατάσσονται ανάλογα με τον βαθμό επιτυχίας τους στις εξετάσεις όλοι οι εκπαιδευτικοί και να καταργηθεί το καθεστώς της Αγοράς Υπηρεσιών. Όλοι οι εκπαιδευτικοί να διορίζονται ως μισθωτοί βάσει του εν λόγω Πίνακα.

4. [α]. Ο κάθε εκπαιδευτικός να διορίζεται σε ένα μόνο πρόγραμμα του ΥΠΠ ως μισθωτός με τη μοριοδότηση που προκύπτει βάσει του ΝΣΔΕ. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους εκπαιδευτικούς να εργοδοτηθούν.

[β]. Κλιμακωτή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας (ανάλογα με το καθεστώς εργοδότησης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο απασχολείται κάποιος): Με την κλιμακωτή μοριοδότηση θα ευνοηθούν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν επί σειρά ετών και υπό δύσκολες συνθήκες υπηρετήσει την εκπαίδευση.

Με τον τρόπο αυτό θα έχουν όλοι κίνητρο και δυνατότητα ανέλιξης

[Μέσω των εξετάσεων θα μπορούν να διεκδικήσουν μόνιμη θέση, θέση με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή θέση σε κάποιο από τα προγράμματα του Υπουργείου, ανάλογα με τον βαθμό που πήραν στις εξετάσεις και την κατάταξή τους στον Πίνακα Διορισίμων].

Τα προγράμματα που προσφέρει το ΥΠΠ [ΔΡΑΣΕ, ΚΙΕ, ΟΛΟΗΜΕΡΑ, ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ κλπ.] να επεκταθούν σε περισσότερα σχολεία, ούτως ώστε δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας..

Η ΟΑΕ θεωρεί ότι υπάρχουν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν από τη νομοθεσία για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση.

Ελπίζουμε πως οι προτάσεις μας θα αποτελέσουν το έναυσμα για ουσιαστικές βελτιώσεις, για μια δίκαιη διαδικασία για όλες τις ομάδες εκπαιδευτικών».

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κυριάκος Κυριάκου
Wed May 23, 2018, 19:28:52
Το μόνο που με βρίσκει σύμφωνο στα όσα λέτε είναι η διαφωνία σας με τις 24μηνες συμβάσεις. Το να γνωρίζει ένας εκπαιδευτικός ότι θα τον χρειαστούν για 2 χρόνια και μετά θα τον πετάξουν είναι ότι χειρότερο για την παιδεία μας. Όντως τα σχολεία θα καταντήσουν κέντρο διερχομένων αδιάφορων εκπαιδευτικών αν περάσει τέτοιος νόμος.

Παναγιώτης Νικολάου
Wed May 23, 2018, 12:19:29
Το να ζητάτε να μοριοδοτηθεί κάποιος με επιπλέον μονάδες επειδη δινει καθε χρονο εξετασεις κ αποτυγχανει είναι ανήκουστο φαινομενο στα παγκοσμια εκπαιδευτικά δρωμενα. Καποιος δηλαδη να πηγαίνει αδιαβαστος σε εξετάσεις κ να παιρνει μορια? Σε δεκα χροόνια θα περασει χωρις να δωσει εξετασεις!!
Νομίζω να στρωθειτε στο διαβασμα κ αφήστε τις αλλαγες για να προσαρμοστει στα μέτρα σας το ΝΣΔ.
Παναγιώτης Νικολάου
Επιτυχών στις εξετασεις ΝΣΔ

Λεωνίδας Χατζηλοΐζου
Tue May 22, 2018, 23:40:29
Φίλοι αδιόριστοι, θα ήταν καλά να γνωρίζετε πως το 30μηνο έγινε για να προστατεύει τους εργοδοτούμενους από πιθανή εκμετάλλευση από τους εργοδότες τους. Επομένως, κάποιος ο οποίος εργάζεται 30 μήνες και έτσι υπάρχει πάγια και διαρκής ανάγκη για αυτή τη θέση, να διατηρεί την εργασία του. Είμαι βέβαιος πως αν ήσασταν διορισμένοι για 30 μήνες θα το διεκδικούσατε. Από την άλλη όμως, το να ζητάτε το αντίθετο, δηλαδή να μην εφαρμοστεί αυτή η οδηγία της Ευρωπαίκής Ένωσης και στην Κύπρο, επειδή σας βολεύει, το θεωρώ ανήθικο.
Επίσης, όσον αφορά την περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός εργάζεται για 30 μήνες σε ιδιωτικό σχολείο, τότε μπορεί να ζητήσει από το ιδιωτικό σχολείο να μετατραπεί η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου. Το δικαιούται. Δεν μπορεί όμως να ζητήσει από το δημόσιο να γίνει αορίστου χρόνου, επειδή πολύ απλά δεν τον εργοδοτούσε η δημόσια υπηρεσία. Επομένως, δεν είναι άνιση μεταχείριση επειδή πολύ απλά δεν είναι κάτι που δικαιούται από το δημόσιο αυτός που εργοδοτείται στον ιδιωτικό τομέα.
Όσον αφορά τις εισηγήσεις σας για την απαράδεκτη πρόταση του Υπουργείου για κλείσιμο της στρόφιγγας, προσωπικά διαφωνώ. Μετά από τη διενέργεια των εξετάσεων έχει διαφανεί η ανικανότητα της επίσημης πλευράς να διοργανώσει τέτοιες εξετάσεις με διαφάνεια και χωρίς παρατράγουδα. Επιπρόσθετα, σε καμία περίπτωση οι εξετάσεις, και συγκεκριμένα ΑΥΤΕΣ οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν, δεν μπορούν να εντοπίσουν τον ικανό εκπαιδευτικό. Με τις εισηγήσεις σας ενισχύεται και διαιωνίζεται αυτό το σύστημα.
Η εισήγησή σας για διορισμό εκπαιδευτικών σε ολοήμερα, ΔΡΑΣΕ και άλλα προγράμματα από ένα κατάλογο με βρίσκει σύμφωνο και την βρίσκω απόλυτα λογική. Όπως και την εισήγησή σας για ενίσχυση αυτών των προγραμμάτων καθώς και την εφαρμογή άλλων μεταρρυθμίσεων για να αυξηθούν οι διορισμοί και να έχουν περισσότεροι αδιόριστοι την ευκαιρία να εργαστούν στα σχολεία. Εισηγούμαι όπως εστιάσετε την ενέργειά σας και τις εισηγήσεις σας προς αυτή την κατεύθυνση παρά προς την εξεύρεση τρόπων να απολυθούν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται τώρα στα σχολεία για να έχετε ευκαιρία να πάρετε τη θέση τους.
Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την εξής απορία: Μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε μια ομάδα και να κάνει συναντήσεις με την ΕΕΥ και τη Νομική Υπηρεσία;

Κωστας Κωνσταντινου
Tue May 22, 2018, 21:55:13
Δεν διαβασα πιο αντιφατικο αντισυνταγματικο και αντιφατικο αρθρο.!!!
Θα ειμαστε η πρωτη χωρα πουβονερργαζομενος στην Pepsi Cola θελει να γινει αοριστου χρονου στην Coca cola. Επισης αν αριστευσεις στην πρωτη εξεταση και δικαιουσαι να διατηρεις την βαθμολογια σου 10 χρονια γιατι να ξανα παρακαθισεις σε εξετασεις να αριστευσεις. Μα ενα μας πελλανετε τελεια.
Ειλικρινα θυμιζει νηπιαγωγειο ο τροπος σκεψης.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016