KESJULY18

2018-05-19 13:47:49
Σκληρή επιθεση ΠΟΕΔ εναντίον του Υπουργού Παιδείας. Στα άκρα οι σχέσεις τους

Σκληρή επιθεση ΠΟΕΔ εναντίον του Υπουργού Παιδείας. Στα άκρα οι σχέσεις τους


Η ΠΟΕΔ, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης εξαπέλυσε χθες σκληρή επίθεση εναντιον του Υπουργού Παιδείας τον οποίο κατηγορεί ότι "εξαπέλευσε επίθεση εναντίον της ηγεσίας της με παντελώς αναληθείς, ανακριβείς και προϊόν φαντασίας, κατηγορίες". Η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι θα μπορούσε να κλείσει σχολεία από τη Δευτέρα πλην όμως δεν θα το κανει επειδή αυτό "θα εξυπηρετήσει τους όποιους σκοπούς του Υπουργού Παιδείας και όσων ενδεχομένως συγχρονίζονται με τις απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις του".

Το πλήρες κείμενο της δημιογρικής διασκεψης ακολουθεί: 

«Ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος βάλλεται καθημερινά κατά ριπάς δια στόματος του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Πλήττονται από τον Υπουργό:

>     η αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού κόσμου

>     η ευσυνειδησία του

>     η εργατικότητά του

>     ο επαγγελματισμός του

>     η ευαισθησία, η αγάπη, η φροντίδα και η έγνοια του για τα παιδιά,

>     θίγονται ακόμη και λεπτά θέματα της υγείας, μιας καθαρά ανθρώπινης κατάστασης

>     αν χρειαστεί και αν κριθεί σκόπιμο από κάποιους στο πλαίσιο της Μακιαβελικής φιλοσοφίας «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» , μπορεί να γίνει διαρροή διαστρεβλωμένων ακόμα και προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών !!!

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Παιδείας έχει εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή, για τα συνδικαλιστικά δεδομένα επίθεση, εναντίον της εκπαιδευτικής Οργάνωσης, της συντεχνίας των δασκάλων, της ΠΟΕΔ. Επίθεση και εναντίον της ηγεσίας της με παντελώς αναληθείς, ανακριβείς και προϊόν φαντασίας, κατηγορίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ εξέτασε στη χθεσινή του συνεδρία, όχι το τραγικό περιστατικό που συνέβη με τον θάνατο του δεκάχρονου, αδικοχαμένου παιδιού, γιατί αυτό αποτελεί προϊόν πειθαρχικής πλέον έρευνας. Εξέτασε την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη επίθεση του Υπουργού Παιδείας κατά του εκπαιδευτικού κόσμου, της ΠΟΕΔ, της ηγεσίας της, των δασκάλων, που υποτίθεται θα έπρεπε να είναι οι συνοδοιπόροι, οι συνεργάτες του και οι «φίλοι» του όπως τους αποκαλεί.

 

Η αίθουσα του ΔΣ χθες, πλημμύρισε από την θλίψη για τον μικρό Σταύρο, από τον πόνο για ένα δικό μας παιδί που χάσαμε τόσο άδικα. Πλημμύρισε όμως και από την οργή, τον θυμό, την αγανάκτηση, την απογοήτευση, τη ματαίωση για όλα όσα εκστομίζει ο Υπουργός Παιδείας τις τελευταίες μέρες.

Συναισθήματα, που έπρεπε να διαχειριστούμε για να ορθώσουμε ξανά το ανάστημά μας. Για να συμμαζέψουμε τον ποδοπατημένο από τον Υπουργό επαγγελματισμό μας. Για να ξεδιπλώσουμε ξανά την τσαλακωμένη μας αξιοπρέπεια από όλα όσα άδικα μας επιρρίπτει. Πρέπει να συνεχίσουμε, όλοι οι εκπαιδευτικοί, το δύσκολο έργο, το λειτούργημά μας, όχι απλώς μέσα στις επικίνδυνες, όπως αποδεικνύεται, συνθήκες Ασφάλειας και Υγείας στα σχολεία, αλλά και με έναν Υπουργό που σαν ακροβολιστής περιμένει τον δάσκαλο, τη νηπιαγωγό, τον ειδικό δάσκαλο τον καθηγητή για να του ρίξει τη σφαίρα στην καρδιά, προκειμένου να μείνει ο ίδιος όρθιος. Αλληγορικά, είναι αυτό που μια λαϊκή ρήση αναφέρει «πατώντας επί πτωμάτων».

Το ΔΣ της ΠΟΕΔ χθες, ομόφωνα, δήλωσε πανέτοιμο, συσπειρωμένο, δυνατό και αποφασισμένο να υπερασπιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους και μέσα την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού κόσμου και της εκπαιδευτικής του Οργάνωσης, της συντεχνίας του, της ΠΟΕΔ. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι δεν είχαμε οποιαδήποτε πρόθεση παρέμβασης, προς Θεού, σε μια διοικητική διαδικασία διερεύνησης για τον θάνατο ενός δεκάχρονου παιδιού, ενός παιδιού μας.

Γι' αυτό σήμερα, υπευθύνως και ενυπογράφως ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ θα παραθέσουμε, θα παρουσιάσουμε «Το βαρύ ιστορικό της αλήθειας». Θα το αντιπαραβάλουμε απέναντι στα χθεσινά δημοσιεύματα, στις δηλώσεις και στις, δήθεν, επιβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Δημοσιεύματα, δηλώσεις και επιβεβαιώσεις που εκεί και όπου ήταν δυνατό, στις ηλεκτρονικές εφημερίδες άλλαζαν από ώρα σε ώρα και αναιρούσαν η κάθε επόμενη, την προηγούμενη. Φτάσαμε στις 2:12μ.μ να διαβάζουμε αντί της «...παρουσίας των εκπροσώπων της ΠΟΕΔ στο σχολείο την ώρα που λαμβάνονταν οι καταθέσεις. με πρόθεση να επηρεάσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό . εμφανίστηκαν μπροστά στους ερευνώντες λειτουργούς τα στελέχη της ΠΟΕΔ.», δηλαδή την Παρασκευή και το Σάββατο, ότι «.πήγαν την Κυριακή το απόγευμα και είχαν συγκαλέσει συνάντηση . για να τους στηρίξουν. για το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών, των οικογενειών τους θέλοντας να είναι σίγουροι ότι τη Δευτέρα που θα επέστρεφαν τα παιδιά δεν θα είχαν αντιδράσεις.. Προκειμένου να βοηθήσουν να διεξαχθεί κανονικά η λειτουργία της σχολικής μονάδας..».

Όλα τα σχετικά βίντεο, τα δημοσιεύματα, τις δηλώσεις, τα παρακολουθούσαμε κάθε λεπτό και τα έχουμε φυλαγμένα. Θα τα χρησιμοποιήσουμε εκεί και όπου πρέπει.

Απευθύνουμε θερμή παράκληση και προτροπή σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο και σε όλους, όσους θα πιστέψουν πια, μέσα από «Το ιστορικό της αλήθειας» που δημοσιεύουμε, να αναδημοσιεύσουν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου αλλού μπορούν, όλα όσα εμείς σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύπτουμε στο φως.

Πέρα από όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας για τα οποία επιφυλασσόμαστε και για τα οποία είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον νομικό μας σύμβουλο, εκείνο που θα αποτελέσει την ουσιαστική δικαίωσή θα είναι να ενημερωθεί ολόκληρη η κοινωνία για το τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιες ήταν οι δικές μας προθέσεις.

Οφείλουμε στο σημείο αυτό να πούμε ότι είμαστε ήδη σε επαφή με όλες τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις στην Κύπρο (ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές), τη Δευτέρα μεταβαίνουμε στην Ελλάδα και θα ενημερώσουμε τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τα τεκταινόμενα, ενώ ταυτόχρονα απευθυνθήκαμε και στην ETUCE (European Trade Union Committee for Education) της οποίας η διευθύντρια βρισκόταν στην Κύπρο πριν λίγες μέρες και, ασφαλώς, στην EI (Education International). Τους έχουμε, ήδη, αποστείλει όλα τα βίντεο και τα σχετικά δημοσιεύματα για τον τρόπο αντιμετώπισης τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των συνδικαλιστών με σκοπό τον πλήρη συντονισμό στα επόμενα βήματά μας.

Τέλος, ξεκάθαρα λέμε ότι όλα αυτά που με θλίψη αλλά και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, κανονικά, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να κλείσουμε από τη Δευτέρα τα σχολεία μέχρι να ανασκευάσει ο Υπουργός Παιδείας όσες κατηγορίες και προσβολές έχει εκστομίσει για τους εκπαιδευτικούς, την ΠΟΕΔ και την ηγεσία της. Αυτή όμως η αντίδραση δεν θα πραγματοποιηθεί, γιατί μέσα σε όλο αυτό το συγκείμενο με πρώτιστο τον θλιβερό και άδικο θάνατο του δεκάχρονου μαθητή, του οποίου ο θάνατος θέλουμε πλήρως να διερευνηθεί, να διαλευκανθεί και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν από τη δικαιοσύνη και όχι από λαϊκά δικαστήρια που στήνονται εντέχνως, θα εξυπηρετήσει τους όποιους σκοπούς του Υπουργού Παιδείας και όσων ενδεχομένως συγχρονίζονται με τις απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις του.

Γι' αυτό το ΔΣ της ΠΟΕΔ, με νηφαλιότητα, καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα και πάνω από«Κανονικά, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να κλείσουμε από τη Δευτέρα τα σχολεία μέχρι να ανασκευάσει ο Υπουργός Παιδείας όσες κατηγορίες και προσβολές έχει εκστομίσει για τους εκπαιδευτικούς, την ΠΟΕΔ και την ηγεσία τηςπλην όμως δεν θα το κανει επειδή αυτό "θα εξυπηρετήσει τους όποιους σκοπούς του Υπουργού Παιδείας και όσων ενδεχομένως συγχρονίζονται με τις απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις του». όλα συναίσθηση της ευθύνης αποφάσισε πέρα από τα πιο πάνω και τα ακόλουθα.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016