Ετοιμάζονται για μεγάλη συζήτηση την Παρασκευή στη ΜΕΠΕΥ για τη θέση Διευθυντή Παιδείας ΥΠΠ


Αρκετά ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η συνεδρία της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΜΕΠΕΥ) που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Υπουργείο Παιδείας. Θέμα της συνεδρίας θα είναι η προώθηση των νέων θέσεων για αναδιοργάνωση της δομής του Υπουργείου Παιδείας.

Της σύσκεψης θα προεδρεύσει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη, η οποία θα παρουσιάσει το σχεδιασμό του Υπουργείου. Θα παραστούν όλες οι Διευθυντές/ντριες  (Δημοτικής, Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής,  Ανώτερης και Ανώτατης, Παιδαγωγικού Ινστιτούτου), οι Σύνδεσμοι Επιθεωρητών Δημοτικής και Μέσης και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΛΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ καθώς άλλοι αξιωματούχοι .       

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του  Paideia-News, η μεγαλύτερη αντίδραση επικεντρώνεται στη θέση του Διευθυντή Παιδείας.

Η θέση αυτή αποτελεί κόκκινο πανί εδώ και μήνες για κάποια ηγετικά στελέχη του Υπουργείου αφού αισθάνονται με τη δημιουργία θέσης Διευθυντή Παιδείας θα μειωθεί η διευθυντική ισχύς τους και θα συρρικνωθούν τα καθήκοντα και αρμοδιότητες τους.

Με δεδομένη αυτή την καταρχήν αντίδραση, η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τις ανησυχίες των αξιωματούχων του υπουργείου, καθώς και των υπολοίπων.   

Το  Paideia-News παραθέτει τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για τη θέση του Διευθυντή Παιδείας.  

Απαιτούμενα Προσόντα Διευθυντή Παιδείας

(1) Πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος ή ισότιμο προσόν σε θέμα που απαιτείται για διορισμό στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία.
(Σημ.: Ο όρος «πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο).

(2) Μεταπτυχιακός τίτλος (επιπέδου Μάστερ) στην Εκπαιδευτική Διοίκηση ή/και στην Εκπαιδευτική Ηγεσία ή/και στην Εκπαιδευτική Πολιτική ή/και σε θέμα συναφές με την εκπαίδευση ή/και τα καθήκοντα της θέσης.

(3) Δεκαπενταετής τουλάχιστον εκπαιδευτική πείρα σχετική με τα καθήκοντα της θέσης, από την οποία πενταετής τουλάχιστον πείρα σε εποπτικά/διοικητικά καθήκοντα που να περιλαμβάνουν προγραμματισμό, οργάνωση, καθοδήγηση, συντονισμό και έλεγχο εργασιών.

(4) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας.

(5) Πολύ καλή γνώση των εκπαιδευτικών θεμάτων της Κύπρου και ενημέρωση πάνω στα εκπαιδευτικά θέματα και στις διεθνείς εξελίξεις στον εκπαιδευτικό τομέα.

(6) Ακεραιότητα χαρακτήρα, διευθυντική, διοικητική και οργανωτική ικανότητα, υπευθυνότητα, πρωτοβουλία και ευθυκρισία.

Διδακτορικός τίτλος σε θέμα συναφές με τα καθήκοντα της θέσης, αποτελεί πλεονέκτημα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










304