ΥΠΠ: Άγονη και χωρίς αντικείμενο συζήτησης η περαιτέρω αντιπαράθεση για το δοκίμιο της Ιστορίας


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνέχεια σημερινών ανακοινώσεων και δηλώσεων σχετικά με το θέμα του εξεταστικού δοκιμίου του μαθήματος της Iστορίας μέσα στα πλαίσια των Παγκυπρίων Εξετάσεων, θεωρεί άγονη και χωρίς αντικείμενο συζήτησης την όποια περαιτέρω αντιπαράθεση. Οι όποιες εξηγήσεις δόθηκαν στη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

"Επισημαίνεται εκ νέου ότι στις οδηγίες διόρθωσης της Επιτροπής Θεματοθέτησης προς τους διορθωτές των εξεταστικών δοκιμίων Ιστορίας δεν υπάρχει πουθενά η οδηγία ταύτισης του σοσιαλισμού και κομμουνισμού με το φασισμό.   (βλ.http://www.moec.gov.cy/ypexams/panexams/themata_exams2016.html ).

Μεταξύ των θεματοθετώνυπήρξε πλήρης ομοφωνία. Ως είθισται, συνέταξαν τα θέματα και πρότειναν λύσεις με βάση το σχολικό εγχειρίδιο. Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν το εξεταστικό δοκίμιο, χρησιμοποιώντας συνθετική σκέψη, με βάση το σχολικό τους εγχειρίδιο.

Σημειώνεται τέλος ότι το εντεταλμένο άτομο για να προβεί σε έλεγχο και κριτική θεώρηση του δοκιμίου (reviewer) από μορφολογικής άποψης,δεν ανήκει στους θεματοθέτες

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θεωρεί ότι το θέμα εξαντλήθηκε και δεν πρόκειται να επανέλθει".

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144