Προοδευτική ΚΦ: Απογοητευτική η στάση Αναστασιάδη, Κενεβέζου στη συνάντηση με την ΠΟΦΕΝ


Η Προοδευτική ΚΦ, με ανακοίνωση της εκφράζει τη λύπη της «γιατί στη χθεσινή συνάντηση της ΠΟΦΕΝ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η στάση του Προέδρου δεν ήταν αυτή που συνηθίσαμε απέναντι στην ηγεσία της ΠΟΦΕΝ τα τελευταία χρόνια».

Αναφέρει η Προοδευτική ΚΦ:

«Τόσο επί διακυβέρνησης του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου, όσο και κατά τη διακυβέρνηση Χριστόφια, η ΠΟΦΕΝ στις συναντήσεις που πραγματοποιούσε με τους Προέδρους της Δημοκρατίας, κατάθετε τουλάχιστο τις απόψεις της. Δυστυχώς χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε μόνο είκοσι λεπτά με την ηγεσία της ΠΟΦΕΝ και δεν επιτράπηκε στους αντιπροσώπους της να εκφράσουν απόψεις και προβληματισμούς για τα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν. Πέραν τούτου, δυστυχώς, είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος δεν προβαίνει σε ενδελεχή ενημέρωση της Γραμματείας της ΠΟΦΕΝ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί δεν μας επέτρεψε ο Πρόεδρος να του μεταφέρουμε την διαφωνία των φοιτητών σε σχέση με την αποκοπή της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τη διαφωνία με την αύξηση των κομίστρων στα λεωφορεία, τη διαφωνία με την μείωση των προϋπολογισμών για την παιδεία, τη διαφωνία για την όποια προσπάθεια για εισαγωγή διδάκτρων ή εισφοράς στα δημόσια πανεπιστήμια,  την ανησυχία μας για τους 78 000 ανέργους, τη ανησυχία μας γιατί 1/3 νέους ξενιτεύεται, το παλλαϊκό αίτημα για μείωση των διδάκτρων στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Διευκρινίζουμε ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει αναλάβει τα ινία του κράτους εδώ και 6 μήνες. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για τη νέα γενιά, όπως επαγγέλονταν προεκλογικά, οι συναντήσεις με την ηγεσία του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος δεν πρέπει να γίνονται απλά για τον φωτογραφικό φακό αλλά να γίνονται με την απαιτούμενη διάρκεια και στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου και όχι στα πλαίσια ενός μονολόγου. Το χθεσινό ήταν ακόμα ένα κτύπημα στο κύρος της Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί 20 000 και πλέον φοιτητές, αφού στις πιο αποφάσεις της Κυβέρνησης καμία συμμετοχή και σε κανένα διάλογο δε συμμετείχε η ΠΟΦΕΝ ως κοινωνικός εταίρος.

Στο στόχαστρο οι κοινωνικές παροχές που δίνονται στους φοιτητές!

Πέραν των πιο πάνω, εκφράζουμε την έκπληξη μας για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ισχυρίστηκε ότι ο Υπουργός Παιδείας εξάγγειλε την ενοποίηση των επιδομάτων που θα δίνονται στους φοιτητές. Διερωτόμαστε πότε πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, σε συνεννόηση με ποιους και γιατί; Προφανώς η Κυβέρνησης Αναστασιάδη προχωρεί ακάθεκτη στο φάγωμα του Πακέτου Φοιτητικής Μέριμνας, της κρατικής χορηγίας αλλά και στην περαιτέρω μείωση του κονδυλιού του Ιδρύματος Κρατικών υποτροφιών, που σημειώνουμε ότι το 2013-2014 θα είναι μειωμένος κατά 500 000 περίπου.

Ως Προοδευτική Κ.Φ απαιτούμε από την υπόλοιπη Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ, που αποτελείται από τις κυβερνητικές παρατάξεις της Πρωτοπορίας (ΔΗΣΥ) και Αναγέννησης (ΔΗΚΟ) όπως αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και προασπιστούμε συλλογικά τα όσα κατακτήσαμε στα 40 χρόνια ζωής και δράσης του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος! Αυτή την ώρα οφείλουμε ενωμένοι να υπερασπιστούμε αυτούς που εκπροσωπούμε και όχι την όποια Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε ότι η Προοδευτική και το 2003-2008 αλλά και το 2008-2013 ήταν στο δρόμο και ποτέ δεν απέρριψε στην ΠΟΦΕΝ την όποια αντίδραση σε μέτρα κατά των φοιτητών.

Κλείνοντας καλούμε όλους τους φοιτητές, την Πέμπτη 5/9 η ώρα 1600 να δώσουν μαζικά το παρόν τους έξω από την Βουλή. Να καταγγείλουμε την πρωτοφανή επίθεση που δέχεται η νέα γενιά αλλά και να αγωνιστούμε για να επαναφέρουμε όσα απωλέσαμε. Ο αγώνας είναι υπόθεση όλων και οι περικοπές αφορούν και τους αριστερούς και τους δεξιούς και τους κεντρώους! Έτσι και το πιο πάνω κάλεσμα, απευθύνετε σε όλους!» 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










112