Προοδευτική Καθηγητών: Η Επ. Διοικήσεως καίει το Υπουργείο Παιδείας


«Καταπέλτης η Επίτροπος Διοικήσεως κατά  του υπουργείου Παιδείας, υψηλόβαθμων στελεχών του, αλλά και του ίδιου του Υπουργού.  Ούτε λίγο, ούτε πολύ τους κατηγορεί ευθέως για παντελή έλλειψη σεβασμού απέναντι στα δικαιώματα του παιδιού, αδιαφορίας, συγκάλυψης και προκλητικής συμπεριφοράς». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Καθηγητών και προσθέτει:  

Συγκεκριμένα το παράπονο στρεφόταν κατά του Υπουργείου Παιδείας το οποίο, παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές της Επιτρόπου Προστασίας του Παιδιού, Επιτρόπου Διοικήσεως, επιστολών των γονιών, με προκλητική αλαζονία αρνήθηκε ν’ ασχοληθεί καλύπτοντας πλήρως την εγκληματική συμπεριφορά του Διευθυντή.

Σύμφωνα με τους παραπονούμενους γονείς, ο γιος τους (που το 2014 ήταν πρόεδρος της ΠΣΕΜ), υπέβαλε στις 22 Μαΐου 2014 καταγγελία για θέμα που αφορούσε τις συνθήκες που επικροτούσαν στην αίθουσα διεξαγωγής της εξέτασης στο μάθημα των Αρχαίων στις Παγκύπριες Εξετάσεις.  Από τότε άρχισε ανηλεής πόλεμος και κυνηγητό στο μαθητή, από τον εν λόγω Διευθυντή.  Ζητούσε την παραδειγματική του τιμωρία, ενέπλεξε το παιδί σε βανδαλισμούς, τον δυσφήμισε, τον κυνήγησε.  Παρέμβηκε  η Επίτροπος αλλά το Υπουργείο Παιδείας αγρόν ηγόρασε.

Ο Διευθυντής συνέχισε ακάθεκτος και όταν ο μαθητής αποφοίτησε.  Αρνήθηκε να του παραχωρήσει βεβαίωση στην οποία ν’ αναφέρεται ότι, κατά την σχολική χρονιά 2013-2014 ήταν πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου.

Η Επίτροπος καλεί το Υπουργείο Παιδείας, έστω και τώρα, να λάβει μέτρα κατά του Διευθυντή, για κακόβουλη και άδικη συμπεριφορά του λυκειάρχη και να ληφθεί επίσημη θέση από το Υπουργείο.  Συγκεκριμένα η Επίτροπος επισημαίνει:

«Σε αντίθετη περίπτωση, το τελευταίο αποδεδειγμένα, αποτυγχάνει σ’ αυτά που το ίδιο επιδιώκει να εκπαιδεύσει τους μαθητές: τον σεβασμό στα δικαιώματα των άλλων.  Εξάλλου, η άρνηση του τελευταίου, μέχρι και πρόσφατα, να εκδώσει μια βεβαίωση ότι ο μαθητής κατείχε τη θέση του προέδρου του μαθητικού συμβουλίου, την οποία αναγκάστηκε, τελικά, να εκδώσει το ίδιο το υπουργείο, καταδεικνύει πολλά».

Ακούσατε κ. Υπουργέ τι σας λέει η Επίτροπος;  Αποτύχατε.  Και καταλήγει η Επίτροπος Διοικήσεως.

 «Ενώ λοιπόν, αυτά καταγγέλθηκαν στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, η οποία είχε υποχρέωση να προχωρήσει στη διερεύνηση των καταγγελιών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καταγγελθείς διευθυντής είχε περιπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα, οι καταγγελίες, όπως προκύπτει, δεν διερευνήθηκαν ποτέ».

Εμείς απλώς να επισημάνουμε και τα πιο κάτω:

  • Είναι ο ίδιος Διευθυντής ο οποίος φέτος προέβη στην πραξικοπηματική εκλογή της ΠΣΕΜ βαφτίζοντας τον εαυτό του μέλος της Εφορευτικής των μαθητών και χρήζοντας εαυτόν πρόεδρό της με νικήσα ψήφο, καθόρισε το αποτέλεσμα των εκλογών (Το θέμα βρίσκεται στη δικαιοσύνη).
  • Είναι ο ίδιος Διευθυντής που αρνήθηκε την είσοδο της Δικοινοτικής Χορωδίας στο σχολείο σε προγραμματισμένο μαθητικό συνέδριο.
  • Είναι ο ίδιος Διευθυντής που απολογήθηκε στη Χρυσή Αυγή γιατί έγινε αναφορά, από εκπαιδευτικό, για τα πορίσματα συνεδρίου που αφορούσε το ρατσισμό.
  • Είναι ο ίδιος Διευθυντής που πειθανάγκασε εκπαιδευτικούς να φύγουν από το σχολείου του, για λόγους τους οποίους μπορεί ο καθένας να φανταστεί.
  • Είναι ο ίδιος Διευθυντής που καταγγέλθηκε, σωρηδόν, για πειθαρχικά παραπτώματα εντός της σχολικής μονάδας.
  • Είναι ο ίδιος Διευθυντής που κυνήγησε με πάθος τους μαθητές του γιατί δεν συμφωνούσαν με την αυταρχική συμπεριφορά του.

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν κ. Υπουργέ στο χώρο της Παιδείας και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα.  Σε άλλες περιπτώσεις και κάτω από άλλες συνθήκες κάποιοι θα ζητούσαν εδώ και τώρα την παραίτησή σας. Ακούστε, τουλάχιστον, τη δραματική έκκληση της Επιτρόπου Διοικήσεως: «Έστω και τώρα, πάρτε μέτρα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










112