Πρόεδρος ΙΠΕ: Σημαντικός θεσμός η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας


Για τη καθιέρωση ενός πολύ σημαντικού θεσμού, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), κ. Γιώργος Γεωργίου, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2014 που πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ΙΠΕ.

«Το ενδιαφέρον για την έρευνα και την καινοτομία αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, γεγονός που καταδεικνύει και η αυξημένη προσέλευση του κοινού και η εμπλοκή των ερευνητών στις δράσεις του Ιδρύματος στο πλαίσιο της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας», είπε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα ως προς την ανάπτυξη ερευνητικής κουλτούρας στην Κύπρο.

Ο κ. Γεωργίου, σημείωσε παράλληλα ότι σημαντικό μέρος των κονδυλίων για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αναμένεται να διατεθούν προς νέους επιστήμονες, ανάγκη η οποία καταγράφεται στη μελέτη της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Κύπρο.

Κατά την Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, το ΙΠΕ προέβη σε σειρά δράσεων όπως η διοργάνωση σεμιναρίων, η διάλεξη του Κύπριου διακεκριμένου ερευνητή Ελευθέριου Διαμαντή, επιστημονικά καφενεία, οι επισκέψεις σχολείων σε ερευνητικά εργαστήρια και καινοτόμες επιχειρήσεις και οι ετήσιες βραβεύσεις ερευνητών. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε η εκδήλωση «Με τη Ματιά του… Ερευνητή», η οποία διοργανώνεται για ένατη συνεχή χρονιά με εξαιρετική προσέλευση κοινού κάθε ηλικίας. Στα τριάντα πέντε περίπτερα που στελεχώθηκαν με ερευνητές από Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε διαδραστικές ερευνητικές δραστηριότητες και να ενημερωθούν στο πλαίσιο μιας εορταστικής ατμόσφαιρας για επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα και ιδιαίτερα για τα κυπριακά επιτεύγματα στον τομέα.

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ανάδειξη του ρόλου της έρευνας και της καινοτομίας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας καθώς και η ενίσχυση της δημόσιας εικόνας των ερευνητών και η ενθάρρυνση νέων επιστημόνων να ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στην έρευνα και την τεχνολογία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147