ΠΑΣΥΔΥ: Παγοποίηση των προαγωγών θα επιφέρει σωρεία δυσλειτουργιών στο δημόσιο


Την έντονη αντίθεση της στην πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού για παγοποίηση των προαγωγών στο δημόσιο και ευρύτερα στο δημόσιο τομέα εκφράζει με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής η ΠΑΣΥΔΥ. Στην επιστολή της που κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών η ΠΑΣΥΔΥ επισημαίνει ότι  «το προτεινόμενο μέτρο επιφέρει σωρεία δυσλειτουργιών στην ομαλή οργανωτική διάρθρωση και διοίκηση των επηρεαζόμενων τμημάτων/υπηρεσιών του δημοσίου, που αδιαμφισβήτητα θα υπερκεράσει τις εξοικονομήσεις που επιδιώκονται»

 Αναφέρει στην επιστολή της η ΠΑΣΥΔΥ:

«Πρόεδρο Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου, Λευκωσία.

Κύριε Πρόεδρε,

Αναφερόμαστε στην πρόταση νόμου του Βουλευτή κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τίτλο «Ο περί της Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (Ειδικές Διατάξεις) Νόμος του 2013, επί της οποίας έχουμε κληθεί ως Οργάνωση να τοποθετηθούμε σε σημερινή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Ανάμεσα στις πρόνοιες της υπό αναφορά πρότασης Νόμου περιλαμβάνεται και η αναστολή στην πλήρωση θέσεων Προαγωγής στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν και αναφερόμαστε ιδιαίτερα στην παγοποίηση του κρατικού μισθολογίου, που περιλαμβάνει παγοποίηση στις χορηγούμενες γενικές αυξήσεις, το τιμαριθμικό επίδομα, τις ετήσιες προσαυξήσεις, περιλαμβανομένων και αλυσιδωτών περικοπών σε μισθοδοτικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα.

Ενόψει των πιο πάνω επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη διαφωνία μας σε ενδεχόμενη υιοθέτηση του προτεινόμενου μέτρου, που στην ουσία αφαιρά και το ελάχιστο κίνητρο για τους υπαλλήλους του δημοσίου για αυξημένη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα, που δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα πρέπει από κοινού να συνεργαστούν για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας.

Περαιτέρω οι σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις μας εστιάζονται και στην πεποίθησή μας ότι το προτεινόμενο μέτρο επιφέρει σωρεία δυσλειτουργιών στην ομαλή οργανωτική διάρθρωση και διοίκηση των επηρεαζόμενων τμημάτων/υπηρεσιών του δημοσίου, που αδιαμφισβήτητα θα υπερκεράσει τις εξοικονομήσεις που επιδιώκονται.

Καταλήγοντας, επισημαίνουμε ότι παρά τις δημόσιες εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για κοινωνικό διάλογο, εντούτοις με λύπη διαπιστώνουμε ότι για πολύ σοβαρά θέματα που μας αφορούν καλούμαστε απλά να τοποθετηθούμε ενώπιον του Νομοθετικού Σώματος, χωρίς να προηγηθεί η επιβαλλόμενη ενδελεχής μελέτη και διαβούλευση στους θεσμοθετημένους μηχανισμούς συζήτησης εργασιακών θεμάτων.

Ενόψει των πιο πάνω, επανατονίζουμε και πάλι την αντίθεση μας τόσο επί της ουσίας όσο και επί της ακολουθητέας διαδικασίας στην αντίκρυση αυτών των θεμάτων και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη διαφύλαξη των αρχών του κοινωνικού διάλογου και των εργασιακών θεσμίων».

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










194