Παγκύπριο βραβείο για μαθητές του «Ολύμπιον» στον Διαγωνισμό Τεχνολογίας και Καινοτομίας


Το Γυμνάσιο-Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ ανακοινώνει ακόμη μια διάκριση για μαθητές/τριες του, αυτή τη φορά στο μάθημα της Τεχνολογίας. Συγκεκριμένα οι μαθητές Ηρακλέους Μαριαλένα, Ιορδάνου Ευριπίδης, Κυρμίτσης Μάριος, Σιαμακκίδη Θεοφανώ, Σωφρονίου Παναγιώτης, Χατζούδης Γιώργος, Μέλη Γιώργος, Γρηγορίου Ελένη, Φρυδά Χαράλαμπος του τμήματος Γ’1 απέσπασαν 3ο Παγκύπριο βραβείο στον Διαγωνισμό Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση με την κατασκευή τους «Το κράνος που σώζει ζωές».

Οι μαθητές θέλοντας να συμβάλουν στη μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα κράνος που όταν ο χρήστης δεν το φορά, η μοτοσυκλέτα του δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Οι μαθητές χρησιμοποιώντας διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα κατασκεύασαν ένα κύκλωμα το οποίο ενσωματώθηκε σε ένα κράνος και συνδέθηκε με μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έτσι ώστε αυτή να μην εκκινεί όταν ο οδηγός δε φοράει το κράνος ασφαλείας.

Την καθοδήγηση των μαθητών για την υλοποίηση της κατασκευής ανέλαβε ο καθηγητής Σχεδιασμού και Τεχνολογίας κ. Κωνσταντίνος Χατζήπαπας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










129