Οι τελευταίοι των Μοϊκανών


Αγαπητοί αρμόδιοι, είτε από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, είτε από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ, είτε από πλευράς της Νομοθετικής Εξουσίας.

Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνάντηση της 5ης Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας, παρουσία του έντιμου κυρίου υπουργού, στην οποία μας δόθηκε η ευκαιρία να υποβάλουμε τις δικές μας εισηγήσεις και να ακούσουμε τις εισηγήσεις και των άλλων κλάδων, στους οποίους παρουσιάζεται πρόβλημα επαναδιορισμού εκπαιδευτικών. Αν και κάποιοι κλάδοι επιμένουν να συγκρίνουν ανόμοια πράγματα, δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε παιχνίδια αντιπαράθεσης και σύγκρισης μεταξύ κλάδων.

Αποτελούμε ομάδα 10 ατόμων με υπηρεσία από 6 έως 15 χρόνια στη δημόσια παιδεία. Έχουμε επενδύσει χρόνο στερούμενοι τις οικογένειες μας, υπηρετώντας όπου και όπως μας ζητήθηκε, με προσωπικό κόστος. Ο Γολγοθάς μας αναμένεται να έχει τέλος στην επόμενη διετία, όπου 84 συνάδελφοι το 2017 και 78 το 2018 αντίστοιχα, θα πάρουν δίωρη μείωση διδακτικών περιόδων λόγω ετών υπηρεσίας. Συνολικά δηλαδή, οι ώρες αυτές θα αντιστοιχούν σε 14-15 καθηγητές. Είναι η μόνη πηγή νέων αναγκών στον κλάδο, αφού οι αφυπηρετήσεις του κλάδου εκτείνονται σε μεγάλο βάθος χρόνου (επισυνάπτεται γραφική παράσταση).

Οι απαιτήσεις μας είναι ελάχιστες, αλλά ουσιαστικές, για να απαμβλυνθεί το πρόβλημα για τη φετινή χρονιά. Ζητούμε όπως το Υπουργείο, θέσει άμεσα σε εφαρμογή τις λύσεις που κατατέθηκαν στην προαναφερθείσα συνεδρία, δηλαδή:

  • Να δοθούν ώρες υπευθυνότηταςσε καθηγητές Πληροφορικής.
  • Επιπλέον απόσπαση για τον καλύτερο συντονισμό του  προγράμματος ECDL, που θα εφαρμοστεί τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις επαρχίες.
  • Πλήρης άρση των μέτρων για αύξηση των μαθητών της Α’ Γυμνασίου στα εργαστήρια.
  • Αποσπάσεις στα συστήματα Ωρολογίου Εκπαιδευτικών, Ημερολογίου Λειτουργών και Διαχείρισης Εξοπλισμού Σχολείων, τα οποία μετά από χρόνια επένδυσης παραμένουν ξεκρέμαστα, με κίνδυνο να περιπέσουν σε αχρησία, πράγμα που συνιστά διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
  • Επιστροφή στον κλάδο της θέσης ΒΔ Α’ του συναδέλφου που προάχθηκε, συν το χρόνο σε Επιθεωρητή (εφόσον και οι δυο θέσεις ήταν εγκεκριμένες στον ίδιο προϋπολογισμό).
  • Απόσπαση στην Υπηρεσία Φοιτητικών Χορηγιών, η οποία πλέον υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και υπάρχει άμεση ανάγκη για άτομο Πληροφορικής με γνώσεις προγραμματισμού SQL.
  • Αποσπάσεις στα έργα ΤΠΕ με στόχο την ενίσχυση της ομαλής έναρξης του προγράμματος ΣΥΥ, για το οποίο ήδη έχουν εργαστεί την προηγούμενη χρονιά 3.5 άτομα, ένας εκ των οποίων Συμβασιούχος. Η επιτυχία αυτού του προγράμματος θα σηματοδοτήσει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στον χώρο της εκπαιδευτικής διοίκησης.

Τα πιο πάνω μέτρα, μαζί με τις υφιστάμενες συμπληρωματικές ανάγκες, όπως προκύπτουν μέχρι στιγμής από τα Επαρχιακά Γραφεία Προγραμματισμού, λύνουν άμεσα το πρόβλημα, χωρίς να επηρεάζουν ουσιαστικά τους προγραμματισμούς του Υπουργείου και με ελάχιστο οικονομικό κόστος.

Ζητούμε την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2017-2018, ούτως ώστε να μην βρεθούμε εξ απροόπτου και πάλι.

Δείχνουμε κατανόηση στις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να λάβει το υπουργείο, αλλά αυτή η τεχνιοτρόπως αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού στις πλάτες των εργαζομένων πρέπει να σταματήσει. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως τον Απρίλιο του 2016 οι δηλωμένες ανάγκες του υπουργείου σε καθηγητές πληροφορικής ανερχόταν στους 17 επιπλέον. Με τα διάφορα τεχνάσματα και αλχημείες οι ανάγκες εξανεμίστηκαν τελείως και αναγκαζόμαστε εμείς να προτείνουμε λύσεις. Επιθυμούμε να τονίσουμε την αποφασιστικότητά μας για διεκδίκηση του δικαιώματος της εξασφάλισης της εργασίας μας Αυτή είναι και η τελευταία φορά εκ μέρους μας, η επόμενη φορά που θα είναι μέσω του στο Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Με εκτίμηση,

Ομάδα Αδιόριστων Καθηγητών Πληροφορικής

Κοφτερός Ξενοφών

Βασιλείου Άννα

Βάσου Μαρία

Γεωργαλλά Φλώρα

Παπαδούρης Γιώργος

Πέτρου Χριστιάνα

Σκουτέλη Χαρίκλεια

Τσιακκούρη Ελένη

Χατζηχριστοφόρου Χριστόφορος

Αγαθαγγέλου Ηλίας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144