Οδηγίες ΥΠΠ για εγγραφές μαθητών στην Α΄τάξη Τεχνικών Σχολών


Μ ε εγκύκλιό του ο Διευθυντής Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Ηλίας Μαρκάτζιης ενημερώνει τους Διευθυντές Τεχνικών Σχολών τα ακόλουθα:

   1) Η κάθε Τεχνική Σχολή θα προβαίνει σε μοριοδότηση για τις εγγραφές του Α' έτους σε κλάδους όπου ο αριθμός των μαθητών που ενδιαφέρονται να εγγραφούν είναι οριακός ή υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων στο κάθε σχολείο, σύμφωνα με τις δηλώσεις Φεβρουαρίου. Εάν ο αριθμός των ενδιαφερομένων μαθητών είναι μικρότερος από τις διαθέσιμες θέσεις, οι εγγραφές γίνονται σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες και εγγράφονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο.

   2) Στην περίπτωση που ο μαθητής επιθυμεί να εγγραφεί σε ειδικότητα που εμπίπτει σε μοριοδότηση, τότε αυτός εντάσσεται σε διαδικασία προεγγραφής με μοριοδότηση στις 22 και 23 Ιουνίου 2016. Με τη συνοδεία του κηδεμόνα του δηλώνει και δεύτερη προτίμηση, σε άλλη ειδικότητα, η οποία δεν είναι υπό μοριοδότηση. Σε διαφορετική περίπτωση ο μαθητής μπορεί να εγγραφεί σε Λύκειο.

   3) Εάν ο μαθητής μοριοδοτείται επιπρόσθετα λόγω ειδικών κριτηρίων και με ειδικά κριτήρια, πρέπει να προσκομίσει απαραίτητα φωτοαντίγραφα των πιο κάτω Πιστοποιητικών, ανάλογα με την περίπτωση:

α) Βεβαίωση του Γραφείου Ευημερίας ότι είναι λήπτης δημόσιου βοηθήματος β) Πιστοποιητικό θανάτου του γονέα γ) Ταυτότητα πολυτέκνων Πιστοποιητικά τα οποία θα υποβάλλονται εκπρόθεσμα δεν θα γίνονται αποδεκτά.  Τα στοιχεία θα καταχωρούνται σε λογισμικό που έχει ετοιμαστεί για τον σκοπό αυτό και θα εκτυπώνεται αμέσως αποδεικτικό μοριοδότησης με το σύνολο των μορίων που εξασφαλίζει ο κάθε μαθητής.

   4) Το αποδεικτικό μοριοδότησης θα υπογράφεται από τον κηδεμόνα και τον λειτουργό εγγραφών εις διπλούν. Μετά την προεγγραφή, ένα αντίγραφο του αποδεικτικού μοριοδότησης, το απολυτήριο του μαθητή μαζί με τα φωτοαντίγραφα πιστοποίησης των κριτηρίων παραμένουν στο σχολείο. Ο κηδεμόνας λαμβάνει το άλλο αντίγραφο του αποδεικτικού μοριοδότησης.

   5) Οι προεγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 23/6/2016 στις 13:30. Εάν είναι δυνατόν την ίδια μέρα ή το αργότερο στις 24/06/2016 το πρωί θα πρέπει να αναρτηθούν τα αποτελέσματα μοριοδότησης. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουνίου 2016 που έχουν προκύψει από τη μοριοδότηση με την προσκόμιση του πρωτότυπου απολυτηρίου.

   6) Η πρώτη κατανομή των θέσεων θα γίνεται με βάση την πρώτη δήλωση προτίμησης ειδικότητας. Αυτοί που δεν θα εξασφαλίσουν θέση θα εγγράφονται στον κλάδο της δεύτερης τους επιλογής, ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις.

   7) Μαθητές οι οποίοι προέρχονται από Λύκειο λόγω στασιμότητας θα μοριοδοτούνται βάσει του απολυτηρίου Γυμνασίου.

   8) Μαθητές Γ' Γυμνασίου που παρέμειναν ανεξεταστέοι δικαιούνται να δηλώσουν τον κλάδο προτίμησης τους, αλλά δεν εντάσσονται στη μοριοδότηση του Ιουνίου. Οι μαθητές αυτοί έχουν δικαίωμα εγγραφής εκεί και όπου υπάρχει διαθέσιμη θέση τον Σεπτέμβριο, εάν εξασφαλίσουν απολυτήριο Γυμνασίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










125