Λουκαΐδης για Σχέδ. Διορισμών: Με «μπακαλίστικες» διαδικασίες οδηγούμε σε βιομηχανία φροντιστηρίων


 Μπορεί το ΑΚΕΛ να τήρησε αποχή στη διαδικασία της ψηφοφορίας του νέου σχεδίου διορισμών στην Ολομέλεια της Βουλής όμως δεν παρέλειψε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης του υπουργού Παιδείας και του ΔΗΣΥ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ενώ αμφισβήτησε και την επιστημονική πλευρά του σχεδίου.

Ο Εκπρόσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι δεν μπορεί ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από μια εβδομάδα να οδηγείται στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Για το λόγο αυτό ζήτησε την αναβολή της συζήτησης. Τελικά έγινε ψηφοφορία και 25 βουλευτές ψήφισαν εναντίον της πρότασης, 21 υπέρ και η ΕΔΕΚ (4) τήρησαν αποχή.

Ακολούθως οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ. Λουκαΐδη να αναφέρει ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν μπακαλίστικες και το σχέδιο χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Συνεχίζοντας είπε ότι στη μοριοδότηση έχουν γίνει σοβαρότατα λάθη. Αναφερόμενος στο 50% των μονάδων που δίνονται στην γραπτή εξέταση είπε ότι θα οδηγήσουμε τους απόφοιτους των πανεπιστημίων σε μια βιομηχανία φροντιστηρίων. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ.  Λουκαΐδης  στο ποσοστό που δίνεται στα Ελληνικά λέγοντας ότι ένας άριστος π.χ. Μαθηματικός  θα χάνει για μισή μονάδα τη θέση από ένα άλλο που θα κάνει φροντιστήρια. Δηλαδή κατέληξε θα περνούν εκείνοι που έχουν οικονομικά μέσα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










142