Η καθοριστική παρέμβαση της Αθηνάς Κυριακίδου για την ψήφιση του σχεδίου διορισμών


 Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου φάνηκε από την αρχή της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής ότι θα ηγείτο από το κόμμα της, της προσπάθειας για την ψήφιση του νομοσχεδίου του νέου συστήματος διορισμών των εκπαιδευτικών. Αυτό, παρά το γεγονός ότι υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο συνάδελφος της Γιώργος Προκοπίου.

Ήταν σαφές, από την αρχή της προσπάθειας του υπουργού Παιδείας ότι χωρίς το ΔΗΚΟ δεν περνούσε το σχέδιο αφού δεν θα υπήρχε πλειοψηφία .

Στην πρώτη της παρέμβαση στην πρόταση Λουκαΐδη για αναβολή της συζήτησης ήταν ξεκάθαρη: «Είμαι πέραν των 11 χρόνων στην Επιτροπή Παιδείας και έχουμε εξαντλήσει τη συζήτηση του θέματος» είπε. Ήταν η πρώτη ένδειξη της κατάληξης της συζήτησης.

Μιλώντας για το θέμα είπε ότι στη Μέση Εκπαίδευση το πρόβλημα είναι μεγάλο ενώ στη Δημοτική οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται είναι νεαρά άτομα προσθέτοντας: «δεν πρόκειται για αριθμούς, αλλά για ανθρώπους που υπηρετούν την εκπαίδευση όταν τους είχε ανάγκη». Ακολούθως είπε «ότι ενώ το Υπουργείο Παιδείας μοριοδοτούσε το διδακτορικό με 15% εμείς το κάναμε 9% και ενώ το ΥΠΠ είχε καθορίσει το 2022 για λήξη της μεταβατικής περιόδου εμείς την κάναμε μέχρι το 2027»                   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177