Εκδήλωση ΚΟΕΔ, ΑΠΚΥ: «The relation between school leadership and the aims of the school»


Το Πρόγραμμα Επιστήμες της Αγωγής - Κατεύθυνση Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Πολιτικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και o Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ) σας προσκαλούν σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στις 6:30 μ.μ. στο κτήριο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου στα Λατσιά (Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 33 Latsia Business Center) στον 4ο όροφο με θέμα:

«The relation between school leadership and the aims of the school»

Ομιλητής: Professor Niclas Ronnstrom University of Stockholm

Η διάλεξη θα εστιάσει στον μονοδιάστατο, κατά την άποψη του ομιλητή, προσανατολισμό της εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής ηγεσίας, και συνακόλουθα των πολιτικών και των πρακτικών που υιοθετούνται, με βάση την οικονομική απόδοση και επίδοση των εθνών-κρατών. Τα κράτη φαίνεται ότι ταυτίζουν την εκπαίδευση, σε μεγάλο βαθμό, ως ανταπόκριση στις επιταγές της οικονομίας της γνώσης και της παγκοσμιοποίησης, προωθώντας μία στενή σχέση μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης, της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της αναβάθμισης του ανθρώπινου κεφαλαίου ενός έθνους, με την υπεροχή της οικονομίας. Η μονομερής αυτή αντίληψη δημιουργεί στρεβλώσεις στην εκπαίδευση και την εκπαιδευτική ηγεσία, εφόσον περιορίζει σημαντικά στοιχεία όπως η ανθρώπινη πρακτική, συνεισφορά και αλληλεπίδραση. Στόχος της σύγχρονης εκπαίδευσης είναι, όπως θα αναλύσει ο Niclas Rönnström, η ενίσχυσή της με αυτά τα στοιχεία που εμπλουτίζουν, διευρύνουν και ισορροπούν τις εκπαιδευτικές διεργασίες σε σχέση με τις στενές οικονομικές απόψεις που φαίνεται να κυριαρχούν σήμερα.

 

O Niclas Rönnström είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και διευθυντής του εθνικού προγράμματος κατάρτισης για τη σχολική ηγεσία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επικοινωνία, τις επικοινωνιακές συνθήκες και την επικοινωνιακή ικανότητα στην ηγεσία και την εκπαίδευση; την παγκοσμιοποίηση και την εκπαίδευση για την ιδιότητα του πολίτη, καθώς και την εκπαιδευτική ηγεσία σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης και οικονομικής κυριαρχίας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.        

Διάρκεια εκδήλωσης: 1 ώρα και 15'. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










124