Δυσαρέσκεια Σχολικής Εφορίας Λάρνακας για ανέγερση νέας Τεχνικής Σχολής σε περιοχή στην Αραδίππου


Τη δυσαρέσκεια της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας για την ανέγερση νέας Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, στη θέση της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, σε περιοχή στην Αραδίππου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Εφορίας Ιωάννης Φιλίππου.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Φιλίππου «έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο Παιδείας ότι μια νέα Τεχνική Σχολή θα ανεγερθεί στη περιοχή της Αραδίππου παρά τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς πίσω από ιδιωτικό Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης. Η Σχολική Εφορία διαφωνεί κάθετα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έχοντας υποδείξει δύο χώρους για ανέγερση νέας Τεχνικής Σχολής».
Εξήγησε ότι «από τη Σχολική Εφορία έχει υποδειχθεί ο χώρος που βρίσκεται το Συμβούλιο Πατατών και ο χώρος όπου θα ανεγείρετο η χονδρική αγορά του Δήμου Λάρνακας, δηλαδή στη περιοχή Δρομολαξιάς που βρίσκεται εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φιλίππου είπε ότι «γνωρίζουμε πως έχει γίνει μια προσυμφωνία μεταξύ της Διαχειριστικής Επιτροπής της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής με μεγάλη εργοληπτική εταιρεία για ανέγερση αγνώστων στοιχείων κτιρίου, το οποίο όπως έχει λεχθεί, θα είναι εμπορικό κέντρο που θα στεγάζει και ιδιωτική σχολή ξένων γλωσσών. Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για την ανέγερση ενός τέτοιου κτιρίου αφού σύμφωνα με το κληροδότημα του Διανελλείου Ορφανοτροφείου ο χώρος θα πρέπει να παραμείνει στη δημόσια παιδεία».
Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας υπενθύμισε πως «το Μάιο του 2004, μετά τη συμφωνία για ανταλλαγή, έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και Μητρόπολης Κιτίου για την εκτίμηση της αξίας της γης.  Αρχικά η Μητρόπολη εκτιμούσε τη γη στα δέκα εκατομμύρια ευρώ ενώ το κράτος έκανε λόγο για τρία εκατομμύρια.
Τελικά η εκτίμηση του κράτους ανήλθε στα 4 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο θα πρέπει να γίνει ανταλλαγή με κρατική γη ίσης αξίας, ώστε να γίνει αποδεκτή από το Διανέλλειο Ορφανοτροφείο».
Ο κ. Φιλίππου εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκεια της Σχολικής Εφορίας και με την αναίρεση της υπόσχεσης για δημιουργία του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) στη Λάρνακα. Ο Υπουργός Παιδείας έχει πρόσφατα αναφέρει ότι θα γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός και όποια πόλη προσφέρει περισσότερα, σε αυτήν θα ανεγερθεί και το ΑΞΙΚ».
Πρόσθεσε ότι «η Αγία Νάπα έχει πρόσφατα ανακοινώσει ότι προσφέρει ένα μεγάλο δημόσιο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται κοντά στο κέντρο προκειμένου να ανεγερθεί το ΑΞΙΚ. Δηλαδή και με αυτή τη κίνηση η Λάρνακα εξακολουθεί να παραμένει ο φτωχός συγγενής,  παρά το γεγονός ότι διαχρονικά το Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο στεγαζόταν στη Διανέλλειο Τεχνική Σχολή».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φιλίππου είπε ότι «μιλούμε για υποσχέσεις για έργα υποδομής που θα έπρεπε να γίνουν στη Λάρνακα και τα οποία δεν υλοποιούνται. Οι Λαρνακείς έχουν χορτάσει από υποσχέσεις, που δόθηκαν κατά καιρούς και έφτασε πλέον ο καιρός να έχουν απαιτήσεις γι’αυτά που τους αφορούν».   
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145