Βραβεύτηκαν οι μαθητές του 7ου διαγωνισμού της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου


Βραβεύτηκαν χθες στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου οι μαθητές του 7ου διαγωνισμού της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή, των εκκλησιαστικών, πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου. Η  τελετή βράβευσης έγινε μετά την πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου για την 1η Απριλίου.
Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ, πως ο διαγωνισμός έχει καταστεί θεσμός με τον ερχομό του στην Πάφο ως Μητροπολίτης και από τότε επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Απευθύνεται  σημείωσε,  στους μαθητές της Γ’  Λυκείου των εκπαιδευτηρίων της Επαρχίας Πάφου και θεσπίστηκε – όπως είπε -  με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τα εθνικά μας θέματα, τη γλώσσα, την ελληνική μας ιστορία, το ρόλο της εκκλησίας, τη διατήρηση της ταυτότητας μας και την εθνική μας παράδοση.  
Το πρώτο βραβείο της τάξης των  1200 ευρώ , εξασφάλισε η Μαρία Μωϋσή του Λυκείου Κύκκου. Το δεύτερο βραβείο των  800 ευρώ  εξασφάλισε η  Ηλιγιάννα  Χρίστου του Λυκείου Κύκκου , και τέλος το τρίτο βραβείο εξασφάλισαν από κοινού ο Δημήτρης Κυριακίδης του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη στη Γεροσκήπου και  η  Σκεύη Φιλίππου του Λυκείου Κύκκου οι οποίοι έλαβαν ο καθένας τους το χρηματικό έπαθλο των  250 ευρώ . 
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πάφου, το φετινό θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι μαθητές της Γ Λυκείου που συμμετείχαν ήταν: “ H Εκκλησία δεν σταμάτησε σε καμιά εποχή να μάχεται για την πνευματική μεταμόρφωση του ελληνικού λαού μέχρι τις αρχές του Χριστιανικού Ευαγγελίου. Προτεραιότητα της βέβαια υπήρξε διαχρονικά η εθνική επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου κάτω από αντίξοες συνθήκες”.
Όπως ανέφερε ο Πανιερώτατος από τους μαθητές ζητήθηκε να αναπτύξουν τις απόψεις τους σε ένα κείμενο δοκιμιακού τύπου εξετάζοντας παράλληλα την συμβολή της Εκκλησίας της Κύπρου πρώτα στην προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην κατεχόμενη πατρίδα μας και δεύτερον στην αντιμετώπιση των έντονων κοινωνικών προβλημάτων που προκάλεσαν στον τόπο μας οι δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες.
Η επιλογή του θέματος γίνεται από μια πενταμελής που έχει καταρτιστεί  υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου και με τη συμμετοχή του Συντονιστή Διευθυντή του Υπουργείου Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου και τριών φιλολόγων που εργάζονται στα Γυμνάσια και όχι στα Λύκεια, για ευνόητους λόγους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










257