Από 24 μεχρι 28 Νοεμβρίου η «Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας» από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας


Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, μεγάλο αριθμό επισκέψεων σχολείων σε ερευνητικά κέντρα, εκδηλώσεις για την ανάδειξη της σημασίας της έρευνας και της καινοτομίας, βραβεύσεις Κύπριων ερευνητών, έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας και άλλες σημαντικές δράσεις θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2014», που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) μεταξύ 24 και 28 Νοεμβρίου 2014.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2014», παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ, Δρ Βασίλης Τσάκαλος, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης.

«Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας, καθώς και η ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από τα κυπριακά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις προς το ευρύ κοινό», σημείωσε ο κ. Τσάκαλος, τονίζοντας ότι η «επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποτελεί προτεραιότητα εξέχουσας σημασίας».

Κατά την «Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας 2014», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, οι πιο κάτω δράσεις:

  • Διάλεξη του διακεκριμένου Κύπριου καθηγητή Εργαστηριακής Ιατρικής και επικεφαλής στο Τμήμα Κλινικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Mount Sinai, Ελευθέριου Διαμαντή, με θέμα «Έρευνα στην εποχή της κρίσης: O ρόλος και οι προοπτικές των νέων ερευνητών». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.
  • Εκδήλωση για απονομή των «Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2014»του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας και των «Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας» της ΟΕΒ, του ΙΠΕ και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.
  • Εργαστήρια για συμμετοχή ερευνητών που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της καριέρας τους στο Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».
  • Επισκέψεις μαθητών σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις.
  • Διοργάνωση «επιστημονικών καφενείων» σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο με στόχο την άτυπη συνάντηση και ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ νέων κυρίως ανθρώπων και ερευνητών, σε επιστημονικά, τεχνολογικά και ερευνητικά θέματα.
  • Κορύφωση της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας» θα αποτελέσει η εκδήλωση «Με τη Ματιά του… Ερευνητή», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, μεταξύ των ωρών 10.00-13.00 και 15.00-21.00 στον χώρο του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου στη Λευκωσία, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










118