ΑΚΕΛ Vs Ελληνοχριστιανικά Ιδεώδη


ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΑΛΙΑ*

Εμείς οι Έλληνες έχουμε το μεγάλο προνόμιο να είμαστε κληρονόμοι μιας μεγαλειώδους πολιτιστικής συνθέσεως: 

Του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού. Οι δύο αυτές αξίες αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό και συγχωνεύτηκαν κατά τη μακραίωνη κοινή ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους, Έτσι δημιουργήθηκε ο περίλαμπρος Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, ο οποίος αποτελεί και το υπόστρωμα του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού. Η θαυμάσια σύνθεση των δύο αυτών μεγάλων πνευματικών δυνάμεων, του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, που εκφράζει την ενότητα του ανθρώπου με το Θείο, έδωσε τον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό, ο οποίος αποτέλεσε τη μεγαλύτερη προσφορά του Ελληνικού έθνους προς την ανθρωπότητα. Τώρα ,αν κάποιοι καπηλεύτηκαν τις έννοιες και τα βαθύτερα ιδανικά, που εμπερικλείονται στους δύο αυτούς όρους, για να επιβάλουν στον Ελληνικό λαό αυταρχικά, καταπιεστικά και απάνθρωπα καθεστώτα, τα οποία πλην των άλλων δεινών που επέφεραν στον Ελληνικό λαό, οδήγησαν και στη βάρβαρη Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, πρέπει αυτονοήτως να διερωτηθούμε ειλικρινώς: Φταίει ο Ελληνισμός και τα ιδανικά του για τα δεινά αυτά και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο; Φταίει ο Χριστιανισμός και τα ιδανικά του για τα δεινά αυτά και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο; Κάθε άλλο!

Ο κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ΥΠΠ, επισκέφθηκε τα γραφεία του κοινοβουλευτικού κόμματος του ΕΛΑΜ και είχε συνάντηση με την ηγεσία του. Εξερχόμενος των γραφείων του ΕΛΑΜ προέβη στην εξής δήλωση: "συμμεριζόμαστε ως ΥΠΠ τις ίδιες κοινές αξίες και αρχές σε θέματα παιδείας". Και τότε οι «κρεατομηχανές» του ΑΚΕΛ πήραν μπρος και άρχισαν την Υπουργοφαγίαν! Κατηγόρησαν τον ΥΠΠ περίπου ως ένα φασίζοντα Υπουργό, ο οποίος διακατέχεται από αντιδημοκρατικές αρχές και είναι νοσταλγός ακροδεξιών καθεστώτων! Προ αυτής της βάναυσης, θρασύτατης και ύπουλης επίθεσης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ ο υπουργός εξέδωσε αμέσως προσωπική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: "πως σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με ακραίες πολιτικές θέσεις, αλλά αναφερόταν στο Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη". Το ΑΚΕΛ το χαβά του! Απαίτησε και απαιτεί από τον Υπουργό να παραιτηθεί ή αν δεν το πράξει να τον αποπέμψει ο ΠτΔ από την κυβέρνηση πάραυτα. Το ΑΚΕΛ εξακολουθεί να εκπέμπει λόγον διχαστικόν εις τον οποίον φαίνεται να κατέχει αριστείαν! Πέραν αυτού αδικεί κατάφωρα τον Δρα Κώστα Χαμπιαούρη. Μια ματιά στο βιογραφικό του εν λόγω Υπουργού θα ήταν αρκετή για να αντιληφθούν το μέγεθος του ανδρός και την ουμανιστική και ανθρωπιστική παιδεία από την οποία εμφορείται, αλλά και από την όλη μέχρι τούδε προσφορά του στη Παιδεία του τόπου.

Για Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη μίλησε! Και σ' αυτήν την άφθαρτη αξία συμφώνησε και το ΕΛΑΜ. Μα αν το ΕΛΑΜ αποδέχθηκε αυτές τις αξίες κατόπιν της συνάντησής του με τον Υπουργό, μόνον έπαινον πρέπει να αποδώσουμε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και όχι επικρίσεις, και ψόγο. Και όχι το ΑΚΕΛ και κάποιοι άλλοι υπογείως να ζητούν την παραίτησή του ή την αποπομπή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνεπώς, το ΑΚΕΛ είναι προτιμότερον να σιωπά, παρά οι προβεβλημένοι του να βγάζουν τη γλώσσα τους περίπατο! Κύριοι του ΑΚΕΛ είναι καλύτερα να σιωπάτε όταν δεν έχετε να πείτε κάτι καλύτερο από τη σιωπή! Ιδιαίτερα όταν αγνοείτε πλήρως να αναλύετε, να συνθέτετε, να ερμηνεύετε και να αξιολογείτε καίρια ιστορικά γεγονότα, και ιστορικοθρησκευτικές έννοιες, που βρίσκονται εις περίοπτον θέσιν εις το Παγκόσμιο Ιστορικό και Θρησκευτικό Στερέωμα. Όσον αφορά την ΑΚΕΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ γνωρίζουμε πολύ καλά και τις ρίζες της και την προέλευση της!

Αν το ΑΚΕΛ είναι εναντίον των Ελληνικών ιδεωδών να βγει ευθέως και να το πει στον Κυπριακό Ελληνισμό. Αν το ΑΚΕΛ είναι εναντίον της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού να βγει ευθέως και να το πει στον Κυπριακό Ελληνισμό. Αν το ΑΚΕΛ επιδιώκει με μια λύση του Κυπριακού να εισάξει ταυτόχρονα τη θεωρία για τη δημιουργία Κυπριακού Έθνους να βγει ευθέως και να το πει στον Κυπριακό Ελληνισμό. Αν το ΑΚΕΛ επιθυμεί με μια λύση του Κυπριακού το νέο κράτος να είναι επίσημα άθεο (βλ. Αλβανία Εμβέρ Χότζα) να βγει ευθέως και να το πει στον Κυπριακό Ελληνισμό. Αν το ΑΚΕΛ για τον Κυπριακό Ελληνισμό επιφυλάσσει με μια λύση του κυπριακού την παντελή εξαφάνιση από την Κύπρο οποιουδήποτε στοιχείου θυμίζει Ελληνικό Πολιτισμό και Ελλάδα να βγει ευθέως και να το πει στον Κυπριακό Ελληνισμό! Αν το ΑΚΕΛ θα εθελοτυφλήσει σε ό,τι αφορά στην Τουρκοκυπριακή πλευρά, σε μια λύση του Κυπριακού και τα «αδέλφια» θα διατηρήσουν και θα εμφορούνται ανεμπόδιστα από την σοβινιστική εθνικιστική ιδεολογία του Ερντογάν και το θεοκρατικό ισλαμισμό, θα πρέπει να βγει και να το πει ευθέως στον Κυπριακό Ελληνισμό!

Προς πείσμαν και του ΑΚΕΛ αλλά και κάποιων άλλων μεταλλαγμένων των τελευταίων καιρών δήθεν πατριωτών εθνικοφρόνων τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη ευρίσκονται βαθύτατα ριζωμένα εις Κύπρον και θα παραμείνουν εσαεί βαθύτατα ριζωμένα εις Κύπρον!

*Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ι.Κ.Υ.Κ.  

Πρώην Λυκειάρχης - Φιλόλογος

Πρώην Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ

Συγγραφέας - Αρθρογράφος

Μεταπτυχιακό στην Ιστορία Νεότερη και Σύγχρονη του Πανεπιστημίου Κύπρου Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Ελληνικών Κυβερνήσεων (1984-1989)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










188